Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    587
    Здраво луѓе да ве прашам да не сте имале ваков проблем, моментално имам гнојна ангина најверојстно ја префатив од децата имаа тие стрептокока па ја лечевме. Вчера приметив дека кај горната усна имам промена. Од внатре па се на горе како бели малечки зрнца има,не ме болат ни па може да се откорнат, како поткожни се и кога поминувам со јазикот ги одеќам како зрнца. Се примеќаат ако ја затегнам кожата.Матичната ми рече не е ништо можно е од стрептококата да е и ми даде лекоклар. Ама мене мн ми е страв затоа што две години скоро имам лезии на јазикот како геогравски јазик ама ме болат. Бев во систина неодсмно ми рекоја дека најверојатно имам хеликобактери и таа знае да дава лезии на јазик. Имав вистина и пиев лекарства. Додека пиев јазикот ми беше кристал чист. Само што завршивсо терспијата пак ми излегоја болни лезии. Неколку пати прсвев брис од јазик за кандида испаднаа негативни. Мене сега ми е страв да не имам рак нешто на усна шуплина стварно незнам. Еве слики од усната од блиску ја сликав.

Прикачени фајлови:

2. Cicko Cacko

Cicko Cacko Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2023
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    22
    Imav eseria koli,piev antibiotik 1 nedela ,potoa se pojavi heliko pa piev trojna terapija,posle heliko sam otidov da proveram kandida i izlegov pozitiven za kandida vo usta (samo se somnevam deka kandidava ja imam od poodamna i deka ne e samo vo usta...napraviv hemokultura da provram da ne e vo krv...)
    Vcera zemeni rezultati od pneumoslide,i najmalce sto ocekuvav deka ke pojavi nesto na pluka,pojavi influenza b IgB pozitiven,i mycoplasma pneumonia IgM pozitiven.Maticnata mi dade sumamed,samo neznam kako kandidava ke reagira na uste antibiotici.

3. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    345
    Дали знае некој да гледа резултати од тироидна, испитував па да му пишам лп? Не се разбирам баш

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Пиши ми

5. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.800
    Допаѓања:
    3.132

Ах, ги имам и јас овие, само ми се повеќе на краевите од горните усни - и лево и десно. Сега ми се смирени, ама кога имам ангина или нешто - обавезно се истакнуваат. Бев на лекар и на заболекар - ми кажаа дека не е ништо, само реакција од воспалението. Намачкај мед, прополис...

На Чанта му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.122
    Допаѓања:
    4.091
    Што е најдобро да се зема за первенција од настинка, мислам на витамини сирупи и сл?

7. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Витамин Ц, Д, магнезиум, здрава исхрана, пробиотска исхрана, физичка активност и помалку стрес:)

8. tuturutuu

tuturutuu Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Zdravo od sto mozi da bidi imam bolka pod levata miska na edno mesto samo koga ke se dopram

Последна измена: 20 ноември 2023
  9. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    314
    Majka mi veke 3,4dena ima silna bolka na gornata desna strana od grbot pri dvizenje go opisuva kako bodez od noz ..sekako i rekov da odime na doktor no celo vreme negira .. strav i bilo neznam sto .. jas sekako ke ja ubedam da odime no sakav da slusnam vase mislenje sto moze da bide..

10. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    138
    Дали некој правел киретажа за чистење на матка?

11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.715
    Доцнам со одговорот.
    upload_2023-11-20_23-36-23.png

Помага за таков проблем. Има и со вкус на јагода.

Ако си пиела еден антибиотик не би требало да има проблем да ти препишат друг. Мислам дека и не прават проблем да е поинаку затоа што за забот ќе ти препише стоматологот. А и немаш потреба од антибиотик. Можеш само апче за болка да пиеш.

На Ani45 и exceptional им се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.789
    Допаѓања:
    11.244
    Не знам колку ти е време така, јас така имам пред да добијам, и кога добијам веќе болката се намалува. Ова ми е симптом на ПМС. Не е некоја неиздржлива болка. Да не си во ПМС или овулација? Може да е поткожно влакно од бикче или антиперспирант,поткожна акна..

На tuturutuu му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.199
    Допаѓања:
    1.396
    Дали можи да се зголемат Д димери после вадење на вода од колено? Се работи за таткоми 64 годишен.
    Направен е и доплер,нема траги од тромб но коленото е потечено и слегува отокот надолу кон глуждот. После вадењето на вода од коленото,отокот се намали целосно но еве пак се појави. Случајно денес проверени д димери и покажа тестот дека се покачени на 2700. Му препишаја инексии 10 за да се нормализират.

14. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Приметувам последниве менструации неколку дена пред да ми дојде кога одам во тоалет урината ми е потемна,односно како да имам кафени траги при бришење,исто и од кога ќе ми заврши..еве ми заврши завчера,и денес сеуште имам потемна урина..и кога ќе мириснам мириса како железо..дали е нормално тоа?инаку ми трае околу 4,5 дена менструацијата

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.789
    Допаѓања:
    11.244
    Па со циклусот се менува и мирисот, исто како кога пиеме антибиотик и мокрачата ужасно мириса. Ако ти е на мисла провери урина, обично кога има инфекција има чешање, пецкање, болка..
    Да не пиеш некои витамини, терапија, суплементи и од нив се менува.

16. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Дали сте правеле инхалации за бронхит и какви?
    Малце ме збуни докторката герамицин и дексаметазон да земам.
    Герамицин најдов од 140 0.5 да земам и 0.5 дексаметазон на 2.5 физиолошки, дали оваа комбинација помага?

17. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Многу ме боли горната страна на грбот нарочито кога спијам на грб и кога седам,кога се движам како да се смирува малце...се мачкам со еден маст од вчера што го лади местото но како да не помага...и од порано сум имала проблеми со грбот но не ме болело вака,дали е можно поради неправилно искривено движење или е нешто пострашно? Вака ме фаќа многу страв

18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.715
    Инхалација со физиолошки раствор и вентолин.

На Lisandra му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    3.949
    Бев второ одд. кога им рекоа на моите цилиндар не е страшно малку носење на очила се корегира. Имам 36 и уште носам очила , со диоптер и цилиндар.
    Најубаво следи како ти вели офтомолог.

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Дали е нормално после долга и тешка операција (под анестезија 7+ часа), после и примано мн лекови, да паѓа косата? (Месец ипол од операцијата има). Ама страшно паѓање, цели прамени...