Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.704
    Мене само лек против алергија ми помогнал.Го пиев 10 дена и повеќе и се спасив.Ама препорачано од доктор.Инаку сум слушнала дека и тој медот со лој од гуска многу помагал.Тоа немам пробано.

2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.688
    Допаѓања:
    79.818
    Каков сируп земаше? Хербион од тегавец ми помогна мене и чај од бел слез.

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tuturutuu

tuturutuu Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Имам 17 год и можеби цела година додека лежам го чувствувам срцето како чука помалку ама сепак чувствувам.Немам други симптоми ни проблем во спиење туку само кога лежам
    дали е нормално?

4. Zo-ne

Zo-ne Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Здраво, постот е стар ,но ние сме со истиот проблем со гнојна ангина без други симптоми. Пиевме Оспен ,Амоксиклав и Панцеф, сега пак после 2 месеци се појави и пак Амоксиклав. Дали се излечивте со Панцеф и колку дена .Благодарам на одговорот.

5. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    1.023
    Девојки ве поздравувам, барав друга тема, но не успеав да најдам. Дали има некој што би можела да ми помогне во читање на овие резултати? Би ви била многу благодарна IMG_4641.jpeg IMG_4642.jpeg

6. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Има гонартроза на двете колена, оштетување на рскавицата, дегенеративни промени на десната страна повеќе изразено. Хронична прогресивна состојба е. Физикална за намалување болка подобрување подвижност , и ортопед за следење и препораки за во понапредна фаза кога ќе биде.

7. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    1.023
    Ти благодарам од срце. Се работи за 62 годишен, активен човек. Секој ден на велосипед е

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Здраво, сакам да прашам дали смеам да се напијам фервекс после 3-4 часа откако испив 2 штока ?
    Едниот го испив докај 20:00 часот а другиот мислам максимум 22:00 или 23:00 беше, не сум сигурна.
    Ме тресе грозница , се ме боли и најверојатно имам температура.

9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Колку често смеам да пијам јаглен?
    Нешто периодов ми се дуе стомакот и не можам да одам во тоалет некогаш. Неделава имав испиено 2, вчера 2
    Следно кога?

10. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.394
    Допаѓања:
    12.815
    Брис од грло имате направено?

11. Zo-ne

Zo-ne Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Да повеќе пати и PCR vo Avicena i kaj mene i kerka mi nisto ne pokaza

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.234
    Земај пробиотик редовно, ќе ти се среди.

13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.688
    Допаѓања:
    79.818
    Последниве два месеци често ми се случува наутро штом се разбудам, да почнам да кивам, да ми солзат очите и да ми тече носот. Нешто читав, личи на ринитис. Спреј од диво оригано дали е во ред за вакво нешто? И друго што би помогнало?

14. little women

little women Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2023
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    468
    Спреј момокс ама прашај прво матичен?многу е добар.

15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Лек за афти?

16. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    171
    Nemozev da najdam soodvetna tema. Imam redovn menstruacija sekoj mesec, mi doaga na 33, 34 dena. Ovoj pat tocno na vreme. Mi traese 5 6 den. Prvior den samo mi pokazuva vtoroor dem obilen tretiot i cetvrtiot se namaluva a posle edvaj nekoja kapka. Ovoj pat uste prvior den obilno i vtoriot od sabajle i posle toa eve denes 4 den mnogu slabo. Nekako razlixno od sekogas. Denes samo na brisenje imam i po nekoja kapka. Mozno li da e nekoj problem?

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.234
    Нема проблем, сосема нормално. Секој месец е различно, а и деновите се сосема ок според тоа што кажуваш. Исто е и кај мене. Некогаш пообилно некогаш послабо, моментално имам послабо, а претходниот месец бев дури и со протопени тренерки од обилност.

18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.605
    Допаѓања:
    43.167
    Ушите ужасно ме чешаат, мислам отсекогаш сум имала ваков проблем ама сега е екстремно, особено навечер мисалам дека ќе полудам истовремено и како некои лушпи имам, Знам дека правам грешка што често ги чистам ама од што ме чешаат морам имаку ќе полудам. Сега повремено знаат и да ми зујат и како да се затнуваат. Бев скоро на ушно демек инфекција и ми даде капки, ништо особено не помогнаа. Мене ми се чини нешто габично е, на своја рака да пробам да лечам паметно е или не, и со што?
    Имам еден ушен во градот и не е баш сјаен па не би одела ако ептен не е зор.
    Исто како да ги исчистам длабински дома, може затоа чешаат.

19. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.182
    За дуење не се пие јаглен, прво може да те констипира дополнително, второ, не праи ништо за гасовите. Ако си регуларно подуена пробај со симетикон (еспумисан) дали во капки или гел капсули, сеедно, што ќе најдеш. Не јаглен. Јаглен скоро ексклузивно се дава за труења, пошто и тоа му е главната намена.

На Feminka22 и La-loca им се допаѓа ова.
  20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.234
    Длабински дома има едно во аптека како фишеци, се палат на крај, јас еднаш ставив и не дозволив да ми пробаат, многу језиво ми е..
    Само кај доктор длабинско чистење, можеш и кај матичната, сестрите чистат, јас затоа што се неискусни сестрите одам кај специјалист, таму секако сестрата ми ги чисти ама барем искусна е. Не е ништо страшно, со шприц и вода ама барем ќе ти олекне. Имам 10 тина пати чистено :tmi:
    Уши чешаат и од стрес, кај мене ми се јавува и во ПМС (facepalm), си имам ноќе крв пуштано од толку што ме шекнува некогаш :|

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.