1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Јас бев на очно и ми дадоја да мачкам некој маст и ми пројде за 3 4 дена мислам ама заборавив како се викаше,најдобро оди на очно ќе ти препишат маст

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Иста сум и јас и пред некој месец ми се има случено многу стресни ситуации и исто ми се стегаше срцето многу пати и пиев и дијазепам и магнезиум и чај камилица помага,и ми пројде само од себе по некое време...исто така слушав некоја релаксирана музика и пробав мислите да ги тргам на некоои убави моменти,пробај и да медитираш сигурно ќе ти помогне,и не се секирај ќе ти пројде само со позитивни мисли:inlove:

3. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.256
    Допаѓања:
    4.922
    Дали слабеете од доење?Јас многу ослабнав, јадам 2 пати дневно околу 11 па околу 17, не вечерам а бебето цица,се породив лани во Септември излегов мислам со 75 кг сега имам 59 посе 13 месеци.Некогаш вечерам, ама ретко. сите веќе реагираат веќе дека сум премногу слаба и ми велат да не дојам веќе, и имунитетот ми е катастрофа, фатив некој вирус настинка уште на почеток на октомври и никако не ми поминува, примав и инекции и антибиотици и цело време сум преладена.Не знам веќе што да мислам, денес бев направив пнеумослајд и брисеви од грло и нос па ке видиме.

4. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.105
    od shto moze da se pojavuvaat crni fleki na stapalata? poseteno maticen i dermatolog, kazano nisto seriozno, no posle 3 nedeli se pojavuva uste edna mala fleka
    krvna slika vo red

5. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.256
    Допаѓања:
    4.922
    Повеќе од месец дена сум болна, пишував предходно,каѓлам, цела сум затната, носот ми тече, дувам жолто-зелен секрет, направив брисеви и пнеумослајд, денес ми излегоа резултатите, брисевите се негативни а на пнеумослајд излезе дека сум прележала респираторен синцицијален вирус и адено вирус паралено.Сеуште имам мака со синусите, дувам жолт секрет, затната сум, матичната ми вели во фаза на оздравување сум била само витамини да примам.
    Колку се овие вируси опасни за децата, они беа исто болни примаа антибиотик, и се подобри, поголемото е добро бебето уште кашла, веќе не прима никаква терапија, вчера го слушаше педијатар рече нема ништо на гради а кашла со шлајм баш лошо.Читав дека рсв е баш опасен за бебиња па сега немам мир некако.

6. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    7.730
    Да ве прашам, некој да имал инфективна момонуклеоза, колку долго бил болен? Особено со температура, зголемени лимфни јазли??

7. tamche995

tamche995 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    2.659
    Во зависнист од тоа дали се накалемила бактерија или не, 7-10 дена :) Направи брис од грло.

и одмор без физичка активност околу 1-2 месеци.

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Здраво,вчера јадев салата и многу имаше мајками ставено оцет во неа ептен и малце изедов,и денес многу киселини имам и малце како желудникот да ме боли ама ептен малце,дали може од оцетот да ми е тоа?

9. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    17.466
    Многу често веќе подолго време ми се случува наеднаш да ми се слоши, вртоглавица страшна и почнувам да се потам и по неколку моменти веќе се тресам од ладно. Трае некое време и поминува. Во последно време скоро секој ден по еднаш ми се случува.
    Инаку ми се случува и кога сум гладна и најадена, и со благо каснато и без благо.
    Мислите може од тироидна да е тоа?

Следна недела планирам да одам на лекар, ќе правам крвна слика.

10. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    1.635
    Може глупаво ми е прашањето ама ми треба мислење..
    Пред малку несакајки си бркнав во око со чупалица и сега ми е крваво не многу ама се познава и ме пече, немам капки за да ставам. Мислите до утре ќе ми помине или уште покрваво ќе ми стане?
    Му се случило на некој слично нешто и се сеќава за колку време од прилика поминува?

11. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    1.635
    Можно е и да си слабокрвна или нешто со притисокот (висок/низок). Ако имаш апарат за мерење притисок измери го колку да видиш каков ти е.
    Најдобро е што поскоро да одиш на лекар.

На pamelche и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.155
    Најпрвин провери си крв, можно е железото да ти е ниско

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zence

zence Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    319
    Мене вака ми се случува од спондилозата. Треба повеќе работи да се проверат. ти пишаа погоре, притисок, шеќер, железо.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.307
    Допаѓања:
    12.214
    Можно ли е бактеријата поради која кашлам со една доза ант да не поминува, се намали кашлањето ама јас уште кашлам а имам уште два дена таблети пиење.
    Ептен ме фати паника нешто да не ми биде од бактеријата, свашта прочитав :@, што ми требаше да читам па и во ПМС сум паника на највисоко ниво :sweat:

15. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    491
    Дали се разбира некој од екг што го даваат листот како работи срцето и што уште се гледа на тоа да му испратам да ми каже?

16. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    2.803
  17. reckless ✨

reckless ✨ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    77
    Здраво, веќе скоро еден месец имам крв во изметот и тоа доста обилно секој пат кога ќе одам во вц. Бев на лекар и немам надворешни хемороиди, направив крвна слика и испитав бактерија во изметот и се испадна во најдобар ред. Лекарот ме советува да направам колоноскопија но јас сум премногу уплашена не сум ни полнолетна... Што може да е во прашање ако не се надворешни хемороиди, има ли некој со ваков проблем? Премногу сум уплашена

18. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.190
    Целосна колоноскопија, ако е црвена крв, можно е да се внатрешни хемороиди(се решаваат оперативно или со лигација). Ако е потемна крв, може да е од погорните делови на гастроинтестиналниот тракт (во зависност од бојата, може да е дебело црево а може да е и стомак, ако е црна), и тоа е веќе друго дваесет. Нека не ти паѓа рак на ум од прва, знам дека на сите им е тоа во глава ама мал милион работи може да се, ама иди испитај се со време.
    На државно е океј, Андреевски е океј за колоноскопии колку што знам, а на приватно можеш во Систина кај Василев, 40 и нешто илјади беше мене кога ми ја нудеа процедурата, со целосна анестезија.

19. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    491
    Да не ти е од некоја храна, цвекло и слично?

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.307
    Допаѓања:
    12.214
    Внатрешни хемороиди од тоа имаш крварење, за секој случај направи си колоноскопија. Не се плаши од хемороидите вака е. Смени исхрана.

На EmporioIvankov му/ѝ се допаѓа ова.