Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. kokodaki

kokodaki Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    510
    Ако ти помине по некое време веројатно е мускулите од носење товар.

На Ne znam koj му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Paula123

Paula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    45
    Здраво, дали некој правел метахолински тест да ми објасни за процесот, бидејќи прочитав за несакани ефекти

3. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    Prrgi se masirav na vrat mi bese ukocen i koga se cepnav na vratot dole dl, vi pustiv slika osekam kako topce , golemina na grasok ama nemozam da go zastanam kako mrda. Mnogu se isplasiv. Sto moze da e?

Прикачени фајлови:

4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    4.873
    Жлезда.

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  5. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.192
    Лимфни јазли, се додека се колку грашок и се мрдаат се добри. Нишо не ти е, само коа ќе се разболиш запримети може да се подујат.

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.355
    Може само за тсх, а за фт3, фт4, антитела мора на интернист.
    Само за тсх ми давал упат општ матичен, може и матичен гинеколог.
    Извини, сега прочитав си пишала за ехо на тсх, мислам општ матичен дава упат за на интернист, па потоа интернистот дава за на нуклеарна.

На Mazegin му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    731
    Здраво ве молам одговор кој може да ми даде. Дали знаете каде се прави приватно биопсија на бели дробови, и како изгледа тоа?

Мајка ми претрпе корона па по две недели сезонски грип и прво ја мафтаа не доби терапија каква што треба па по две недели ја ставија на инфузии два при дневно. Од завешувањето на инфузиите поминати се скоро два месеци. Таа уште кашла. Не како претходно нормално но кашла. На првото компјутерско снимање резултатите не беа прекрасни но докторот и рекол не е тоа од што се плашев, ќе си имаш хроничен бронхит секогаш и мн треба да се пазиш од настинки. По еден месец и направија второ снимање, и истата ситуација е нема никакво подобрување. И доктроката и рекла немам овде што да ти правам немаме тегнологија ќе мора ск да одиш дали ехо ќе ти прават или друго незнам да видиме даали е нешто бенигно. И закажа преглед за еден месец од сега. И искрено мн сум засекирана вчера се преплакав цел ден. Матичната го видела цедето и и рекла нормслна е ваква состојба на дробовиве по толку што беше болна, и кај други го видела истото биле на биопсија и ништо немало. Ама пак мн ми е тешко мене. Се јавив систина над 1000 евра е биопсијата. Во жан митрев околу 500 евра и тоа ми е океу, ама ми рекоја само компјутерска биопсија прават го прашав операторот каква е таа не знаеше да ми одговори. Знае ли некој?

8. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    25.104
    Ај некој што се разбира во грчеви и анатомија на лист, зошто секогаш ме боли и затега едната иста точка во листот, каде што пред 3 години дур бев трудна ме фати јак грч?

9. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.272
    Здраво
    втор пат ми се случува да ми се стемни пред очите, и ми останува темнина пред левото око, а на десното ми играат светлата и темно ми е исто ама можам да гледам со тоа око..
    ко ми се случи прв пат направив снимка на глава, се беше добро, но вчера пак ми се случи истото, ми спомнаа на очно да одам да проверам очен притисок..
    дали има некој вака искуство?

10. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    1.723
    Провери железо во крвта.Темнење пред очи може да биде знак за анемија.

На Vanilla15 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    9.843
    Јас имам очен притисок, ама нрмам симптоми, случајно го открив. Имав вртоглавици еден период и затоа отидов на очно...но ми рекоа дека не се повтзани со притисокот.

12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Дали може да се јават проблеми со желудник (киселини, повраќање) од пиење колаген подолг период?

13. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.235
    Допаѓања:
    57.445
    Ве молам да ми каже некој подетално што се соочил тој или некој близок со хепатитис Ц? Што се случува кога болеста е хронична, но нема изразени симптоми? Колку е очекуваниот животен век? Дали има голем простор за паника?
    Наводно имало некоја терапија која била ем многу скапа ем гарантирала само околу 50-60% за лечење на болеста..

14. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.272
    Ви благодарам но железото ми е добро, а и очен притисок немам, проверив и тоа, не знам следно што ќе испитувам...

15. Cicko Cacko

Cicko Cacko Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2023
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    22
    Skoro najdov nekoja povrzanost so D vitamin i PREMNOGU procesi niz telo,proveri si go D vitaminot.
    Licen moj problem e i sto DAO enzimot mi e nizok,toj e za histamin,a ima priemnici na histamin na poveke mesta megu koi se i ocite,mozes i toa da go proveris.

16. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    Имав ешерихија пред 20 ддна. Пиев антибиотик. Сега правев уринокултура ама и обична урина. Не ми стои добар резултатот. Искуство?

Прикачени фајлови:

17. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    4.929
    20240416_205519.jpg
    Правев магнет на глава, ми пишува присуство на идиопатска интракранијална хипертензија и парцијална empty sella,читам сега на веб и баш се вознемирив, дали има некој слично искуство, треба да закажам на невролог.

18. Snow_11

Snow_11 Нов член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво изгледа ми е изместен папакот многу ми е страв кој ќе ми помогне дали да одам на лекар

19. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.909
    Допаѓања:
    3.404
    Да одиш

20. Snow_11

Snow_11 Нов член

Се зачлени на: