Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    11.226
    Паничен напад, да не си под стрес?

2. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    587
    Да сум премногу, сма вечерта супер ди заспав не ни мислев нешто лошо, и во 2 и пол ме разбудија жештини,морници и напнатост на срцето.

3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    11.226
    Анксиозноста така се јавува, кога најмалку очекуваме, додека стресот не го средиме. Пиј некои чаеви камилица, маточина, валеријана, можеш и магнезиум со б6, или само б6 витамини.
    И што повеќе физичка активност.

На Mumoftwo30 и Чанта им се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.305
    Абе што чекаат, апчиња и витамини ццц, треба одма томографија или магнетна.
    Не чекајте. Да знаете на што сте, да исклучите невролошко заболување.

А и од дијабетесот знаат такви компликации да настанат ама викаш регулиран е шеќерот..

На quattro му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    587
    Се напив денеска димитрин, утре ќе набавам маточина. Неможам да си дозболам да сум под панични напади околу децава а напнато се осеќав мн… ич не сакам дс пијам димитрини чуда ама ете.

На anggell и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  6. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    587
    И јас истото го помислив. Во случајов би инсистирала на магнетна. Дај боже ништо да не е сериозно и најверојатно и не е штом така лабаво го пуштиле,ама за мирна глава барем томографија.

На Mrs. right, quattro и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  7. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.918
    Допаѓања:
    7.120
    Епа такви ни се докторите наши, учени не доучени. Студент со 6ка и студент со 10ка на крајот пак исто завршуваат и иста титула добиваат.
    По мое мислење за магнетна не му дала упат зошто го гледа на нозе, оди, стои, слухот во ред, рацете нозете во функција, нема здрвување, само видот, ако го затвори едното око било кое гледа добро, а со двете двојно. На очно никаков проблем, тој очниот доктор рекол како да му личи на мал лесен мозочен удар, плус рекол да се снима, на нервно го прашала шо ти рекоја на очно, лесен мозочен удар, таа рекла аха добро и еве го третираат со некои апчиња на база на диезепам и витамини, демек некој нерв олабавен не знам што, нема дијагноза одредено, па по 10дена ќе видела ако немало промена.

Се надевам дека нее ништо невролошки и сериозно, ама пак кога се работи за татко, умот на се ќе те натера да мислиш, душава ми трепери на моменти.

На Чанта и Mrs. right им се допаѓа ова.
  8. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.305
    Да бидат спокојни ко што викаш.

МР најубаво за мозок, па и не е штетно снимањето.
    Е сеа термини.. :|
    Аууу, и на лесен мозочен удар сумња и не го праќаат на додатни испитувања.. (facepalm)

Не, ова све се само доктори не.

Што знам, друго мислење да побарате сепак.

На quattro му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.327
    Допаѓања:
    8.762
    Колку дена е нормално да се има дијареа?
    Вчера имав 5 пати, денес само 1.
    Пијам пролајф пробиотик.
    Аман.

10. Soncka :)

Soncka :) Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    468
    Дечки како да и извадам дрвце од ногата на малата. И влегло во градинка од столчето, пола и го извадиле пола не и си зараднала кожа врз него. Не е загноено ама кога ќе и ја стиснам ногата се гледа дека внатре има дрвце ама нема како да излезе. Не ми дава никако да ја чепкам, мала е има 4 години ама на допир ја боли. Ако можам некако да и го извадам до понеделник, ако не ќе ја носам на доктор.

11. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    587
    Земи диастоп пробиотик, и ско најдеш по аптеки земи чај од дрвеника. Ако има силна миризба,болки во стомак и ти трае повеќе дена оди на лекар. Не сум доктор ама два пати до сега имав пролонгирана дијареа недела дена. Изметот ми беше или мек или кашест со силна миризба. Првиот пат ми беше хеликобактери с вториот пат труење со салмонела. Ама ако ти помине ско ти се намалат во број столиците или си преладена или нешто си измешала во јадење.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    587
    Јас на доктор би однела ако е зараснато и не се вади со стисок. Сепак треба со стерилни иструменти да се вади, да се премачка со хидроген или јод, тие си знаат.

На Mrs. right и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  13. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.327
    Допаѓања:
    8.762
    Баш вода ми е, и не мириса, не ме боли стомак, имам кркорење во цревата само..
    Вчера беа 5, денес 1.
    Салмонела не е придружена со повраќање?

14. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    587
    И со температура. Ама јас ниту еднаш не поврстив ни па имав температура,осеќав само гадење,имав дијареа,многу гласно кркорење на цревата и силни болки во желудник. Мислев пак ми е вратена хеликобактеријата и среќа што направив брис од измет па на инфектологија бев таму ме преплашијс дека е мн сериозно салмонела но навреме почнав со антибиотик и ми помина. А крвната слика ми беше топ патем

едит: сигурно немаш салмонела штом немаш ни болки ни гадење,туку може и некој вирус да е стомачен , јади диетална храна ѓеврек,јогурт ,ориз и компир со сол малце, избегавај тешка хрсна и пиј пробиотик ќе ти се среди.

15. Zrca

Zrca Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    8
    Helppp, дали некој од вас се соочил со тешка кашлица, цела недела се утепав од кашлање и нема никако смирување, што е најчудно бев кај матичен доктор и кога ми го виде грлото ми рече дека ми е топ, немало никакво црвенило а јас кашлам ли кашлам, најстрашно е навечер кога ќе легнам. Жива ненаспана сум со денови. Насабајле кога ќе станам имам жолт прегуст секрет од носот и полно ми е грлото со шлајми ама не можам никако да ги исчистам, користам таблетки за смирување на кашлањето и грлото џабе, ја користам маста Microbact ставам од неа во нос и капки за нос, пијам чаеви, течности и ништо не ми помага, ве молам некој ако му се случило истово нека ми каже што да користам зашто веќе не можам да се поднесам вакаа

16. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    587
    Нека те прати на инфектологија. Мајка ми така почна, втор месец кашла ама сега веќе не толку. Одеше на инфузии два пати дневно . Таму и правеа брисови не беше ни голема кашлица ни корона.

17. Mami93

Mami93 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    43
    Dali ima tuka i neloj drug koj sto ima problemi so zgolememi limfni zlezdi po teloto ? Da spodelime islustva

18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.686
    Допаѓања:
    79.809
    Јас. Една година веќе ги имам, доктори велат не е страшно ако не болат, ако не растат и ако не се тврди.

19. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Треперење на листот на нога од што може да се случува?

20. Mami93

Mami93 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    43
    Многу сум испаничена ве молам за помош веле некое време т.е две години имам хронична лимфаденопатија последица од ковид проверено е све снимано све е ок.

Сега така лежејќи се притиснав над желудникот и осетив мало зрно ...дали некој од вас има осетено исто такво нешто дали е нормално