Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    563
    Здраво! Дали на некој му се случило да има гнојна ангина без болка во грло без симптоми воопшто, освен бели наслаги на грлото кој што сама ги видов во среда сабајле, имав некоја нелагодност во грлото и реков да се самопроверам тка и ги видов, одма ми препиша матичната панцеф. Ја немам ни болка во грло ни малаксаност ни температура ништо, само повремено чешање на грлото и тие бели дамки. Вечерва приметив дека имам отечен лимфен јазол над клучната коска од десна страна, малку повеќе се испаничив. Дали имал некој слична ситоација?

2. Loreaana

Loreaana Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Истото ми се случи и траеше скоро една недела, најверојатно некој стомачен вирус кружи.

На Maay му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    4.645
    Препорака за добар физијатар и физиотерапевт? Дали некој имал искуство со девојките од кинестетик? За хронична болка од деформации на рбет.

4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.219
    Допаѓања:
    36.722
    Кажувајте решение за синуси. Не ми е затнат носот. Осеќам дека ми тежи. И главата ме боли.

5. Ne znam koj

Ne znam koj Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2023
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    256
    Zeni
    Nosot i glasot mi se zatnati od Septemvri mesec.Probav se-no me povtoruva.
    Kazuvajte sto da pravam?

6. _Vera_

_Vera_ Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    35.115
    Инхалација со камилица.
    Или крупна сол, загреана, ставаш во крпче (за да не ти истекува, во чорап или вреќичка можеш) и држиш врз синусите - мене тоа најмногу ми помага.

Има во аптеки и еден прашок synuxin некако се викаше, мислам и тој дека помага.

На velfi, anggell и SummerGirl им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    1.Зошо коа сум уморна некад, се осеќам ко да иам температура, т.е главата ми е топла?
    2.У последно време, коа иам жута минута, осеќам као да ме пресекува челото, и почнувам да се тресам цела и некад знае и да ми се стемни пред очи. Од шо може?

8. Cicko Cacko

Cicko Cacko Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2023
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    22
    Stemnuvanje pred oci,mene mi delue ko da ti paga pritisok,a tresenjeto samo me asocira na paganje na seker.
    Ama nemora da znaci deka e nesto od tie 2...zasto topla glava i presekuvanje na celo bas mi e nepoznato

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.798
    Допаѓања:
    11.251
    Инхалација со камилица, само тоа ме спасува, лани ќе шекнев од болка од синуси. Па тоа ниедно апче не смирува, само инхалација, ептен ама ептен ми помагаше.
    Пробај може ќе ти помогне.
    Јас и калменте спреј користев по препорака од доктор, може не се осеќаш затната ама внатре да си отечена може. Јас секогаш кога имав мака бев отечена и спрејот со инхалација ми помагаше.
    Кај мене се воспалуваа од алергија, додека открив на што сум алергична (facepalm)

На Ne znam koj му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.219
    Допаѓања:
    36.722
    Тоа е нормално. И кај мене е така. Заморот си го прави своето. А за тресењето најверојатно ти паднал шеќерот. Да си земеш Магнезиум директ (кесичка). Мене тоа ме смирува.

@_Vera_ @anggell фала ви. Правев инхалација, па ќе видиме како ќе биде. Вчера ме болеше левата ноздра. Напипав оток. Денес е ок. Пред две недели го имав истиот проблем, ама со затнат нос. За 5 дена се среди проблемот.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.834
    Допаѓања:
    2.870
    Dali nekoj imalo problemi so bolki vo polovinata, diskusot, kolku vreme zazdravuva, so najmnogu vi pomognalo, so pievte?

12. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    4.901
    Кажувајте лек за настинка, цел месец сум болна, испив кафетин колд 2 пакетчиња, не ми помина направив крвна слика малку покачени леукоцити покажа и црп 20, ми даде антибиотик тримоксазол, почнав да кревам тт па продолжив со инекции, примав инекции 3 дена, 2 линкоцин+дексазон +кетонал, после тоа пак тримоксазол ги допив.Не ми помина, кашлам и искашлувам густ секрет, и плус од носот зелено-жолт секрет дувам постојано.И чаеви и инхалација ништо од ништо не поминува. навечер ставам оперил пред спиење, пијам витамини премама и цинк, почнав 3 дена и лоаратидин да пијам навечер и џабе. Немам идеја веќе што да пијам, и грип да беше и корона да беше после месец дена мислам дека треба да помине, кажувајте некое чаре, плус дојам, го отрув бебето со лекови.Температура немам и малаксаност.

13. Cicko Cacko

Cicko Cacko Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2023
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    22
    Da pobaras od maticna da ti proverat bris od grlo i nos,da ne e nekoja bakterija?

14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    на син ми големиот така му се случува. Често има отечени крајници и баш исто како тебе нема симптоми. Јас лекувам според брис. По антибиограм. Ако чекаш да јавиш симптоми ќе ти дадат антибиотик истресен од ракав и дали ќе ти го погодат. Еве баш син ми пред 2 недели пиеше Антибиотик и само температурата му спасена друго подобрување немаше

15. yahoo123

yahoo123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    40
    Има некоја искусна медицинска сестра, да ми каже кои ампули со кои може да се мешаат во ист шприц? Се работи за трамадол, диазепам и неуробион.

16. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Пробај да се напиеш чај од рузмарин без шеќер
    Спреј за нос било кој, без разлика дека не ти е затнат нос

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Некој дали некој се направи операција масно ткиво ама во главата позади пред врат од десна страна
    Бидејќи се работи за рбетниот мозок т.е мускулно ...

18. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.323
    Од што може да потечат глуждовите? Прво ми потече десниот, мислев сум истегнала нешто, па левиот и бев на дежурен ми дадоа само една таблета што заборавив како се вика, да пијам два дена по пола (претпоставувам за исфрлање на течности) и плус 5 дена серапептазе. И сега као ќе ми помине или што да правам? На матичен да одам, да испитувам нешто?

19. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    2.485
    Не знаев каде да го поставам прашањево, но ако мислите дека не е соодветно за овде преместете го слободно.
    На градите ми излегоа бубулички и некои големи. Што би можело тоа да биде? Некои дури се и модри што изгледаат застрашувачко. Дали да се обратам кај некој доктор и за што?

20. Elena1i

Elena1i Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    1.528
    Здраво имам 23 години вчера и денес осеќам болка зад левото уво кон главата, дали некој знае што може да биде ?