Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    Ефикасни се тие помагала. Не ми текнува колку пари ги плати маж ми. Не се издржуваше. :D Удобни се. Нема потреба ни да се мијат ако ги користи само една личност.

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.218
    Во нормални денови не ми смета, ама во ненормални на ПМС на сила ќе му ги ставам :rofl:
    Арно што не сум бремена, во бременоста и плачев кога 'рчеше (facepalm) Изгледа повеќе време сум
    ,, ненормална" отколку нормална :D

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ravenn

Ravenn Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2024
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    332
    Не знам кај да го поставам прашањето па ај овде.

Од кога знам за себе, при секоја активност како брзо одење и трчање мене ме чешаат нозе. Дали стварно сум олку чудна? Значи:

- ме чеша кожата на нозе, а некогаш и стомак и раце.
    - поприсутно е кога времето е поладно.
    - имам сменето секакви алишта, не прави разлика.
    - не е до сувост, гледам секогаш кожата да ми е хидрирана.
    - сум приметила дека кога возам велосипед и одам по калдрма и рацете нели се тресат - почнува да ме чеша на рацете.
    - немам ништо видливо на кожата, како егземи или пликови.
    - заедно со чешање ми се јавува и хистаминска реакција, т.е ко да ми снемува воздух.
    - не е runner's itch, пошто го имам од секогаш и не проаѓа со редовна активност.
    - не е уртикарија пошто немам никакви белези на кожата.
    Консултирано е со доктор, вика капилари ти прскаат со вежбање па затоа, а нема благе везе.

Дали некој се соочил со нешто вакво?

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.218
    Периодот ме фати некоја кашлица, со Хербион ми помага искашлувам, веќе и поминува, освен што ноќе највеќе се интензира ама не е како првите денови. Ама шлајмот на грло ноке ме побудалува, се гушам не можам да голтнам. Како да го исфрлам, ова прв пат до толку на грло да ми се создава, не за друго овие денови без спиење останав, пукнав. Таман заспијам, се искашлам, и штом почне толку е. Едвај 40 мин дали сега поспав, ова на грло што ми се собира ме излудува. Има ли некое чаре, или додека искашлувам така ќе биде..

5. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.475
    Мене стомакот ми кркори нон-стоп

6. Emilija93

Emilija93 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2019
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    19
    Сакам да прашаам нешто можеби не е за ова тема .
    На девојчето и се закачи крлеж во глава го извадија на хирургија, таја преспала со крлежот после 3 дена почна со отпци на жлездите, челото и очите одма појдовме на лекар каде и даваја терапија со инфузи 10 дена после 10дена пак со сируп. Рана на главчето и се прошири направени се сите анализи кои и беа негативни и плус брис од кожа кој е чист. Мене ме загрижува што почна да и паѓа косата околу местото. Докторите не ми дават конкретен одговор за тоа прашање.

Прикачени фајлови:

7. Cicko Cacko

Cicko Cacko Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2023
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    22
    Koga se vezba teloto osloboduva poveke histamin i zatoa ti se pojavuva crvenilo i histaminski reakcii.
    E sega histaminot se isfrla od teloto na 2 nacina;edniot e so DAO enzim,vtoriot e preku NHMT proces,stom odsekogas si go imala problemov valda eden ili i dvata nacina za isfrlanje na histamin ti se "spori" , ili ti nedostiga nekoj vitamin/mineral sto e potreben za tie procesi.
    Simtomi ti se samo tie koga vezbas? imas primeteno nekoj simtom na odredena hrana?

На Ravenn му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    232
    Левата нога ми се кочи и имам болка во долниот дел од левата страна на ногата, не е јака болка, тапа е ама константна од што може да е ?

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.218
    Мене така ми се кочи кога сум во овулација, едната страна јајникот ме боли, и така и ногата ми е укочена од болка. Некогаш едвај се движам.

10. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2019
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    616
    Zdravo,sakam da prasam dali znae nekoj kolku cini vadenje na tumor na mocen meur( laparskopski) vo drzavna bolnica

11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.034
    Допаѓања:
    14.461
    Јас уште со истава мака. Бев и на ехо на срце, ртг пулмо. Се е добро. 2 -3 недели ми помина и пак се врати истото стегање во гради.:wasntme:

12. Stella1111200

Stella1111200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    286
    Можеби затоа што самите фоликули на косата се оштетиле после преживеана “траума” на скалпот и кожата. Кога се случува ваква појава обично страда се околу повреденото. Сепак имала отоци, воспаление.
    Пак проверете второ мислење од некој друг доктор или отидете на приватен кожен.
    Сепак мислам дека не е за загрижување и како расте дека ќе и порасне тој дел, пак е мало дете во раст и развој.
    Плус, да додадам дека раната и поминува и со тоа кожата се регенерира, заздравува.. така да се што било оштетено се “трга”.

13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.661
    Допаѓања:
    39.533
    Јас. Целосно истото. Само што мене ми се појавува само при пешачење, не при вежбање. Дали во меѓувреме случајно отиде на друг доктор?

14. Ravenn

Ravenn Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2024
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    332
    Ти благодарам на одговорот, сега го приметив. Немам поим навистина што е, си живеам со тоа. Не ми се појавува со пилатес на пример (тоа вежбам), туку со брзо одење или трчање. Храна исто не прави разлика. Немам никакви алергии, освен интолеранција на лактоза ама не е страшно.

Гуглав инаку, и можно е сосема случајно да ја "открив" дијагнозата.
    Vibratory urticaria.
    Пак ќе речам, немам белези никаква ама можно е да е некоја варијанта на ова.
    @Angie1432 јок, џабе е се. Другарка ме наговори да одиме на таа трката од 3 км на Авицена што е преклани, и успеав да ја истрчам со претходно земен антихистаминик.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Pepsii

Pepsii Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    22
    Може ли препораки за добар специјалист гастроентеролог? Ми треба за лечење Хеликобактер. Фала

На Dominodancing му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Тоа матичен третира зошто специјалист?

17. Pepsii

Pepsii Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    22
    Затоа што прејака ми беше терапијата, Амоксицилин 1000
    Кларитромицин 500 и
    Нолпаза 20мг
    Развив дијареја јака и морав да ја прекинам,
    Ми треба нова терапија во случај да се појави пак, сега се лечам на природна база ама не знам што да очекувам.

18. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Тоа е стандардна терапија. Пиеше ли пробиотик со терапијата?

19. natashaaz.09

natashaaz.09 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    51
    Ве молам за помош, ова е на грбот, а имам проблем со акни на грбот. Дали ова е акна или станува збор за нештп друго? Страсшно се испаничив

Прикачени фајлови:

• IMG_3711.jpeg
      IMG_3711.jpeg
      Големина на фајлот:
      297,3 KB
      Прегледи:
      47
  20. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки: