Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Покасно пишувам, ама веќе е потврдено дека се синусите. Веќе и главата ме боли. Но, над вилицата имам неподнослива болка.
    Има некој посебен добар лек за синуси??? :(

2. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    ^ За синуси знам да ставиш во вода да зовријат кантарион, босилек и жалфија.
    Откако тоа ќе зоврие ќе го тргнеш садот да се подизлади малце и ќе ставиш неколку капки јод.
    Јодот мора да се стави на крај пошто лесно испарува. И откако се тоа ќе стокмиш вдишувај од тоа што испарува.

Не сум го проверила лично ова, ама имам слушано дека помага :)

3. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Дали пред да дојде до воспалување на слепото црево болките се јавуваат одеднаш или претходно се појавуваат?
    Веќе неколку недели по ред осеќам слаба болка во тој дел која на моменти сејавува и се губи.
    И не ме плашете :lol:

4. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    кај слепо црево кога ќе почне болката не престанува , така да не се плаши не е тоа. Од искуство знам... :(

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Flow

Flow Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    20
    ми се појави јачмен на левото око.. што се прави за јачмен? :(

6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Денес цел ден чувствувам слабо трнење на десната рака. Прво беше само на прстите, како некој малку да ме боцкаше со иглички, посебно го чувствував на врвовите на прстите кога допирав нешто. Подоцна почнаа да ме боцкаат и мускулите на подлактицата. Од што би можело да биде?

7. teodoratea

teodoratea Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    едната усна ми е ко отечена ко топче ни ме боли нишо ама кога го чепкам многу е меко како со нешто да е полно :( да не е некоја инфекција нешо страв ми е дај помогнете ве молам ако знаете

8. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Само мијај се со камилица друго нешто баш и нема што да се прави.

На Flow му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    девојќи како можам да си го проверам имунитетот? Постојат ли такви тестови? Треба крв да ми земат од вена или како иде тоа??? Ако некоја од вас знае, нека ми каже, почнав многу често да се разболувам, па сакам да направам деновиве анализа, кај матичната ли да идам?
    Може ви е банално прашањето ама стварно не знам :)

10. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Може да си го провериш имунитетот, постојат такви тестови. Со земање крв од вена се испитува целосната крва слика, нивото на леукоцити, антигени, лимфоцити итн со што ќе се одреди целокупната состојба на имунолошкиот систем и неговата реакција.
    Мислам дека за ова треба упат од матичен, со што по направената анализа би се одредиле соодветни лекарства за подобрување на состојбата.
    И воопшто не е банално - напротив доколку се сомневаш на слаб имунитет подобро провери за што подобра заштита на организмот посебно во овој период на промена на климата (зима - пролет).

11. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    И мачкај го со некој мрсен крем, за 2 дена ќе ти помине.

12. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Вчера малку ме болеше капакот на десното око а денес ме разбуди болка од самиот допир на перницата и окото и кога станав видов дека целосно капакот ми отекол и 80 % отокот ми го затворил окото.Кога пробувам да го отворам окото чувствувам болка.Сега сварив камилица за да ставам облоги.Од што може да биде ова?И што да ставам за да помине?

13. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Инфекција. Може од шминка, си се допрела со нечиста рака....
    Мачкај со маст Торбекс или Хлорамфеникол 1% сабајле и навечер и ставај капки Дексаметазон-ниамицин 3 пати на ден. Терај терапија од 4-5 дена и покрај тоа што веќе вториот ден ќе бидеш многу подобра.

На teddygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Секоја ден ме боли глава и стомак.
    Еден ден главата друг ден (утре) стомакот. :@. Не се поднесува ова :doh: болкии болки..
    Дали е можно да е менструална болка :?: (а и + тоа ми нема дојдено менструација)
    Ве молам за помош!

15. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Тие што имате проблем со алергии на пролет или ако некој друг знае,да ве прашам дали е можно уште сега да се јавува некаква алергија од времето.Исто како минатата пролет ама тогаш во април и мај,и сега ме чешаат очите,често кивам и ми тече носот.Можно е и од настинка да е,ама некако ми е многу слично како алергија во пролет.

16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Може да е од што треба да добиеш, ќе видиш ако прекине болката по завршувањето на циклусот, тогаш од тоа е, ако не е и се повторува постојано, тогаш најдобро оди на доктор за сигурно да знаеш која е причината за болките :)

17. mandufce

mandufce Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    mi treba vashe mislenje vo vrska so mojot problem

vejke 2 dena custvuvam bolka na matkata
    i denes koga se banjav zabelezav deka imam kako topce vnatresno
    koga ke go dopram me boli
    sakam da odam na ginekogol no imam menstruacija
    i ke mi zavrshi vo petok
    pa do togas sakav vashe misnje sto mozi da bidi
    stvarno mn se plasham :(

18. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548

не знам шо е, не можам ни да претпоставам, што, е ама и самипт факт дека имас еден преглед во минута скоро и никој не одговорил до сега, треба да ти е доказ, дека засега никој не можи да ,ти кажи , па оди на генеколог шо е можно побрзо, за ваква работа имала, немала менструација треба да одиш, освен ако ти е подуен стомакот од менструацијата, па така ти се чини дека имаш топче , сепак , не растат туку тка топчиња, а можи и нема врска со матката, можи и да е до мочните канали. така да не чекај, оди барем кај метичен општ лекар, уште утре, никогаш не се знај што може да биди.

19. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073

Уште утре под итно на лекар,не чекај....искрено незнам што може да биде ама сигурно не е работата за чекање

20. mandufce

mandufce Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ne ne
    imma topce sigurna sum
    go dopiram i toa se mrda vnatre t.e se premestuva
    kako da mi bega niz prsti :worried: