Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Ти Благодарам за поддршката, многу ми значи :hug::l:

anggell likes this.
  2. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Здраво,последниве 3 месеца сум многу под стрес,последниве неколку дена ме болат нозете и колената,може ли да биде од стегање на нозете и ако седам повеќе време седната? Не знам што би можело да биде многу ми е страв

3. TMNT

TMNT Истакнат член

Imam problem so vkočanetost vo vratot, koga ja vrtam glavata na desnata strana epten e vkočaneto i me boli, nekoj so slično iskustvo i čare..bi vi bil blagodaren

4. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Не се секирај, исто ми се случи и мене. Два дена ми траеја симптомите, дури денес се смирив. :l:

GirlLove likes this.
  5. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

FerroFolic dali mozi so alkohol? Piev sabajle ama vecerva treba da izleguvam pa za da znam

6. anggell

anggell Форумски идол

Пробај со магнезиум и б6, подолг период ги пиј не ден, два, за да те опуштат.
    Од стрес инаку се може да боли, посебно ако си анксиозен.

7. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Фала ти ќе пијам,инаку магнезиум пијам ама само 2 3 дена и толку после тоа заборавам..

Mumoftwo30 and anggell like this.
  8. slimy

slimy Популарен член

Zdravo,

Vekje 5 dena zemam infuzi so lendacin i dexason i ketonal,angina na grloto temperatura,bolki na koskite.Prvo pocna dva dena so povrakjanje i proliv po 10 pati na den posle ova so anginata.sekoj sovet e dobrodojden se ptruev so lekarstva so nisto ne prestanuva i od antibioticite znam deka potesko e da prestane prolivot.Pijam linex forte biogae rudakol,deneska maticniot mi preporaca enteromed probiotik i carbomed nisto ne pomaga.po cel den samo pomalku voda i edna banana samo toa jadam.Deneska zavrsiv so infuziite ne znam dali stomacen virus moze da trae tolku dolgo ili od antibioticite mi e vlosena sostojbata?

9. AraA Zaho

AraA Zaho Активен член

Poveke od edna nrdela bev na proliv i ustebe mi e stabiliziran stomakot se iscediv ... znaci vaka ne mi bilo nikogas u moive 30 god .... se sto mozev da pijam piev primav i infuzija sea pomina da se kaze ... ti zemaj i ponatamu ama dur ne se iscistis ne pominuva .. nekoj virus naisol gospod znae sto e... stomakot mi ho sredi

10. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Овде еден член имаше објавено една уба статија, мислам не на темава конкретно, туку на форумов. Ама кој да чита. Еве пошо јас ја прочитав, статијава беше објавено од руска верзија на арм, дека се експериментирало со вируси во источна европа. Дека лабаратории имале во украина и се произведувале таму и вируси и опијати, зависно од потребите. И што е чудно, од 2020 навака на сите ни се испослучија бизарности поврзани со здравје и живот општо.

ПС ако планира некој да трола без да ја прочита, да најавам дека не одговарам на цитати.

INNERBEAUTY likes this.
  11. slimy

slimy Популарен член

Istoo ovaa uzas e ne znam so infuzite zavrsiv deneska,i antibioticite.Ama se otruev od deugi lekovi stomakot me boli
    mnogu abe nisto ne mozam da jadam voda pijam i alvogen i toa voda tece ne znam kako kje odam na rabita vo ponedelnik vaka ne mozam da izlezam od wc bukvallno nisto ne pomaga,jas porana imav sekogas stomacen virus ama 2 dena ili 3 ne tolku dolgo.Bog znae sto e ovaa,posle kovidot nisto ne e kako porano nisto ne pominuva brzo i lesno kako porano sega se potesko i potesko e.

AraA Zaho likes this.
  12. forumce

forumce Форумски идол

И од стомачниот вирус и од антибиотиците ти е. Обавезно пробиотик земај, линекс, диастоп било што, може и х2 на ден. Ентерофурил исто можеш да пиеш. Електролити обавезно за да не колабираш. Многу е мачно, мене една недела ме држа

slimy likes this.
  13. AraA Zaho

AraA Zaho Активен член

Tocno na site ne samo na tebe ... istoto mi bese i mene voda vodaaa... mislev koznae so imam ne e virus .... izdrzi ke pomine ... zemas probiotik i domasni infuzii mene podobro mi pomaga fural za proliv

slimy likes this.
  14. slimy

slimy Популарен член

hvala mnogu, pijam enterofuril kapsuli eve dve pijav i edno enteromed i biogae edno, i elektroliti i sto da kazam samo lezam i do wc.Ne znam vekje sto drugo e se plasam da izlezam i od doma ama utre moram na rabota kako kje izdrzam kako kje sedim ne znam.

15. AraA Zaho

AraA Zaho Активен член

Da pobaras nekoj den bolovanje ti nemas sili da rabotis vo takva sostojba uste gnojna angina .... moras da mislis na sebe i da se odmaras use nekoj den i ke ti pomine

slimy likes this.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Земи си боледување зошто е многу преносливо дури е во таа фаза, ем сите ќе префатат, ем ти ќе се мачиш.

slimy and Mrs. right like this.
  17. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Од што може да биде предизвикана температура која трае веќе осум дена? Сопругот имаше повисока околу 2-3 дена која доаѓаше до 39.4, се спушташе со парацетамол. Тогаш имаше и воспалени крајници, болка во грло, отежнато голтање, но тоа полека поминуваше и сега вели дека чувствува слаба болка, а температурата ноќта му се качува до 37.5/6.... Од синоќа започна антибиотик, кога би делувало и дали е нормално толку време температура иако е блага?

18. h.ope

h.ope Истакнат член

Има тема за паразити, ама не ми изгледа активна затоа пишувам тука.
    Дали има некој искуство со превентивно прочистување?

Често ми излегуваат реклами и нормално ги имам сите симптоми. Ама рекламите ми се како намерно направени за заплашување да те натераат да го купиш лекот.
    Не знам колку да верувам

19. Marta91

Marta91 Истакнат член

Дали имате вртоглавица? Болките во вратот најчесто се поради спондилоза што немора и да значи дека е тоа, можете да земете неуробион форте или неуро Б витамини тие се со витамин Б1 Б6 и Б12 баш добри се дури и ќе ви помогнат.
    Јас во аптека овие им ги препорачувам и пациентите се задоволни. Пробај и ти.

TMNT likes this.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

А кои симптоми ги имаш?
    И какви паразити мислиш дека имаш?