Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Утрово се разбудив со блага болка во пределот по папокот, а најизразена е лево од папокот.
    Немам појма што ми е, ама не осеќам друго ништо, освен ужасна главоболка.
    Според пресметките, пред два-три дена сум била во овулација, ама нема врска болкава со јајниците, или мене така ми се чини. Болката ми е најизразена кога седам или се виткам. Ме асоцира на застој, ама не ми е ни малку веројатно, бидејќи вчера си вршев нужда најнормално.
    Што ќе да е ова ? :^)

2. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Слушнал некој за Д-р. Радмила Кавај од Охрид? :?:
    Наводно лечела од алергии, па ме интересира некој ако има било какво искуство нека сподели, бидејќи само преглед е 2.500 ден. па да не се заебам.

Инаку модерна е, има и фб пејџ : http://www.facebook.com/pages/CENTAR-ZA ... 8122656012 .

:)

3. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    ^
    Каша јас прв пат слушам за женава, иако живеам во Охрид.
    Но еве најдов нејзина страна, можеби тука ќе најдеш нешто повеќе околу нејзината работа.
    Повели. :)
    http://www.dr-kavaj.com/

На Kasha му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Има снимено една емисија нејзина на некоја од локалниве телевизии (мислам АТв или некоја од таква тв), ја даваа ми се чини секој ден порано како реклама и можно е сеуште да ја емитуваат. Еднаш ја заслушав мада поодамна беше и не се сеќавам на се, но на крај заклучокот беше дека со тој нејзин преглед со тој апарат што го има може наводно да ја открие секоја болест. Доста е скап прегледот 2500 ден., но некако не ми е увеливо и ми личи повеќе на реклама.
    Друго што ми внесе сомнеж се и одговорите на фб страната, сите се идентични (копи пејст) без разлика кој за што се пожалил. Но не сакам да шпекулирам бидејќи немам директно искуство.

Е сега од лично искуство..пред 7-8 год. овде во Скопје во Аеродром имаше ординација на доктор кој ако не се лажам имаше ист таков апарат и точно така се одвиваше прегледот, на начинот кој го опишува Кавај со допир, безболно и беше околу 1000 ден. максимум...И да, тоа беше витаминско-минерален тест. Додека ми го правеше прегледот докторот со една сондичка ме допираше на одредени точки на стомак, на глава, раце, нозе и ми кажуваше на пр. сега овде се гледа дали има недостаток на вит. б, тука на цинк и слично. Е мене комплетно резултатите ми излегоа на крај нормални и немаше потреба од дополнителни "интервенции", ама немав впечаток дека тоа тестирање е решение за сите проблеми.

На Kasha му/ѝ се допаѓа ова.
  5. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Фала многу :) ќе видам што ќе направам , ако и утре ме боли глава ќе одам на лекар :?:

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mikako

Mikako Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    153
    Imam problem so sin mi (4 godini) mnogu cesto moca ponekogas na 2 minuti, a nekogas na 2 sati. Imame napraveno krvni analizi i urina i se e vo red a eve 12 den situaciata e ista. Go nosevme i vo drzavna mu proveria samo mokraca rezultatite bea dobri i ni kazaa deka se e vo red. Ve molam za pomos ako nekoj nesto znae neka pise.

7. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Imam problemi so kiselina vo zeludnikot ... mi se javuva postojano skoro sekoj den vo posledno vrme . Ve molam za sovet ako znae nekoj da mi kaze kako da se spravam so problemov. Blagodaram :))

8. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    ^ Ако осетиш киселини напиј се ладно млеко, мене ми помага тоа, како да ми го смирува желудникот :)

А јас сакав да прашам нешто. Бебево нема какано 4 дена :worried: . Пред некое време немаше какано 3 дена и докторката само ни рече сменете му го млекото. Место нан земавме хип ама еве исто е пак. Друго ништо не рече, а во аптека ни дадоа едно што се става во газето, како клизма нешто.
    Ама страв ни е да му го ставиме пошто докторката ништо не ни спомна друго.
    Знае ли некој што да се прави во вакви случаи? :?: Или пак на лекар да ја носиме? :?:

9. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    И давате водичка доволно? Само на млеко е засега (не знам колку месеци е затоа прашувам)? Чепчиња ви дале? Нека не ви е страв да и го ставете во газето.
    Кај моето бебе, ако неколку дена не какаше, му брцкав у газето со топломер натопен во зејтин (само врвот). За неколку секунди тадааааам :clap:

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  10. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Водичка чиста не сме и дале, ама чајчиња пие. Два месеца е.
    А ни чепчиња ни ништо не ни дадоа. Само тоа во аптека ни го дадоа, како клизма е нешто. Има меѓу другите состојки и камилица. Страв ни е да го ставиме пошто докторката не ни спомна ништо, рече само сменете го млекото :^)

11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    И брат ми кога беше бебе се случуваше по неколку дена да не кака и знам дека мајка ми му ставаше чепчиња, и му даваше сокче од јаболко :) мислам дека има на сокчињата пишува кои се за 2 месеца ако не се лажам, порасна он па јас заборавив :D

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  12. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Девојки, во последно време чувствувам зголемена жед. Еве денес само незнам колку чаши вода испив. :tmi:
    Од што може да е ова? :?:

13. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Имам веќе 3 дена болки во стомакот, мислев ке ми поминат но се повеќе ми се појачуваат. Осеќам како да ми се згрчува стомакот, не е желудникот не знам што е, еднаш горе ме боли каде што е желудникот, потоа надолу болката ми се шири.
    Болката ми е доста интензивна и јака, имам доктор во семејството, со самото што е доктор е и паничар, реагирав кога ме прегледа вчера, и се изнакренаа 500 паники, и денес кажав не ме боли повеќе, а мене болките ми се засилија. :sweat: :puke:
    Дали е нешто загрижувачко дека ми се зголемија болките, или не?
    Дали е можно да е од храна, жолчка нешто?
    И дали од слепо црево може да се осеќа болка нагоре накај желудникот?
    Фала однапред ако има некој брзо да одговори

14. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Незнам, зависи претходно колку имаш пиено вода, треба повеќе течности да се внесуваат, многу е важно тоа за самиот организам.Кога ќе почувствуваш така жед, напиј се вода, не оставај подолг временски период слабо да пиеш вода, туку почесто, онолку колку што сметаш дека би било доволно :)

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

и + ако тој ден имаш повеќе внесено сол со исхрана и да не ти вадам памет али тоа може да биде и сигнал за дијабетес

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    461
    Луге хеллп еве денес ке ја примам 5 та инекција за грлово ми е хаос дури полосо незнам веке што да правам и што да мислам крајниците ми се отечени и искинати како дупки ама немам гнојна ангина не ми се црвени не ме болат туку ме гушат мислам секој миг ке се угушам како кнедла да имам во грло докторка ва ми вика хронични за операција ама како и да е треба да се излечат а и устата и јазикот ме печат ми горат како внатречна температура да имам,плус гаденје и вртоглавици правев крвна слика супер беше се ама јас не сум ок што ке да е така што ми лупаат и гушат и дали се воопшто крајници јас како мала имав трет крајник и проблеми ама ваков никогаш???

17. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    57
    Nenuska дали беше на специјалист?

18. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    461
    не само кај матичната леле не ме плаши :(

19. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    57
    Јас би те советувала да и бараш упат на матичната за на специјалист пошто викаш подобрување немаш иако примаш инекции,нека ти земат и брис од грлото можеби имаш некоа бактерија,грло крајници се е тоа поврзано,а матичните наши не можат да знаат од сите области,туку самите треба да не праќаат на специјалист кога гледаат не станува збор за обична настинка,не сме ние глувци па да прават експерименти со нас,мојата матична така минатата зима кога бев болна ми препиша прво оспен,па немаше ефект па амоксицилин и на крајот амоксиклав,затоа се прават подетални испитувања а не да не трујат со лекови.Поздравче и ти посакувам побрзо да оздравеш!

На nenuska и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  20. dani.ella

dani.ella Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво! Ве молам за совет бидејќи го имам следниот проблем.Вчера при пиење на апче осетив болка, како да не сум го голтнала апчето воопшто.Така се чувствувам и денеска и покрај тоа што испив многу вода, сепак чувствувам болка.Барав по интернет проблем како мојот, но нема.Помагајте!!