Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Слепото црево се наоѓа во долниот десен дел на стомакот, не е веднаш под ребрата.

2. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Како за прв преглед ќе ти треба некој да те дружи затоа што ставаат капки и ги отвараат зениците и потоа кога излезеш на дневна светлина не гледаш ништо, односно многу матно и така едно 1-2 саата додека пројде дејството на капките.
    Не мора да е мајка ти, земи си другарка.

3. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Точно,еве вака изгледа тоа

Но! Таму се наоѓаат и јајчниците,па некогаш можи да се помеша болката.А кај слепото црево болката е остра,се засилува и се распространува како во круг.Се јавуваат гадење и повраќање,температура,намален апетит.

А под ребрата точно се наоѓа црниот дроб.Болката што ја чувствуваш можи да е од него,или од жолчката или панкреасот.Ако продолжува да одиш на преглед,вака не можи да се кажи точно,можат да се повеќе болести.Треба да се направат испитувања.

4. citronce

citronce Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Веќе 2-3 месеца од време на време имам проблем со пупакот. Поточно ми се јавува некоја тапа болка во внатрешноста во пределот кај пупакот а воедно и ми тече исцедок со непријатна миризба . Доколку некој знае нешто за ова Ве молам помогнете ми , ме фаќа страв !
    Благодарам

5. Vikita

Vikita Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    67
    денеска не ме боли..ви благодарам на советите..а може да е и нешто друго затоа што имам мензис :)

6. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Па изгледа овојпат од тоа била болката :D Ама друг пат ако се случува,без да си пред менструација,тогаш да одиш на лекар :)

Цитронче,ти 2-3 месеци имаш симптоми и не одиш на лекар??? :o Под итно да одиш! Не е за играње работата. Имаш и болка и исцедок...Можно е да е или инфекција или папочна хернија,во секој случај под итно кај матичен,а тој ќе те препрати каде што треба.Треба побрзо да се лечи тоа,да не чекаш компликации па после да одиш? Ајде,со време да одиш и да се среди работата.Ако треба и ќе ти го исчистат,ќе ти дадат можи антибиотик,ќе е те прегледаат и ќе кажат со сигурност што е.Ајде успех ти посакувам и да ти помини.

7. Flow

Flow Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    20
    Ми падна многу тежок предмет врз домалиот прст на раката. За неколку моменти ми помодре на двете зглобчиња и излегоа како сини топчиња, значи дека имам повредено некои вени или? колкава штета може да имам нанесено,не ме боли кога ги мрднам зглобчињата. некој?

8. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    11.810
    Штом можеш да го мрдаш ништо не ти е. Нормално е да помодри имаш испукани капилари на тоа место. Вени сигурно немаш. Нормално е и да потече заради траумата.

На Flow му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Flow

Flow Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    20
    фала многу за одговоров :)
    топчињава се зголемуваат, нормално е тоа за капиларите? кога ќе ми се споменат капилари добивам претстава дека се тие ситни и тенки, ова не ми изгледа така. Што би можело друго да е ако не се капилари? го ставив прстов во ладна вода, но нема ефект

10. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    11.810
    Ако можеш на сите страни да го мрдаш прстот, ако при влечење нанапред немаш болка, да нормално е. Мислам нормално е да имаш болка при притисок, ама и при движење ако имаш тогаш можно е да ти е напукнат или фрактуриран.

11. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Штом можеш да го движиш прстот, не би требало да има скршеница. Само внимавај ако имаш оток, стави мраз на местото. Инаку нормално е да ти помодри. Јас би те советувала да почекаш до утре, ако се зголемуваат болките или ако ти отече многу, оди на лекар.

12. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.936
    Допаѓања:
    31.293
    Здраво, пред некое време ми е откриен микроаденом од 4мм. Пролактинот ми е во нормални граници, го проверив неколку пати и до сега не ми бил висок. Но имам мн вртоглавици, пред некое време почнаа да ми се јавуваат и главоболки. Вртоглавиците ми траат 2недели максимум, некогаш мн ми се врти така што мислам дека ќе се онесвестам наеднаш ми се појавуваат вртоглавиците и така некогаш кога одам наеднаш ми се свртува Многу ми е страв, не знам дали ќе исчезнат овие симптоми оти мн се неподносливи и загрижувачки............

13. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Имам едно прашање. Преизморена сум, ми се чини дури дека ќе се онесвестам. Чаре? Испив 2 кафиња ама џабе. Што би ми помогнало барем малку додека ми дојде време за спиење? Некое витаминче нешто, ова-она?

14. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Напиј се цеден сок, витамин ц, изеди чоколадо...
    Или ако си во можност, најдобро ќе биде да си легнеш порано денес.

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  15. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Завчера изгорев од температура, вчера бев на лекар и не ми излезе диференцијалната крвна слика и докторката не беше сигурна дали е бактериско или вирусно заболувањево, ама се посомнева на бактериско.
    Не можев пак да одам да ми земаат крв пошто многу ми беше лошо, мислам ќе се онесвестев и ми рече да пијам многу течности, да земам фервекс, упсарин или нешто такво па ако не ми е подобро да отидам да ми препишат антибиотици.
    Вчера испив неколку фервекса, супи, сокови и цело време сум на таква храна.
    Температурата денеска ја нема, само кашлам и ми тече носот, ама почна од носот и крв да ми тече. Прееска таман си реков престана, еве сега пак кога го дував носот пак марамчето е со крв :worried: .
    Од што може да е тоа?

16. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Од претераното дување може да е, се оштетил некој капилар. Пиј витамин ц и доколку ти тече така повеќе натопи крпче некое со вода и после брцни го во сол, и пикни го во ноздрата од која ти тече крв, моментално престанува :)

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  17. cellolady

cellolady Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    vaka,
    Imam redoven menstrualen ciklus, ama ovoj mesec mi kasni 1 nedela. Ne sum imala seks, uste sum vo pubertet ama dobiv uste na 10 - 11 g. Dali mozebi nekoj znae zosto moze da bide i dali imam pricina da se plasam?

[mod-kirilica:uauxs56z][/mod-kirilica:uauxs56z]

18. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Ако си немала односи, тогаш нема место за паника.Менструацијата може да ти доцни и од промена на клима,нервоза,ако си била настината и си примала некои лекарства.

19. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Ме боли горната вилица, од што може да биде? :worried:

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.578
    Допаѓања:
    201.785
    Синусите, или умниците. Ама зависи и од типот на болката. Ако си настината, најверојатно се синусите во прашање.

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.