Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.394
    Допаѓања:
    12.818
    Вообичаено вирус трае 3-4 дена, ама вака преку телефон ништо дефинитвно не можам да кажам.

На SummerGirl и dushiche им се допаѓа ова.
  2. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Фала ви на одвоеното време .

3. Ahilias

Ahilias Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Јас летоска имав стомачен вирус да неречам две недели, пиев ентрофорил,едни црни апчиња јаглен но ништо не помогна, само од себе помина. Ама многу ме исцрпи..

На dushiche му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Фала на одговорот, и ова ќе се среди се надевам.
    Поголем проблем е што сум паничар, се мислам дека на некој мој близок ќе му се случи нешто. И грип да е на најлошо мислам .

5. NPI

NPI Нов член

Се зачлени на:
    2 август 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Jas go imav ova istovo pred nekolku godini,traese mozebi eden mesec, posle 2 nedeli se istostiv skroz i pobarav pomos. Bev upatena da mi se napravi koprokultura vo nekoja od labaratoriive. Se konstatira deka sum imala truenje od hrana potocno Salmonela. Moj sovet da se konsultirate so doktor i pod itno da se napravi ispituvanje. Ova ne se znaci na virus. Posakuvam lesno oporavuvanje

На dushiche му/ѝ се допаѓа ова.
  6. NPI

NPI Нов член

Се зачлени на:
    2 август 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Pobarajte i domasna poseta za infuzija toa mnogu me potkrepi

7. Ahilias

Ahilias Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Ако знае некој фб или контакт од Ленче Георгиева Стојанов гастроентерохепатолог од општа болница струмица потребна ми е консултација ..

8. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    504
    Веќе трет ден сум настината ама очните капаци кога ќе се разбудам ми се затворени цели залепени дали да одам на офталмолог

9. Ahilias

Ahilias Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Никој незнае ?

10. NPI

NPI Нов член

Се зачлени на:
    2 август 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите.
    Би сакала да прашам за совет/лек.
    Се работи за мое лево око, очниот капак веќе едно 2 месеци постојано игра.
    Многу е нерпијатно, имам повремено солзење.
    Користам капки за очи но не помага и пијам магнезиум + b6.

Дали му се има на некој случено?

Секој совет е добредојден.

Фала ви!

11. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    312
    Имам закажано во авицена преку матична меѓутоа не пишува термин како кај обичните упати? Сега видов за утре, дали треба да се јавам и кај нив да закажам? Ми нема логика некако, нели електронски е тоа? Да не одам утре за џабе?

12. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Ако е за лаб, нема термини, одиш директ

13. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    239
    Дали е можно од ладно време почесто да се оди во вц? Направив уринолултура, немам ништо и други работи испитав ок ми се, матичната ми рече од ладно време можно е, чудно ми падна, дали некој имал слично искуство?

14. Dreamsdocometrue

Dreamsdocometrue Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    При ехо на абдомен, лекарот констатираше дека имам воспаление на дебело црево. Не ми даде никаков лек, ми беше кажано што да избегнувам во храната (ориз, компир, леб). Може ли некој да ми објасни дали е ова нешто сериозно и што треба да правам? Фала Ви

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.711
    Можно е. Јас минатата недела три дена по ред трчав во вц. И тоа по неколку капки, а мислиш дека многу ќе пуштам. А нешто и јајниците ме болеа. Пиј чај од брусница.

Сериозно не е доколку се третира навреме. Не знам зошто не ти препишале лек. Освен тоа што ти кажале, избегнувај тешко сварлива, тврда и зачинета храна.

16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.784
    Допаѓања:
    11.236
    Можно е, јас секогаш кога сум настината одам често, исто така 2 недели пред циклус, посебно ноќно време често сум дежурна.

17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.997
    Допаѓања:
    35.209
    Можно е од ладно, а можно е и од стрес. Некогаш пијам течности не одам често, некогаш нема да испијам ни пола чаша вода, нема ни 5 минути пак ми се оди, и тоа како што пиша членката, мислиш кој знае колку е полна бешиката, тоа само 2-3 капки. Матичниот ми кажа можно било и од дехидрираност, дека не пијам течности, ми кажа чаеви без шеќер ако не можам вода, ако можам и увин чај, порано многу ми горчеше, последен пат кога го пиев не осетив дека горчи.
    Пиј и електролити Алвоген O.P.C.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    312
    Како се контролирате? До карактерот е може ама некој нешто да ми каже, посебно ако не ми се свиѓа одма се нервирам, вријам, се тресам, многу мразам што сум таква... Не за друго, болести се фаќаат од стрес на некој начин ако може така да го наречам иако не се чуствувам нервозна може ми влијае не знам, што помага при вакви ситуации? Пиев витамин б6 ништо посебно не ми помогна...

19. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    86
    Иста сум... Буквално како мене да ме опиша,ептен сум нервозна да не речам бесна. Сум пробала и б6 и нешто појако,и чај маточина ништо не ми помогна си останувам иста. Некогаш и за влакно ако видам на тепих знам да излезам од контрола. Буквално се ми смета и нервира... Не можам да се контролирам никако криво ми е ептен што сум таква и не можам да се опуштам.

20. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.243
    Допаѓања:
    11.296
    Лаик сум на темава, па овде ќе прашам.
    Колку сериозен е тромб, некаде помеѓу бутот и коленото? Местото поцрвенува, затоа лицето се јавува на лекар, а претходно болка што извесен период се занемарува.
    Даден совет за мирување, ногата да се држи почесто во вис и контрола за 1 месец.
    Дадена антикоагулантна терапија.

Сериозна работа ли е, откако веќе еве, пациентото е покриен со терапија? Дали може и нешто друго да се стори?