Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.217
    Тогаш ти е анксиозност според ова што го кажуваш. Јас сум анксиозна па знам како е.
    Инаку летно време анксиозноста е многу поголема отколку во другите месеци, поради високите температури. Земај б6 и магнезиум. Јас обавезно имам при рака ментол бонбони и мастики. Како апче за смирување ми се :tmi:

На sj *O* и Lisandra им се допаѓа ова.
  2. Butterfly1212

Butterfly1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    119
    Синопен и јекодерм за иста намена ли се, кое е поефикасно?

3. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    7.180
    Не, Синопен е антихистаминска крема за убоди од инсекти, алергии на кожа и слично, се користи по препорака и не многу често.
    Јекодерм е рибино масло, за нега.

На Cosmic Girl и Butterfly1212 им се допаѓа ова.
  4. Paula123

Paula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    40
    Дали некој го има пиено овој чај против гастритис? Дали има ефект?

Прикачени фајлови:

• IMG_2235.jpeg
      IMG_2235.jpeg
      Големина на фајлот:
      254 KB
      Прегледи:
      21
  5. Maryy.

Maryy. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    85
    Пробај со кремава да мачкаш. Егзема смирува, а пишува дека помага и при други појави на кожа. Малата тубичка е околу 200денари (20g)

Прикачени фајлови:

• IMG_5632.jpeg
      IMG_5632.jpeg
      Големина на фајлот:
      104,7 KB
      Прегледи:
      10
  6. Maryy.

Maryy. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    85
    Ќе се надоврзам - се сложувам во делот да се испитаат хормони, но и исхраната да се запази? Ако конзумираш многу зачинета храна или “потешка” (пржено, термички обработено) можно е дс имаш промена во мирис. Пробај да смениш на повеќе овошје и зеленчук и мн течности доколку не си до сега. Ова е мое мислење.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.590
    Допаѓања:
    6.152

Прележа ли вирус пред брзо ?

Инаку, 2 недели и јас сум како со замаглен вид. Ја осеќам главата тешка. Кога се движам како да ми се спојуваат очите, како да не можам да се фокусирам од одма, а ако правам нагли движења како да ме шантра. Се движам некако механички како со магла во очиве. Најдобро ми е кога лежам. Надвор ако излезам на сонце, ми се затвораат инстант очите, и ми се спие, толку многу ми пречи сонцето што не можам да гледам и мислам дека ќе заспијам одма на улица.
    Инаку, секогаш летно време имам намален притисок.
    Моментално имам циклус, тоа дополнително менува.
    Исто така имам и Лордоза на почетни пршлени па и тие ми прават дополнителни проблеми.

Не знам како да опишам точно. Некако како вртоглавица ама не е вртоглавица..шо знам...
    Кај тебе како е?

8. Maryy.

Maryy. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    85
    Ох луѓенцаа може да е до времето... Јас сум секој ден преутепана после работа, само лежам, буквално немам снага за ништо, спијам попладне - џабе, вечерта пак во 22часот сум веќе пред заспивање. Се одеќам како омалаксана, исто и главата ми тежи, мислам дека кога и да легнам ќе можам да заспијам…. Чувајте се, пијте мн течности, тек доаѓа топлото :(;(

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.267
    Допаѓања:
    7.847
    20240714_131415.jpg
    20240714_131317.jpg

Не знам дали се гледа добро на сликата, што може да бидат овие бели точки по телото. Значи не чешаат, само си стојат.
    Дали има некој слично искуство?

10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.492
    @Erika.greeneyes син ми имаше на лице, со канестен дерматолог ни рече да мачкаме и се повлече. Има назив состојбата ама не ми текнува точно, габично е, а знае да е и од сонце комбинација. Не е витилиго, се враќа пигментот, иако треба преглед за секој случај да се потврди.

11. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.267
    Допаѓања:
    7.847
    Да ќе барам термин. Јас ги имам повеќе од година, откако се породив мислам и откако почнав да дојам. Ама ситни се ептен не ни помислив на виталиго. Не ме ни чешаат,само стојат. Кај рамената имам и под вратот и над градите.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  12. silvana4

silvana4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2017
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    58
    Здраво
    Пред извесен период околу месец и пол,мм осети како некој бодежи во левата страна под пазуви подолу од пазув. Не превзеде ништо пошо се деси неколку пати во викенд и веќе од понеделник беше добар . Овој викенд бевме излезени истото му се деси , само со поголем интезитет, и денес бевме на брза помош ЕКГ му беше добро крвна слика добра ,али притисок му беше 190 со 110 . Тоа при сам прием .по извесен период од 15 20 мин пак му мерија му се спушти на 140 со 90 . И му рекоја од возбуда или па на матичен да си оди да си види ако сака. Како може 190 со 110 да го пуштат дома одма јас стварно незнам . Во швајцарија сме и овде е се поразлично него кај нас :^)
    Ај некој со висок притисок да ми каже дали е ова нормално ... и дали може да се чека уште некое време пошто матичен ни е на одмор а тука замена нема :sweat:

13. Paula123

Paula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    40
    Дали некој имал отечени жлезди на вратот? Јас веќе еден месец ги осеќам при допир, инаку не се гледаат. Направена крвна размска и обична крвна слика, резултатите се добри, меѓутоа мене ми е многу страв. Кои дополнителни испитувања треба да ги направам? Само ги чепкам, не знам дали дополнително ги воспалувам или има нешто друго..

14. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.708
    Toa ne se oteceni zlezdi, znaci se zlezdi vo miruvanje, koi site gi imame, nekoi na preponi, nekoi pod pazuvi, nekoi na vrat... ne te boli, ne se zgolemuva i sl. Ne si pravi dopolnitelni stresovi za nisto.

На silvana4 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.492
    Мајка ми имаше исти симптоми боцкање лево, некогаш и болка. Матичната ја испрати да испита се. Во Плодност правеше испитувања меѓу кои подетална крвна слика, екг, ехо на срце, доплер на вени и каротиди, 3 месечен шеќер, ртг на гради и срце и остана уште стрес тест. Исто испадна повисок притисок и доби терапија, а и за срцето кардиологот и препиша нешто. Може зависи и од годините, мајка ми е 59, ама ако е повеќе пати повисок притисокот треба да се испита од што е.
    А исто кардиологот ја прати и хелико бактерија да испита, да не има проблем со желудникот, и таа испадна позитивна.
    Барајте второ мислење ако сте во можност, или овде да си направи прегледи евентуално.

16. silvana4

silvana4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2017
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    58
    41 godina e mm. Cudno mi e samo sto togas imase tolku visok pritisok kratok period , si vikam brza pomos valjda ne e neso ne vo red aparat :Dod vcera go merit cesto ama nema niso 125 do 75 najvisoko izmerivme , sto ne e visok tuku e dobar. Za bockanjata vo srceto kao mu rekoja ekg i krv cim e dobra plus ne bila karakteristicna taa bolka sto ja opisa za srce 100 %ne e srce. Jas si patam od anksioznost i sega ova uste mi falese misli premisli .

На Dorotka и kristina.k им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.492
    Докторката и рече на мајка ми дека е мускулно најверојатно. А притисокот може од страв му се кренал тогаш, мене ми се има случено. Штом е ок се сега пробај да не се грижиш.

На silvana4 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. silvana4

silvana4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2017
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    58
    Taka mu kazaa i tuka deka e muskulno , plus toj ima takva rabota sto levata raka skoro 8 sati mu e krenata na pola ... pritisokot epten me uplasi , ali ajde zasega mu e dobar, se nadevam ke ostani taka
    Falaa za info i sovet :inlove:

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    1.141
    Здраво. Ве молам доколку некој знае да ми каже дали резултатов е во ред?
    Чекам да ми одговори матичната, но нетрпелива сум.. Благодарам

Прикачени фајлови:

• IMG_0554.jpeg
      IMG_0554.jpeg
      Големина на фајлот:
      63,3 KB
      Прегледи:
      50
  20. SanMichel

SanMichel Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024