Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Stella1111200

Stella1111200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    286
    Јас мислам дека ништо не е, самата кажа имаш акни, ако си стиснала некоја што не треба се развило ова, пробај да мачкаш секој ден невен или чајно дрво, почекај 3-4 дена ако гледаш дека расте и не заминува отиди на кожен ќе ти средат.
    Во глобала ништо страшно не е, не паничи

2. Pepsii

Pepsii Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    22
    Пиев и јогурт и пробиотик два часа по антибиотикот, но почна и во ушите да ми зуи прејак ми беше кларитромицинот.

3. Pepsii

Pepsii Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    22
    Колку ве чинеше прегледот?

4. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    543
    Допаѓања:
    1.282
    Ne se sekjavam pred 3, 4 godini beše, ama so gastroskopija i eho jas pravev se na edno plativ togaš. Ako dobro se sekjavam piev Sumamed, Flažil i uste neso za helico, i od togas do denes nemam fala bogu.

На Pepsii му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.475
    Кажете нешто за скриен шеќер,знам дека е опасно,ама како може да се реши овој проблем

6. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.106
    Од пред една недела почна мн да ме боли горниот дел од десната рака, едвај можам да ја кренам. Мислев дека ми е од што спијам најмногу на таа страна ама како што одминуваа деновите почна и другата малку да ме боли а исто и зглобовите на рацете и прстите почнаа да ме болат. Посебно на сабајле а ги осеќам и отечени цело време. Има некој вакво искуство? Што може да е? Мислев ќе помине ама почнува да ме плаши ова веќе :(

7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    23.087
    Да си провериш реума фактор и да одиш на реуматолог.

На eliesaab, anggell и BayernKa им се допаѓа ова.
  8. FM303

FM303 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    15
    'Опасно' е прејак збор за состојбава, но мора да се следи. Ако си во преддијабента состојба (значи уште немаш дијабет ама шеќерот ти е над горна граница), мораш да смениш исхрана, и физичка активност со кардио и резистанс тренинг (тегови). Значи, бел леб замени го со интегрален, бел ориз со кафеав, артичока ко суплемент помага со регулирање на шеќер, и во главно пред-дијабетна состојба се решава со промена на начин на исхрана и доста активност. Доколку е веќе констатиран дијабет, за зал, лек нема, ама не значи дека е крај на свет и дека мора нешто опасно да се деси. Истиве навики плус веројатно одредена терапија (која дури мозе и да се прекине после одреден период, после на пример последователни добри просечни, скриени и на гладно), и контрола на стрес :)

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Дајте некој совет,полудев веќе.
    Имав затнат,па растечен нос. Имам густ жолт секрет. Кашлам влажно,имам болка во грло при голтање и повремено болка во крајници и притисок кон ушите.
    Пијам Макропен(доилка,алергична на пеницилин) бидејќи докторката баш не знаеше што друго да ми препише.

Но мислам дека не ми одговара антибиотикот зошто го пијам 4ти ден и освен мало одзатнување на носот, друг бенефит не видов. Всушност ми се слева секрет од нос во грло и многу ме нервира,освен што ме тера да кашлам постојано имам солен вкус во устата.

Правам и инхалации со физиолошки и пијам серапептазе наутро. Прскам и септаназал. Што друго можам за да запре секретов што се слева?

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    Да пробаш со балсамов. Ако го има во Мк. Ние сите бевме настинати во февруари и со тоа се инхалиравме.

upload_2024-5-21_0-2-26.png

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. S_M

S_M Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Незнам дали ми е за овде прашањето, но итно ми треба Гарамицин(гентамицин) ампула од 40 или може и од 80 мг... Проверив зегин, еурофарм немаат од многу одамна. Дали некој знае каде може да најдам?

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    https://www.krka.mk/mk/proizvodi/le...or-za-injiektiranjie-infuzija-80-mg-ml/11899/

На S_M му/ѝ се допаѓа ова.
  13. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.176
    Допаѓања:
    1.669
    Кој е најефикасен гел/маст, за болки во горен дел од грбот, рамената?
    Досега користев Блокмакс и е добар но за послаба болка.

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    Counterpain е ефикасна. Ама ретко се наоѓа по аптеките. Во Мк ја купував од Виола.

15. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Zdr devojki aj vase mislenje ve molam posledna menstruacija imav na 4ti ovoj mesec i mi trease do 10 ti..no od vcera navaka imam kafeav iscedok so miris i strasni bolki vo stomako i grcevi naredna treba da mi dojde na 1vi juni ve molam za mislenje se plasam neznam sto bi mozelo da e inace ne se pazime so soprugot izvinte za dolgiot post...

16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.218
    За мирисот најверојатно инфекција, можеби порано ќе добиеш циклус, кафеав исцедок понекогаш имам ден пред да добијам. Оди на гинеколог, не мора да значи дека е нешто страшно.
    Може и бременост да е ова со исцедокот, оди обавезно на доктор, штом има мирис ако си бремена на време да се реагира.

17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.685
    Допаѓања:
    79.807
    Да си појдеш на гинеколог, на такви симптоми јас не би седела така.

18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    21.215
    Како генерално изгледа алергија на полен? И дали можеш покасно во живот да ја добиеш?
    Во живот не сум имала мака со алергии. Е последно време , денес особено многу ме чеша носот кога сум во природа, кожата исто и многу кивам. Дали може да е алергија?

19. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    9.242
    Може. Јас цел живот сум алергична на полен.
    Симптоми: чешање грло, чешање очи, црвени очи, чешање нос, кивање, затнат нос, понекогаш но ретко кашлица.

20. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.106
    Дали може реума фактот да е негативен а сепак да имам? Не престануваат болкиве секаде рамена, зглобови на раце, прсти, колена... Посебно на сабајле. Бев настината пред да почнат болките, црп имам малку покачено... Кажете искуства, кај да одам? На мој термин нема ништо слобпдно на реуматологија. Приватно кај да одам?