Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.106
    Пишав пред некое некое време ги имам симптомите за реуматоиден артритис, а реума фактор негативен, Ана негативно исто и уште некои антитела ми дадоа на реуматолог, и тие негативни а мене болкиве во зглобови не ми поминуваат, посебно насабајле не можам да мрдам ако не се напијам декортин вечерта пред спиење. Пробав со метафен, раптен дуо, дикло дуо, налгесин и аналгин и ништо од ова не помага многу, само декортинот. Се ова ми почна после нстинка/вирус не знам што беше... Дали некој има вакво искуство, не знам што др да проверам од што би можело да е? Матичната ми вика да пробам Серапептазе. Или да одам пак на реуматолог?

2. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    275
    Мислам дека серапептазе ќе ти помогне пробај, ако не поминува појди на реуматолог. А и декортин толку долго да земаш не е добро

На BayernKa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    73
    Правев колпоскопија и ми поставија три дијагнози: cervicitis chronica, ectopia, AW epitel
    Ми рекоа да правам биопсија и хпв типизација.
    Преплашена сум искрено, читам и се води кон најлошо
    Имам 29 год и редовни контроли со пап тест на секои 6 месеци и секогаш бил уреден.
    Дали некој се сретнал со некои вскви проблеми. Како се изведува биопсија? Докторката ми рече да не читам по нет оти се и сештп пишува и да не паничам но неможам.
    И да излезе дека имам хпв како е можно да го имам закачено кога 5 год сум со еден партнер?

4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Пап последно кога правеше?

5. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    73
    Сега во јануари.
    Пап и микробиолошки брисеви, се уредно. Пред овој во јануари, во мај2023 направив исто на 6 медеци ке дојде.
    Докторката ми кажа дека пап околу 70%дава точност но на ниеден пап ништо да не даде ми е чудно.
    Притоа сум со еден партнер од 23 год а сега 29 единсрвено од него можам да закачам
    Ништо не ми е јасно
    Хпв типизација ке правам за дали имам вирус и кој тип а ми рркоа и биопсија дека мора

Последна измена: 5 јуни 2024
  6. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Барај второ мислење.

7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.589
    Допаѓања:
    43.126
    Дали некој има правено лумбална пункција? Би била благодарна ако може да ми се објасни постапката, постнега, дали е болно и што да се очекува.

8. ProfesorX

ProfesorX Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Pominaa 10 meseca od koga napraviv ispituvanje za vratot i glavata i seuste osekam zestina vo vratot i glavata kako grealka da imam vo glavata... dali ima nekoj so ovakvo iskustvo ?

9. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    836
    Допаѓања:
    2.615
    Што алергии владеат во моментов ??? Поленот помина, не сум алергична на него, ама веке 3-4 дена кивам, нос ми тече, очи ми солзат...

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.218
    Па на многу работи, може на зеленило да си, сега се расцветано, дрвја, трева, на се може.

На meggle му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.783
    Допаѓања:
    8.167
    Поленот не е поминат воопшто. Од 15 години сум алергична на полен и деновиве ми е најлошо. Има полен колку сакаш. Од тоа ти е. Се будам буквално со растечен нос и кивам цело време.

На meggle му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    322
    Не знам што може да е веќе 1 недела кашлам многу без престан, прво мислев дека е алергија, ама немам такви симтоми баш освен што кашлам премногу и суво грло..
    Да не владее некој вирус моментално?

13. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    9.257
    Здраво, вие што сте се соочиле со високо серумско железо, пишете искуство како сте го средиле.
    Јас денес правев крвна слика зашто имам некоја вироза со висока темпаратура. Серумското дојде 57. Матичната рече утре или во понеделник пак да испитам, ако не паѓа, на клиника ке ме праќа. Искрено кај не аум добра, толку многу се насекирав. Пред три ипол месеци ми било добро.

14. I shto sega

I shto sega Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    50
    Од сабајле имам болка на десната страна на стомакот една педа над папукот. На страна и кај грбот продолжува. Некоја тапа болка е, не е многу силно ама не можам точно да кажам кај ме боли зашто се менува. Можно е да е слепо црево?

15. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    1.164
    Ако е слепо црево до сега ќе се виткаше од болки.

На I shto sega му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.218
    Може и мускул да е. Јас имав таква болка пред неколку години, не можев да се свиткувам. Пробај со некоја крема за мускулна болка, ако е тоа ќе почне да попушта за два дена, ако не оди на доктор.

На I shto sega му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Пред 3 дена имав овулација ( претпоставувам ) која што некогаш знае да ми биде болна и тоа доста болна. Овој пат осетив болка од лева страна што дури и кога се движев ме болеше. Утредента добив кафеав исцедок, болката малку се намали, само ја чувствував кога одев во тоалет. Вчера исцедокот го снема, болката сеуште ја имав, си се понадевав добро е готово ми помина. Денеска повторно кафеав исцедок на бришење, болка минимална. Што би можело да биде ова, ме фаќа страв искрено, не сум во Мк, не знам за колку време тука би ми закажале преглед, а си правам 300 филмови.

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.218
    Јас мислам дека нема место за паника, мислам дека е од овулација исцедокот. Кај мене некогаш трае 3,4 дена а последниот месец мислам дека пола месец ми траеше со тој исцедок.

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Дај Боже да е од тоа само. Јас сум имала претходно свежа крв од овулација ама само пример дента на овулација и толку. Ова веќе 3 дена ме загрижи, а си правам филмови викам да не добијам некоја инфекција, сепса, чуда. Да бев во Мк, во истиот момент ќе отидев на гинеколог, а тука не знам дали одма би ми закажале. Фала ти многу.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.549
    Допаѓања:
    5.897
    пред бременост
    мензис на
    28 ден