Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. Bubbly-sugar

Bubbly-sugar Активен член

Вака:
    Имав херпес (за прв пат во животот) и отидов на доктор кај матичната ми даде дијагноза Herpes Simplex 1 и да мачкам крема Ацикловир и апчиња Неуробион Форте.
    Тоа беше некаде пред две недели и таа ми кажа не е ништо страшно ќе ми помине.
    Херпесот на устата ми помина за некој ден, ама на левата страна на образот како целата ми е укочена и едвај да ја мрдам. Нема болка туку како еден подуван мускул до устата ;(;( Вака не се заприметува ама многу незгодно чувство.

отидов вчера на заболекар и ми кажа дека забите ми се скроз здрави ама на тоа место имам некоја мала инфекција и да жабуркам Жалфија и да пијам Б комплекс.

Зедов се тоа и пак тоа тапо чувство не поминува. Само на левата страна од устата и долу на брадата.

Ве молам кажете некои искуства!

Прв пат имам херпес и мислам дека ми е од еден кармин од шминката кај една девојка што ме шминкаше

Херпесот ми излезе на 6ти мај и за една недела ми помина.

Дали ако се бацувам со некој сега може да се пренесе?

2. anggell

anggell Форумски идол

Постои ли некоја крема за побрзо да исчезнат модрици по нозете? Малку сум трапава, :tmi: и често сум со модрици, некни се сопнав од тротинет на дете влечејќи го со себе, денес додека чистев по дома од ивици на кревет неколку пати се удрив и во моментот кога се удрам занемарам ама после некој час или наредниот ден ги приметам. Имам 3 големи, ај што болат не е страшно ама изгледам како да сум пагала од 2 м. Не ми е ретко, ова често ми е, посебно кога со правосмукалка чистам, затоа барам решение барем некогаш нозете да ми се како што треба.

3. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Hepatrombin gel okolu 200den e

anggell and Feminka22 like this.
  4. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Дали ОРС се пие само за да не се дехидрира, или можам и вака да ги пијам? Конктетно ме боли глава и имам низол притисок многу моментално, дали да пијам од овие едно? Screenshot_20240527-002916_Google.jpg

5. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Доколку не си бремена, можи да раствориш и 2 одеднаш во 250-300мл вода и да ги пиеш голтка по голтка во рок од 4-5мин.

Mumoftwo30 likes this.
  6. anggell

anggell Форумски идол

Да можеш, овие не смеат да се користат оние што имаат висок притисок.

Mumoftwo30 likes this.
  7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Завршив со бременостите:rofl:
    Фала ти, ми помогнаа за притисокот ептен.
    Ми помогнаа многу, ми го качија за брзо притисокот, иначе цркнав.

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Може да ги пиеш. Јас пијам од тие со вкус на лимон. Може и 2 таблетки да се растворат. Се пие полека. Јас го пијам во рок од 5 минути. Само тоа ми помага.

Mumoftwo30 likes this.
  9. Hrita

Hrita Активен член

Здраво. Не можев да најдам кај да го поставам прашањево па ќе го поставам овде. Дали има некоја што користи сензор за мерење на шеќер или да познавате некој што користи. Се работи за 3 годишно детенце мајката бара за консултација, ако може да ми пишете во лична порака.:)

10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Да не има пак некој сој на корона со губење мирис и вкус? Или само јако сум настинала. :?:

11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Сабалје, ми земаа крв, местото каде што ми земаа, ме боли. Го осеќам тврдо.

Е кога ми земаа, едвај вена ми најдоа, се појавила и повлекла и ми рекоа да стискам( откако ми зедоа) пошто може да ми прсне внатре вената.

Сега шубе ме фаќа, дур и ракава ме боли, цела.

Last edited: May 27, 2024
    Dominodancing likes this.
  12. нина122

нина122 Популарен член

На прстот од ногата, поточно на палецот околу ноктот почна да ми се дува како меур, и сега ми пукна и течеше мн гној, и неколку дена по ред така ми се дува, ми пука, гној тече, и пак исто.. Што можам да му ставам?
    Не ме боли, ништо од тоа, ама непријатно е..

purple..m likes this.
  13. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Што може да предизвика црни грутки крв во мокрача, проследени со болка во грб и постојан нагон за мокрење? И што да направиме? Не може да оди ни до кола се враќа да мокри

14. Annath

Annath Форумски идол

Итно на лекар, со бубрезите има проблем.

Космонаут likes this.
  15. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Позади десното уво ми се појави како циста.Меко ткиво не е тврдо,немам никакви болки,само ми е страв што можи да е??

mal.ecka likes this.
  16. Хејзел

Хејзел Истакнат член

Дали некој има купувано изоприносин од Грција? Ми рекоа имало со еден и со повеќе витамини па незнам од кои да ми земат, кои се идентични со оние што ги има кај нас.

17. Nagdza

Nagdza Истакнат член

Zdravo,dali nekoj od vas se ima soočeno so trnenje na racete i prstite,iskreno mi trae možda mesec dena,prvite 15 dena ne go mnogu zamaruvav i izbegnuvav problemot nadevajki se deka kje pomine,eve uste mi trae i vekje sum zagrizen,a I za vreme na spienje se budam so ukocena raka(šaka) i prsti,i toa na dvete race,eve poslednite nekolku dena nemozam ni da spijam,me budi na sekoj 1-2 časa,ja imam krseno desnata dva pati,levata ednas,da ne mi se odrazilo toa mozebi,vežbav aktivno isto taka,no prekinav mislejki nesto predizvikano od vežbanjeto da ne e,no ne pomina i po prekinuvanje,se grizam da ne e povrzano so srceto nesto pošto i imam tahikardii periodicno,u depresija počinjam da vlagam više a anksiozen sum,ve molam za odgovor,normalno deka kje posetam doktor denovive dokolku ne mi pomine,no i dobredojdeno e mislenje i sovet od vas,pogotovo od nekoj što go ima doziveano istoto i dali ima potreba za pogolema griža,fala vi odnapred,imajte ubava nedela,prekrasno neka vi e pretstojnoto leto i site što se soocuvate so nekoj zdravstven problem vi posakuvam pobrzo zakrepnuvanje i odlično zdravje,samo ljubov I pozitiva:inlove::l:

18. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Како да знам дали има некоја промена на дамка/бемка?
    Не приметивам ништо, освем што ме чеша раката некако, можеби тоа и нема врска со дамката, ама што да правам? Како да знаж дека е некоја промена за да посетам дерматолог?

19. Вереничка

Вереничка Популарен член

Здраво, бев болна (настинка, вирус незз), главоболка, секрет од нос обилен , паралелно стрес и тон обврски. На крвна слика имав покачено црп 17 и покачена седиментација 45.... Пиев антибиотик и по една недела од него повторив контролна крвна слика. Црп скроз паднато 0,6, меѓутоа седиментација на 30. Што се може да значи висока седиментација? Тоа 45 ме загрижи. До колку се толерира, кога е веќе проблем?
    Патем хемоглобин, леукоцити и железо се добри, нормални.

20. Caroline.Lina

Caroline.Lina Активен член

Здраво,се работи за постара личност која се движи со помош на дубак,а спие,јаде и прави се во седечка положба.Нозете многу и се потечени веќе некое време,а од пред некој ден почна и како вода да има на потечениот дел.Секако ќе се консултираме со доктор но дали некој се има сретнато со ваков случај.