Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. veris

veris Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2023
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    1.491
    Сестра ми е алергична на ракија, и допре на дланките и сега се појави црвенило и ја пече. Некое моментално решение, што да намачкаме? Благодарам однапред.

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.776
    Допаѓања:
    11.228
    Не паничи, ковид или класичен вирус сега се е исто. Дома поминавме вирус. Од ова чудо партал не направи, до степен да не можеме од кревет да станеме, јас која никогаш не залегнував, сега буквално не можев да мрдам. Пропратно со сите најлоши симптоми.
    Јас каква сум или бев паничарка, некако веќе отрпнав, се помирив дека мора вака да гураме и тоа е.
    Лежи, одмарај, многу течности и тоа е.
    Од ковидот наваму не постои ден без вирус, постојано нешто врти, не уништија.

3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Кажете добар доктор во Ск за кичма ве молам?

4. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Во Јане Сандански има добар доктор, ортопед, не се сеќавам на името, ама мислам дека само еден е.
    За физикална, во ординација НУР, на последна 45ка, ти прави докторката преглед и ти препишува физикална терапија. Се плаќа и прегледот и физикалната е на приватно.
    Како и да е на физикална праќаат

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Дали е возможно поради тоа што долго време пијам Нолпаза, резултатот за хеликобактер преку фецес да ми е лажно негативен? Некаде прочитав дека е возможно, па ме интересира мислење.

6. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    587
    Здраво луѓе, имавме за нова година корона, мајка ми од тогаш не престана да кашла ама и се влоши кашлицата околу 15ти јануари, и најверојатно на сите не фати и грипот пр. Јас сеуште кашлам и при крај сум со панцеф ама сум ок. Мајка ми толку мн кашлаше што посомневаа на инфективно и за пертусис но брисовите беа неагативни. Пиеше секакви антибитоици и 10 дена примаше инфузии. Моментално нема ништо на плуќа но сеуште кашла(не со ист интензитет) но повеќе од нас. Беше на пулмолог и еече да направи тестови за алергија и плус детална крвна слика со што не. Се е ок освем димерите и од денес ќе прима клексани 10 дена. За месецов и закажале и некое компјутерско снимање… е сега прашањето ми е дали некој има слично искуство, одмшто може да е ? Веќе е стварно преморена ја исцрпува ова.

На The.E.T. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.199
    Допаѓања:
    1.395
    Докторите се матуфи. Таткоми исто така имаше вирус и му се кренаја димерите 9000 со инексии му се спуштија и го пратија на компјутерски скенер кој го скенира целото тело и му дадоја и терапија за димерите а за вирусо само антибиотик.

8. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    1.164
    Од што може да е болка на десната страна на градниот кош странично? Под десната града? Испипкав, нема отечено жлезди, оток, црвенило. Кога ја кревам раката или кога притискам на тоа место имам болка? Неколку дена трае.

9. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    587
    Може и мускулна болка да е ,или да имаш истегнато нешто.

10. Pham

Pham Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    63
    Денес имам напад на кашлица без други симптоми. Можам да земам воздух без да се закашлам но од време на време имам чувство како да имам шлајм кој треба да го исфрлам. Магарешка кашлица е? Имате искуство?

11. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Исто.. кашлам неколку минути ми доаѓам до повраќање матичната ми рече грип било

12. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Луѓе дали ве боли стомак од кашлањево, јас се будам сабајле да се искашлам, ме боли т.е. кога ќе се стуткам онака страв ми е да не се кила, земав спасмекс дали има некоја крема да ставам?

13. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Сумамед и дадоа?

14. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    587
    Незнам ама мн лекарства и дадоја различни и на крај 10 дена инфузии,па сега клексани и редат и уште кашла.

јас пиев сумамед па панцеф,и уште утре имам за пиење и доста сум добро, кашлам еднаш два пати во денот.

15. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    587
    Се боли од кашлањето… јас бев нешто навалена добирав играчки, и се закашлсв и полоњата ми се скина, три дена неможев да се исправам, а башка што болат стомачни мускули , странични и плешки од мн кашлање.

На The.E.T., Pham и anggell им се допаѓа ова.
  16. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Jas izgleda ke moram sumamed maticnava mi e nenormalna uste na amoksiklav me drzi se molam samo da ne dobijam kila

17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.688
    Допаѓања:
    79.811
    Мене и порано и сега, за кашлицава само сируп Хербион од тегавец ми помогна. И на сите секогаш само него им го препорачувам. Во темава само колку пати го имам спомнато. :D

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.776
    Допаѓања:
    11.228
    И ние тој по дома си го користиме, ама ако е некоја упорна кашлица треба нешто појако, и да се испита од што е. Може алергија, бактерија..
    Последно сега дома сите си кашламе од вирусот, ама ни кажаа дека вирусот е таков и ќе си потрае кашлицата..

19. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    587
    Мене сумамедот не ми поможи… после сумамед и испиен панцеф почнав и сега дури сум супер.

20. Cicko Cacko

Cicko Cacko Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2023
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    22
    Tro malce podzaglaven,pa da se pobara nekoja nasoka.
    Vo kratki crti,zapocnat zdravsten problem od juni 2023 koj sto seuste ne e resen.
    Posledno sto e najdeno e deka amino kiselinite se so poremeteni vrednosti,maticnata nema nekoe znaenje za amino kiselini...bev i kaj internista,istiot odgovor i od internistata,samo sto mi predlozi da se upatam na endokrinolog.
    Nekoj so znaenje za amino kiselini?i sto bi se slucilo so onie amino kiselini sto se so zgolemena vrednost ako pocnam da koristam suplementi?
    ili prerlozete doktor , nutricionist sto bi imal znaenje za amino kiselini
    Screenshot_20240217_202130.jpg Screenshot_20240217_202232.jpg