Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Snow_11

Snow_11 Нов член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Прв пат ми се случува ова има ли лек дали е болно знаете ли;(;(;(

2. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Како тоа ти е изместен папакот?

3. zence

zence Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    280
    Кој лабаратории во Скопје прават микробиолошки испитувања- брис од нос и грло преку фондот? Пролеќе знам, дали сеуште работат втора смена и знам на Клиника ,ама мислам нема втора смена .

4. FedoraFedora

FedoraFedora Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    49
    Pomos , vcera gadeneje, denes od wc ne mozam da izlezam, prvo bev notmalno vo wc , formirana stolica, posle toa voda izleguva od mene, ispiv Linex forte, 3 jaglencinja, enterofuril, pak me proteruva, virus li e stomacen, trovanje li e ne znam sto da pravam

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.221
    Дали има некое решение за 'рчење? :envy:
    Понекогаш се чувствувам како да сум себична ама луѓе не можам мм многу 'рчи, а плус па и сега во ПМС кога сум ме нервира и мува да ми прелета. Не можам око да склопам, мислам дека без ребра ќе го оставам и сега во телефон и книга ќе зјапам до сабајле :@

На SummerGirl и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  6. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    21
    Здраво феминки, се работи за сопругот, се случува во текот на ноќта многу да се штрека во сон и станува се буди и кажува дека има тахихардија, а некогаш дури и збори нешто во сон. Ова се случува повремено, меѓутоа некако ми е напнато кога го приметувам. Тој си се смее на тоа, вика дека оддамна така му се случувало, меѓутоа јас немам мир. Моја претпоставка е дека е акомулиран стрес, меѓутоа ме интересира дали некој се соочил со таква ситуација и дали сте нашле решение? Му предлагам да оди на разговор со психолог, можеби ќе му биде од помош, не одбива, но некако одлага.

7. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    563
    Здраво! Се извинувам ако не сум за тука, но неможев да најдам во која група треба да пишам. Во средата го приметив ова црвенило на едната града не се успаничив премногу тој ден мислев дека ќе помине ама еве го и денес стои,а е недела и веќе ме фаќа голема паника. На ехо на дојки одам еднаш годишно на преглед. Дали некој имал нешто слично, на допир нема ништо. Извинете на сликата

Прикачени фајлови:

• IMG_3570.jpeg
      IMG_3570.jpeg
      Големина на фајлот:
      217,2 KB
      Прегледи:
      68
  8. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    Здраво. 26 години сум и во текот на плодните денови крварам со мал интензитет. Сега сум во припрема на менструација и сум излезена веќе од плодни денови и имам уште 8 дена до менс. ама и покрај тоа имам видлива трага од крв со светло розе боја. Друго, влажноста "долу" ми е на минимум што исто така не знам од што е. Ваљда пад на естроген, моја претпоставка исто не знам од која причина. Ни пијам, ни пушам. Гинеколошки прегледи на секои 3 месеци од кои докторката вели дека е се во ред. Пап тестот покажа од I do V - кај мене е II, што значи дека не е загрижувачки и дека нема сомнежи на нешто лошо. Сега имам магнетна да видат дали е ендометриоза во прашање. Многу ми е тешко, не знам веќе во што да верувам и тоа ме многу мачи. Ве молам ако го имате истото или имате некое решение пишете. Поздрав

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.221
    Репродуктивни хормони дали имаш испитано?

10. Zrca

Zrca Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    8
    Може ли некој да ми каже што е Креатин киназа во крвта (CK) (S) и зошто ми е висок од 24-173 мене ми е 760 дали има потреба за загриженост ?
    Да напоменам немам никаква мускулна оштетеност

11. bubcimubci

bubcimubci Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Dokolku ne si nastinata i ti e pojaveno od cista mira, pobaraj upat za na hematologija za da imas mirna glava. Ako si nastinata i pies antibiotik, ova treba maksimum da ti se povlece za dve nedeli. Ako uste go imas odi obavezno na hematologija na klinika.

12. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.176
    Допаѓања:
    1.669
    Речи му пред спиење да става спреј во носот, и да спие на страна.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.221
    Било каков спреј за одзатнување?
    Инаку скоро секогаш на страна спие, само што кога почне јас го терам на друга страна да се заврти како демек помалку ќе 'рчи.

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.584
    Допаѓања:
    201.803
    Треба да ја утврди причината за 'рчењето, чарето зависи од неа.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.270
    Допаѓања:
    7.858
    Не знаев каде да го поставам прашањето.
    Додека бев бремена косата ми беше убава со сјај и густа.
    Откако се породив косата ми паѓаше ненормално, еден период се поднамали сега пак паѓа, не знам ни јас дали како што паѓаше после пораѓај ама сепак. Се гледам во огледало што да видам горе сум почнала ќелава да станувам ми се гледа кожата.
    Да напоменам сеуште дојам не знам дали тоа е причината. Скоро 21 месец има малата. Може грешка направив што не продолжив витамините да ги пијам.
    Сега во последно време почнав да ги пијам пак витамините но не гледам подобрување.
    Утешете ме дека нема да ми остане така косата :(

16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.221
    Провери тироидни хормони. И од тироидна опага косата. Инаку од бременост обично од 2 до 6 месец после порагај опага и после се средува. Значи од порагај имаш скоро 2 години поминато.
    Можеби од тироидна е.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.270
    Допаѓања:
    7.858
    Општата матична треба да ми даде упат?

18. blala

blala Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Zdravo femina, imam eden mnooogu strasen problem. Majka mi e diagnostificirana so depresija. Prima edno dolgo vreme (7/8 meseci) terapija, konkretno Antidepresanti (respiridon, helex, paroxetine) i od sto znam znaci da se pie tolku mnogu vreme i da nema nikakva promena, osven sto e posmirena posto znaese da place da vristi, sega E posmirena nooo neznam dali gi pie na premnogu golema doza, majka mi cel den samo spie ne zbori e ( ke sedi taka doma i nistoo po doma neprae) e obsesivna e deka po sekoe jadenje da si ide u WC (nekogas po 3/4 pati dnevno so mislenje deka e Kaps) izvinete na recnik. Znaci stvarno imam golema mukaaa neznam dali ste imale nekogo vo vakva situacija, ili da mi predlozite nekoj dobar psihijatar ili neznam nekoja resenije da najdem..

19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    7-8 месеци воопшто не е долг период за пиење на антидепресиви

20. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    На контрола бевте ли по првично препишаната терапија?