Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    1.140
    Сигурно само до течностите и електролитите е, веќе поодамна имам проблеми и со тоа, скроз сум дехидрирана

2. Elenakrs

Elenakrs Нов член

Се зачлени на:
    8 септември 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво,
    Син ми има 16години сега во Октомври на 31 ќе полни 17.
    Има зарипнат глас.Кога ќе зборува тивко и пополека гласот му е добар,но кога ќе зборува погласно,кога ќе вика нешто или пак кога ќе биди нешто нервозен гласот му се ЗАРИПНУВА и не се разбира баш што зборува.И не можи да вика гласно му се зема цел глас.
    Бевме на доктор за уво нос и грло му ги снимаше докторот гласните жици се е во ред нема ништо.
    Вака е веќе 4години.Ве молам за помош!
    Благодарам!

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.756
    Едно прашање , дали нешто вакво на некој се случило..
    Од 21.08 кога ќе се закашлам се слуша некој чуден звук како да сум некој пушач , а не сум :lol: бев на лекар немав наод на бели дробови , немав т или болки во грло, сепак ми даде амоксиклав испив една доза и нема подобрување. Пак бев на преглед и ми даде втора доза од истиот , плус ми даде ваков спреј 10дена

received_316636794277243.jpeg

Ама веќе неколку дена како ме боли желудник и мислам да преќинам да го пијам.. ми рече ако не ми пројде да отидам снимка да направам. :( што може да биде, ова не трае цел ден , туку само ако пробам да се закашлам , на кашлање не ме тера..

4. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    7.562
    Звук мислиш како шлаем да имаш? Не ми делува страшно. Пошо поминале денови штом немаш други симптоми не се труј со антибиотици за џабе. Оди уште еднаш евентуално да ти направи снимка. Ама не се плаши воопшто, да било нешто страшно досега ќе се јавеле симптоми.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Nekoj so slično iskustvo/problem. Bolka vo desniot trapez (pomegju vratot i ramoto) kako topce da ima kaj muskulot i bolno e na dopir, vekje nedela dena e taka...

6. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Кажете некое чаре за крајници(освен вадење) секоја 2 недела со темп и чуда и врагови сум….

7. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Pazenje MNOGU! Ne pienje od frizider ništo, vitamini vnesuvanje redovno.dobro oblačanje. I dexason inkecii za brzo da pomine

На Noranora му/ѝ се допаѓа ова.
  8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.983
    Допаѓања:
    26.375
    Советов... :D

од пиење ладно и необлаќање не се разболува никој

На Annath и Angie1432 им се допаѓа ова.
  9. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.530
    Допаѓања:
    21.325
    Ни баба ми да беше жива немаше ваков совет да даде

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Šo se smeeš ti? Oti ne si aluvala zatoa se smees. Ja istiot problem go imam zatoa i i kažuvam taka, mora da vnimavam mnogu poveke od drugite za da živeam normalno, da ne me bole grloto stalno

11. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Koa ne si imala problem so grlo od dete podobro traj. Taj kako mene so ima hroničen problem so grlo podobro da ne pie nišo ladno oti malku fale da se vospale i ae problem. Ako na tebe ne ti preče ladnoto ne znači deka i kaj drug ne preče, i podobro da sprečeš nego da lečeš.

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Ti i @Munchmallow20 i sličnite pametni kako vas, ako znaete kažete podobar sovet na devojkata za nejzinoto prasanje, ja toa i go kažav od lično iskustvo kako ja pravam, konkretno za grlo voda pienje mnogu, vitamini, i ladno da ne se pie ili gazirano. I dexason inekcii. A ne da se smeete bez vrska i babi i žabi da spomenjate, ako ne možete da pomognete u taj slučaj po pametni ste koga si traete

13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.983
    Допаѓања:
    26.375
    Ок, смири се и не давај ни ти совети кои немаат врска.

Боли грло од вирусни и бактериски инфекции, не боли од ладно.

Крајници за вадење, се вадат. Крајници налепени со бактерии се лечат со антибиотик.

Ама не, облакај се на 40С потопло и не пиј вода од фрижидер, нема да те фати грло.

И шо бараш на женски форум??

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Idi na očno da si proveres vidot prvo poso jasno pisuva na mojot profil maško. Krajnici bolje e da ne se vadat sekoj podobar hirurg ke ti go kaže toa zatoa šo oni služat kako odbramben mehanizam na belite drobovi pri dišenjeto. Za dobro oblakanje mislam deka jasno e deka stanuva zbor za koa e po ladno vremeto a ne za letno vreme,ali ok ti sea ke go vades toa od kontekst i za toa ke se držes kako slep za stap.

15. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Kako bez vrska soveti koa ja toa se sum primenil na mene prvo i sum videl deka ima pozitiven efekt i zatoa gi kažuvam i na drug so nadež deka ke pomognam? Deka pišuva deka e zabraneto maški da ima ovde na forumot? Ae prašaj adminite i vidi dali e zabraneto?

16. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.530
    Допаѓања:
    21.325
    Дали променливи и некогаш силно изразени симптоми при овулација и пмс може да се знаци на хормонски дисбаланс?
    Лани после ковид пред добивање не знаев каде се наоѓам. Тресење до немај каде, прејаки болки во гради. При овулација се случуваше да ми е прежешко и да не можам да спијам.
    На ехо немав ништо, за хормони немало потреба, нормално било све ова...
    Ај по некое време се смири.
    Сега последниве три пати па многу помалку крварам од претходно а наеднаш имам многу јаки болки првиот ден.
    Пмс-от ми е смирен ама овулацијата пак ме збудалува, со жештини и некој чуден немир да не можам да спијам.
    Болки при добивање да напоменам претходно имав помалку, а повеќе крварев. Сега наеднаш се менува тоа.
    Ќе одам за скоро ама дали да инсистирам за хормони или?

17. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.383
    Допаѓања:
    4.774
    Хормони да и преглед на ехо да не има некоја циста.

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.794
    Допаѓања:
    11.247
    Исто се од ова што пиша, без ковид.
    Јас мислам и да провериш хормони во ред ти се ама за секој случај види.
    Еве моите се ок, во овулација имам полоши симптоми од ПМС.
    2 месеци немам ПМС ама затоа овулација сум страшна, болки во гради, нервоза, среќа помина летото имав и панични во овој период. Обично на лето во ПМС и овулација сум со панични напади, сега веќе не како нема пекол.
    Болки во гради последниот пат немав ич, а до претходниот месец градите ме болеа ужасно 2 недели пред да добијам.
    Е најново ми се воспалува акна под пазува во ПМС, и неколку дена пред да добијам ја снемува.
    Или овулација или ПМС, обавезно едно ме дрма во месец.
    Во секој случај нормално е, е јас и по 100 пати одам во ВЦ како 100 литра вода да имам испиено, како бремена да сум, а не сум.

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.257
    Каде во Скопје можам да одам за чистење на уши? Неколку дена ми се затнати. Пробав со хидроген и не направи ништо. Дали треба да закажам?

20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    14.484
    Јави се кај матичен ќе ти закаже на орл секаде чистат уши