Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Happywoman

Happywoman Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2023
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    44
    Dobrovecer
    Kako ste?
    Jas sakam da ve prasam nekoj od vas mozebi znae.
    Dali ima opcija da se ispitaat site hormoni primer da zakazam kaj Endokrinolog na privatno i da mu kazam so sto se problemi se soocuvam i komplet site hormoni da se ispitaat?
    Zatoa sto ako odis na Kozno te prakja za odredeni hormoni samo,ako odis na Ginekolog ti isputuva drugi hormoni a komplet se sto postoi od hormoni ima li nacin da se ispita kaj nas da receme Sistina ili druga privatna ordinacija?
    Ve zamoluvam ako znaete odgovorete mi.

На Ne znam koj му/ѝ се допаѓа ова.
  2. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.089
    Ima endokrinolog na klinika i vo voena bolnica, neka ti zakaze maticen termin.
    Privatno se preskapi hormonite.
    Site hormoni gi ispituvaat na endokrinologija.

3. Happywoman

Happywoman Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2023
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    44
    Imam privatno osiguruvanje za da ne se molam.na drzavno pa da vika ova moze onoa nemoze.
    Samo dali ima opcija da se ispita se ili bidejki ova e Makedonija mora da imas problem pa da ti ispita i toa samo del a ne se od hormonite

4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Па сеа сите викаш, докторот кажува кои, назначува тие и тие да се проверат, не моеш да му наредуваш и да му се праиш поголем доктор.

А иначе у овие приватниве лаборатории ако идеш шо сакаш моеш да провериш, идеш и им викаш што ти треба и те боцкаат. Само ко што ти рекоа се премногу скапи, не знам што ти покрива приватното осигурување.

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.234
    На приватно можеш, ќе и кажеш се, и ќе ти даде да испиташ хормони на тироидна и хормони кои се испитуваат на 3 ден од циклус. Повеќе се. Само што на пример во Ремедика да одиш еден хормон е 1100 сега е сигурно скапнат ова пред една година скоро, плус преглед 3500.
    Во Авицена си одам 700 ден е хормон, за брзо има резултати некако ми е најпристапно таму. Антителата се поскапи 1100 ТПО плус 1100 ТГ.
    Плус хормоните на 3 ден од циклус неколку има пакет мислам таму за нив.
    Ако сакаш Систина или Ремедика мислам дека околку 15 000 ден ќе те фати.

6. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Еден хормон е волку? :tmi:

И Авицена е скапо ама ова е претеризам стварно..

На државно за 20 хормони толку може и помалце.
    Не се исплати на приватно да се лупаат пари за овие работи.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.234
    Да, еден хормон, лани за преглед и само за ТСХ платив 5000 ден. Кога ми кажа дамла ме удри.
    Јас морам на приватно, од мало место сум и на државно излегуваат каша попара резултати.
    Еднаш се стресирав поради неточни, не би сакала да минувам низ тој стрес.
    Инаку прескапо е. Тсх јас редовно си следам на месец дена :tmi:

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    73
    Ќе ми издвоите ли неколку добри гинеколози во Ремедика бидејќи после ќе вртам да закажам преглед, а многу ги има на страната

9. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    311
    Simonida Kotlarova najdobra!

На Tearful му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.688
    Допаѓања:
    79.818
    Јас два дена се мачев да спуштам температура со Парацетамол, џабе, се' дур не зедов Блокмакс Дуо. Тогаш ми се намали.

На Ivvvv му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.655
    Допаѓања:
    45.231
    Дали некоја од вас се соочува со менструална мигрена?
    И пред бременост а и сега откако добив, истото, или ден пред добивање, или точно на 3 ден јас имам ужасна мигрена.
    Претпоставувам е поради пад на естрогенот, ако не се лажам?
    Дали да проверувам хормони, или директно да барам терапија за мигрена што ќе можам да ја земам само во тој период од месецот?

На mal.ecka и Asja им се допаѓа ова.
  12. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.111
    Значи исто бев и јас вчера,ми се плачеше од болка.После пораѓајот,добив менструација точно на 40 дена и од тогаш секој месец по 7 дена ми касни.Јас мислев да не е од тоа што ми касни,ама ова веќе секој месец исто,вчера ме болеше главата,денес добив. За болка се напив 2 парацетамола,друго не смеев ради доењето,ама сега кога те прочитав,баш се најдов себеси.Мислам дека најдобро би било да се проверат хормони најпрвин.

13. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.655
    Допаѓања:
    45.231
    Ужасно е навистина. Добро е ако парацетамол ти помага, мене само бруфен 400, тишина и да лежам.
    Вчера бев излезена и имав во мене само од 200 и не ми помогна, пак завршив со вртоглавица, повраќање...
    Јас го имав истово и пред да сум бремена, бев раат година и нешто, во бременоста плус 5 месеци без добиено, и еве сега пак почна истото.
    И јас мислам најдобро хормони да се проверат, да се почне со тоа па да видиме.
    Дали можеби знаеш приватно дали проверуваат некаде?

14. feminka18

feminka18 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    52
    За што се користи диазепам 2 мг? има некоj искуство да ми каже несакани деjства

15. Sophitas

Sophitas Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    1.261
    Ако си вознемирена,за смирување обично.
    При користењето на дизаепам можни се несакани ефекти како: заматен вид, хипотензија, диплопија, нејасен говор, неможност да се задржи урината, запек, а возможна е и агресија и возбуда, и поретко транзисторна левкопенија. Можно е да се појави депресија како недијагностицирано заболување, посебно при употреба на високи дози и труење со диазепам. Кај постарите луѓе, иако поретко, може да се појави апнеа и запирање на дишењето. Еве што најдов на нет.

На feminka18 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Zdravo,denes bev na ginekolog vo one hospital posle dolg period na bolka vo karlica i mi kazaa na eho deka imam na desniot jajnik cista od 3 cm i ja prasav kakva e cistata mi rece vodena i posle toa ja prasav dali e opasna i mi rece ne znae deka ne ja gleda ubavo i mi rece da ispitam ca 125 i mn se uplasiv zosto mi dade da ispitam ako e vodena cista ve molam kazete mi nesto eve od eho slika kako izgleda cistata i sto mi napisa vo rezultatot

Прикачени фајлови:

17. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.111
    Хмм,во секоја лабораторија има,обично се прават на 3ти ден од циклусот,меѓутоа приватно ќе те кошта многу.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ne znam koj

Ne znam koj Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2023
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    255
    Јас одам на Ендокринологија и на Гак.Ок е.Ендокринологија кај Синиша Стојановски ок е.Гинекологија кај Глигор Тофовски-не го менувам за 3 гинеколози.Тофоски ме прати на Ендо.

19. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    2.541
    Во Авицена комплет хормони се 18.000 денари, вчера прашав.

На Mrs. right и Luminary им се допаѓа ова.
  20. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    2.541
    Абе, ќе се правам доктор ако треба, не може за тироидна да се испитува само tsh и да ми рече не ти треба витамини да провериш, а тоа ретко кој го кажува, а важни се и тие, треба за тироидна да се испитаат и витамин Д на пример и уште некои ама не знам кој, јер нема доктори, дремат на тоа столиците само и чекаат плата ги заболе за здравје, нема што да ми рече доктор, е па ако сакаш испитај на приватно, значи ако нема потреба зашто на приватно да ми рече да испитам? Сега ќе барам врски за на државно да испитам витамини што на гоогле ќе барам кои се за тироидна, мизерија е комплимент веќе.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.