Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. I shto sega

I shto sega Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    60
    Здраво женски, може некоја што има полицистични јајници да ми пише лп? :):D

На gjul му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Dobrovecer dragi moi jas neznam kolku e prasanjevo za tuka no ako ima nrkoj pominato niz isto neka pise bi mi bilo drago da znam sto mi se slucuva .Se operirav od tumor na jajnik pred eden mesec jajnikot desen mi e izvaden pominav so pomos na boga dobro o na operacija sega cekam za pregled na kontrola pri kraj na mesecov.Jas navistina neznam sto da ocekuvam posle seto ova cekam rezultati cekam otpusna lista .Inaku pred operacijata si imav kilogrami visok za koj se borev da gi simnam sea naednas neam.apetit jadam ednas na den i se trupam vo sekakvi caevi i pocnav da slabeam i pocna levata noga da me boli dosta kolku e toa normalno osekam deka kolenoto ne e moe nekoj vika normalno jas edvaj se dvizam inaku imam sila sve ama nozeve tesko idat .Moze li nekoja od vas da mi objasni sto da pijam kako da ziveam ponataka imali nekoj proces kako pienje nekli vitamini i slicno imam 34 godini i bas za rodendenot se operirav abe muki

3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.852
    Допаѓања:
    41.135
    Дали ти е мачката регуларно вакцинирана?
    За бенката не е страшно.

4. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    990
    Не е :worried:

5. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Здраво, дали можете да ми препорачате добар доктор за ехо на абдомен (било државно, било приватно)?

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Сум приметила последнава година многу ми остануваат флеки при повреда на кожа. Дали е од бубуличка, дали е од гребаница, дали од удар.. по цело тело, мене флеките не ми се тргаат или минимално ќе исчезнат. На нозете имам две флеки, едната е од модрица (многу јако се удрив), а другата ми е од гребаница од карпа од месец мај. На лицето исто од бубулички флеки темни споро што исчезнуваат. На што се должи ова, ми фали ли некој витамин?

7. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.521
    Допаѓања:
    14.372
    И мене исто, ко лузни остануваат, не се губат, бледеат ама ги има сепак.

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Кај мене кафени остануваат... дури летово и се исончав и излупив 2 пати, тие ми останаа :?:

9. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.521
    Допаѓања:
    14.372
    Кај мене пак како бледо црвени, она баш ко рана и заздравена ама не исчезна.
    Не знам од што така.

10. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    3.040
    Од што може олку многу нозете да ме болат 3-4 дена посебно денес сум немала некој тежок физички напор, од кај кичмата надолу све ме болат најмногу позади колениците кога стојам, гледам цел денес да ги чувам кренати на перници но џабе пак болат...утре ќе направам крвна слика и ќе појдам кај матичната но незнам зошто вака, ме фаќа страв :( што мислите?

11. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    И мене ме болат многу кога седам на исто место,а кога се движам не ме болат..Да не си под стрес периодов? Можеш магнезиум да пиеш секоја вечер,јас така пиев и ми пројде ама после пак почна да ме боли зошто прекинав да пијам само заборавам

12. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    3.040
    Под стрес не сум многу но не сум и без тоа...Ќе пробам сега се напив б комплекс, ке се напијам и магнезиум....мене постојано ме болат еве неколку дена од кај кичмата но најмногу кога стојам, ги чувстувам како тешки.. сум немала здравствени проблеми така досега, немам ни килажа одповеќе да речам од тоа..затоа ме фаќа страв што може да биде, што не прочитав на гугл :(

13. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Знам и јас така бев и за се одев во болница и прст да ме боли,ама веќе ми е гајле,сигурно не ти е ништо можно е и од стрес да те болат нозете

На Lost angel и Kaley им се допаѓа ова.
  14. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    3.040
    Фала ти да се надевам и јас дека не е ништо сериозно... и ја сум голем хипохондрик :(

15. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Те разбирам многу...се надевам дека во иднина нема толку да му ја мислиме за се

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Light star

Light star Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    19
    Pocituvani, se izvinuvam za latinicata i ako prasanjeto nee za ovde. Bi ve zamolila ako ima nekoj/a sto raboti na Karil za informacii za pacient. Na tel broj samo naogaat izgovori da ne odgovorat.

17. Maay

Maay Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    44
    Здраво девојки. Не знам дали е некој вирус па да ве прашам. Еве три дена ѓкми врие стомакот, де имам тврда столица и не можам да појдам во тоалет, де ми се оди цело време. И ужасноо гадење константно, исто така и главоболка. Пиев се, од линекс,од спазмекс,чај.. Исто цело време ми е. Некој слична ситуација? почнувам да паничам

18. Olivija oli

Olivija oli Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    29
    Од што може денес да имсм болки во очите,очните капации кога ќе погледнам нагоре….и кога ги притискам очите ме боли

19. mece23

mece23 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    699
    Здраво. Дали некој има искуство со гихт? Што не смее да се јаде? Докторите не ми дадоа листа само со збор ама не сум баш сигурна што точно смеам и не смеам да јадам. Изгледа треба да ги прашувам за секоја намирница посебно. Ве молам ако некој има искуство нека пише

20. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    107
    Неколку дена и јас имам слични симптоми. Кај мене се работи за подуен стомак и желудник,нагони за повраќање од време на време исто така одбивност кон храната. И од кога ќе се најадам се случува после некое време да го осеќам празен желудникот,како да не сум јадела не знам како да ти опишам...