Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    6.065
    800 ден е преглед без осигурање.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Па добро, не е страшно. Да не го откажувам упатот, да одам.. :)

3. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    6.065
    Оди слободно. Сегде на државно ако немаш осигурање прегледот е 800ден и на клиника исто. Затоа плаќаме ние 10% партиципација 80ден

На Mumoftwo30, Anie93 и mariz им се допаѓа ова.
  4. A.bloom

A.bloom Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
  5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.807
    Не сум, ама сум ваљда пред обулација, ама не ме боли јајник доле, туку скроз горе десно помеѓу, пиев пробиотик, магнезиум, спазмек, витамини ама така си е присутна болката со ист имтензитет е. А и на одмор сме, да речеш нешто мн не сум пливала, не знам стварно, амам веќе одма ме мава и на психа дека сум со анксиозност....

На little women му/ѝ се допаѓа ова.
  6. little women

little women Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2023
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    468
    Probaj napij se kafetin menstrual mene takva bolka od toa mi pominuva neznam od sto moze da e ..

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Мускулна болка мајка, имам и јас така ако направам лош потег, може при пливање дека активираш мускули што не ги активираш обично, не му ја мисли, може си воспалила некое мускулче мало, ќе помине

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Britnis

Britnis Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Здраво, имам еден проблем, пред околу 1 месец настинав и грлото ме болеше при голтање, матичната ми даде антибиотик и ми помина, после 1 недела грлото пак почна да ме боли само при голтање, прво ме болеше само од десната страна а по некој ден и од левата, матичната пак ми даде антибиотик и земав и брис и излезе дека немам ништо, а сега од сабајле кога станав исто ме болеше грлото многу кога зборав и голтав и потоа ми помина малце само сега осеќам мала болка при голтање само од десната страна, ми е страв повторно да не ме боли така. Што можи да биди ако не е бактерија? Да напоменам дека носот постојано го осеќам како малце затнат веќе повеќе време, а кога легнувам скроз ми се затнува, и веќе цело лето од сабајле кога станам имам болки во грлото

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.691
    Допаѓања:
    79.831
    Спреј од прополис земи.

10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.971
    Допаѓања:
    16.002
    Дали пак има некој глуп вирус?

11. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.800
    Допаѓања:
    3.132

Има. Кашлање, болку во телото, грло... Вртење свест... И дијареа на крај, како јаготка на шлагот.

На Mumoftwo30 и GirlLove им се допаѓа ова.
  12. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Осеќам глад ама не како да ми се јаде туку еден час по јадењето ми кркорат цревата, како ништо да не сум јадела со саати. Дали има врска со гастритис пошто имам или до шеќерот нешто? Престанав скроз да конзумирам шеќер, затоа што ми го иритираше желудникот, го внесувам само од овошјето, од урми, од мед. Мислење?

13. Maay

Maay Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    44
    Здраво девојки. Веќе не знам каде да се обратам па ајде за мислење и искуство некоја. Пред два месеци се оперирав од полип, сеа е се океј со тоа, резултатите се супер матката чиста. На 18ти ден од циклус почнав да имам болки во јајник и искрварив. Вчера крв, денес темно кафеаво и исцедок и вечерва после односи повторно крв. ( да напоменам дека пред да се оперирам крварев константно од полипот, и ми најдоа само бактерија Гарднерела што ми кажаа дека нема шанса да крварам од неа) Дали можеби крварам од останата крв од минатиот циклус, или овулација, или не знам повеќе од што

14. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    1.140
    Која може да е причината за бели дробови како на пушач ? А всушност не сум пушач и никој во моја околина не е, не ни одам на места кај што се пуши... Треба уште да се проверувам но прв термин е за неколку месеци така да докторот ништо не ми кажа поконкретно..

15. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    3.157
    Утре имам термин кај оториноларинголог, но го загубив упатот. Може ли да ми дадат нов упат за истиот термин?

16. Loreaana

Loreaana Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Ако има некој фармацевт овде, би сакала да ми каже дали би можела да се напијам од овие апчиња за запек на природна база покрај тоа што пијам чај од маточина и дијазепам навечер? Да не случајно би имало некои контраиндикации?
    https://images.app.goo.gl/4s6yHfSmGjYsPCXP9

17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.807
    Да, оди кај матичната нов ќе ти напише, или кажи им дека си го изгубила и до крај на месец најдоцна однеси им го новиот што ќе ти ја даде копијата матичната.

На L.i.n.a.a му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.807
    Јас пијам дијазепам и чај од маточина, за запек имам користено сируп Дуфалак, а овие апчиња не ми се познати.

На Loreaana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Веќе една недела чуствувам болка во градната коска,како да имам 2 тона товар врз неа,од што може да е. Да си кажам дека пушам цигари, пред скоро 2 месеци правев крвна слика ок беше, освен тироидната. Кога пијам апче за болка ми поминува.

20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.807
    Од вчера како се вратив од одмор чочна да ме чеша цечо тело, како да имам шуга, не сум нигде нафрлена или сл. Изгорена на грбот ама ептен малку, и тој дел и рацете, рамењата највеќе ме чеша, знае и кај бутовите ама поретко таму, пијам лоратадин за алергија, и пишав и на матичната така ми кажа, ваљда е од сонцето и морето да пијам лоратадин, и да се мачкам афтер сан, така ми се подсмирува и за некое време пак ме фаќа, кажувајте спас или некој со сл искуство што да праам? Се збудалев! Од што мисла и се нервирам, почнаа повеќе да ми се манифестираат анкисозните симптоми, како на пр.гадењето!
    Ве молам за одговор: @Alishan30 и @Annath :(:(