Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    2.601
    Од вчера имам температура и никако не можам да ја спуштам. Пиев парацетамол, риностоп, кафетин колд ама со сите ми е исто. Ќе се препотам, ќе ми спадне и за пола саат повторно кревам. А не можам многу често да пијам апчиња. Иначе други симптоми немам, носот и грлото ми се океј само температурата ме мачи. До 38 кревам, сите мускули ме болат.
    Некој совет?

2. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    7.562
    Вадел ли некој крајници ама како возрасен, не до детска возраст? Ме интересираат искуства за постоперативен период, бидејќи викаат дека има ризик од крварења?

3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.663
    Допаѓања:
    39.556
    Паа телото ти се бори затоа ти се качува нон стоп. Остави ја и не ја спуштај, 38 не е многу висока температура.

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sophitas

Sophitas Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    1.261
    Веќе неколку дена сум настината,имав и температура,сега ми е пониска,но носот моментално ми е затнат...Ставав капки од оригано,пијам чаеви,јадам овошје,се праам но сега и ушите ми се затнати и тоа ужасно ми смета.:doh:
    Како да ги одзатнам?:(

5. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.166
    Допаѓања:
    50.563
    Не можам убаво да дишам како да имам нешто на градите, не можам да објаснам што е додека не земам убав длабок воздух тогаш ми олеснува.
    Некогаш не можам ни да заспијам од што е тоа?
    Ми смета многу.
    Или пример да почнам да бројам ме тера длабок здив да земам.

6. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    73
    Откако ми направија операција на бартолиниева жлезда, по една недела почна да ме боли карличната коска на десна страна а сега е многу поголема и загрижувачка болката. Читајќи што може да биде се пронајдов во сите симптоми за рак на јајници па сакам да прашам како се открива дали преку пап или тумор маркери и дали имал некој слично искустбо.

7. Marymay

Marymay Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    240
    Појди на контрола кај докторот што ја правел операцијата, штом една недела после операцијата се јавила болката.
    А на интернет може да се пронајдеш во многу дијагнози. Преку ехо и тумор маркери може да се открие, иако не верувам дека е тоа.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.199
    Допаѓања:
    1.396
    Се работи за таткоми 63 годишен. Поради болки во кичма(реуматичност,ишијалгичност) и оток кај десното колено го пратиа да прави и анализа на тумор маркери и сите маркери се во ред а тумор маркерот PSA за простата е покачен на 8Ng/ml. Проблем нема никаков со простата ниту болки,нормално мокри и го гледаја 3 пати на ехо кај различни доктори и нема ништо на простата. Има апетит,оди и на работа. GGT(замастен џигер) му е покачено највероватно од шо јади доста мрсно и 2 ракии обавезно мава пред ручекот. То го практикува веќе 25 години. Му забранија и алкохол и масна храна.
    Работата на џигерот му е добра а на ехо му кажаја дека има замастување.
    Е сега докторите се на одмор а следен преглед кај уролог е закажан дури на крајот на месецот пошто се гужви. Дали покачен маркер е показател на нешто опасно или можи да кренат вредностите од воспаление,лекови против болки ?

9. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Бенигна хиперплазија на простатата може да даде покачување на пса. Немора да значи дека е нешто лошо страшно

На AAKG му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    Треба да добијам околу 21-22 јануари. Се исфрлив последните 2 дена болни акни на лицето. Еве од синоќа на бришење имам кафено. Кафено ама лигаво. Не знам што може да е? Некогаш во овулација крварам по малку ама мислам бледо розево, ова темно како црви дури...

11. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Може порано ќе ти дојде.
    Пред да пробие така знае да се прави кафено, ете и си се исфрлила како пред добивање.

12. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.394
    Допаѓања:
    12.815
    Ќе ставаш редовно капки за нос(оперил и сл.) и кога го дуваш носот то да биди понежно и една по една ноздра. Од настинката ти е и поради то шо често го дуваш носот.

13. GasimGirl

GasimGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2024
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.132
    Napij se blok max so 2 vit C, ke ti se namali vednas.

На miandrija и ana-sweet им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.591
    Допаѓања:
    201.840
    Овулација ти е. Може и потемен секрет да имаш.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    ве молам кажете ми кај да идам во Скопје да ми разбијат или као и да се вика чворови?
    многу боли не можам веќе стварно.
    иам на двете плешки, во тилот, во десната нога и многу ме боли
    има моменти коа не можам да стојам исправена од болка. Идам еднаш месечно на масажа, тој ми го знае проблемот, ме масира со лакти буквално, и ќе пуштат малце, ама тоа трае ден-два
    не сакам цел живот да се оптоварувам со ова. Многу боли. Не можам ни да вежбам на раат некад

16. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    И тука ме оправаш. Благодарам. Но уште имам оскудно крварење како парчиња и бледа кафена крв. И на гаќите има по малку, ама не е за влошка/тампон количината. Не ми е јасно. Скоро бев на гинеколог, изгледа пак ќе треба... не знам што е ова.. дата за добивање ми е околу 20 јануари (21-22)

17. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Дали некој имал проблеми со крајници толку многу, од ко почна детево во градинка три пати гнојна ангина, прво ми даде Амоксицилин по што не ми помогна па се спушти долу бронхитис испив панцев, за по три недели пак гнојна ангина која се излече со панцев пак, и пак по три недели скоро така пишам за времево не знам точно еве сега јас пак гнојна ангина, немаше да пишувам ама болките се ненормални, па морам да знам од шо пак ми се прави истото, сега пијам Оспен.Како мала ме болело грло но никогаш толку жими еднаш сум имала гнојна ангина и тоа е, ова за мене е многу, зошто пак ми се прави ако имал некој како убаво ја излечил и шо антибиотик земал, малиот го носи вирусот од градинка и од гушкање и бацување за три дена јас фаќам, татко му исто, дали немаме доволно добар имунитет и шо да земаме за тоа. Дали крајниците се за вадење, дали вадат на возрасни и како сето тоа поминало, и предлог за специјалист за грло ако може.

На Lilkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lilkaa

Lilkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2023
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    622
    Нема да може на тој начин нон-стоп со антибиотици подобро е за тебе да ги извадиш.да вадат и на возрасни.нормално.а за добар специјалист во Скопје распрашај се на оторинголарингологија во клинички центар би требало сите да се добри има 2 доктори во текот на операцијата

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.138
    Допаѓања:
    21.982
    Нешто за смирување на упорна и иритирачка сува кашлица?
    Се удавив значи не можам веќе.
    Ни мед, ни спреј, ни сируп помага...ни ракија...

20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Омнитус сируп ќе си земеш.
    Пробај неуробион да пиеш

На Waverly Raven, Цвет88 и Feminka22 им се допаѓа ова.