Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Девојки веќе три дена тече крв од носот, денес бев на лекар, таа ми рече дека не е ништо но се плашам од што може да биде? :(

2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

И мене така ми се случува понекогаш ама не толку често, на различни делови на главата осеќам како нешто жешко, баш како печење коа поминува после тоа. Имам идено на лекар ЕЕГ правев и беше добро, за удирано се имам ама кој па се нема удрено :) Иди си на лекар и се надевам дека не е хематом :(

3. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Ај јас пак ке прашам нешто.Мислам дека порано сум го поставила ова прашање ама сега почнува да ме фака страв.

Значи претерано почнав да заборавам.Не знам што ми се случува...Почнав да не паметам .Ни телефонскиот број,ниту што сум правела денес.Се пожалив на мајка ми но таа ми рече дека се случува речиси тоа на сите да забораваат основни работи но кај мене не се случува прв пат...Односно,ова почнува да е секојдневно.Да кажам дека некогаш имам и силни болки на главата.Бев еднаш на доктор да ме прегледа ми кажа дека не ми е ништо а мене просто не ми се верува..

До што може да биде? :worried:

4. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

се мислев кај да го поставам прашањево, ама ајде нека биде тука, се надевам ке ми помогнете ;) ми заврши менструацијата саботата, ама сега осеќам во делот кај јајниците некоја чудна болка, и одвреме навреме како некоја топлина во јајниците, а исто имам понекогаш мала болка позади , под половината, исто како пред добивање се чувствувам :(
    се надевам ме разбравте ;)

5. kallias

kallias Популарен член

Можеби е настинка или пак си во овулација, најчесто тоа се симптомите, за друго не знам :worried:

6. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Посети невролог и психијатар.
    Причина може да биде некој проблем на кој го посветуваш целото внимание или можеби недостаток на некој витамин. Ти си млада не треба да имаш вакви проблеми.
    Не се плаши, сигурно не е нешто сериозно... :)

Pelikuna likes this.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Провери си најпрво крвта, може да ти е намалено серумското железо. И јас имам сличен проблем, имам ниско серумско железо па брзо заборавам, слабо паметам и немам концетрација, понекогаш мешам зборови, а претходно имав добра меморија. А и понекогаш имам главоболки.
    Не паничи, не би требало да е нешто страшно.

Pelikuna likes this.
  8. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Ви благодарам најпрвин на одговорите.Во најбрз можен рок ке посетам доктор бидејки ова е веке 2 години кај мене.Најпрвин имав благи болки.Мислев дека е пролада но потоа продолжија со силни болки кои не се трпеа.За крвта немам спомнато дека летото ми додаваа па потоа кога бев во Филип 2 пред 2 месеци ми кажаа дека е се во ред.Се надевам дека се е во ред. :)

9. wolf4e

wolf4e Популарен член

Mене ова често ми се случува,а сега си ја проверував крвта и супер ми е,наеднаш ке ми се слоши и ми се врти,она да не можам на нозе да стојам,ако постојам можам да паднам,и ми се сојадува наеднаш балго благо,сега пола чоколада изедов и се потсмирив,му се случило на некој вака и што може да биде? :^)

10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Веројатно имаш проблеми со притисокот.
    Претпоставувам дека ти е низок, колку кафе пиеш дневно?
    Си го измерила притисокот во последно време?

11. wolf4e

wolf4e Популарен член

Да имам низок притисок како не ми текна дека може да е ова,пијам 2-3 кафина во денот,треба да намалам? :?:

12. Moira

Moira Популарен член

Или ти се спојуваат притисоците? Мене така ми се случува и кога ми е пулсот забрзан, а притисокот низок....
    Пробај да пиеш на гладно секое сабајле ѓумбир растворен во вода, ќе видиш како ќе ти го крени притисокот без кафиња и слични стимуланси.

wolf4e likes this.
  13. Name

Name Популарен член

Едно прашање верувам премногу често, но ете ете кога ке дојде моментот незнам што да правам..

Вчера изгледа поднастинав кога бевме вечерта искочени, и еве денес ме боли грло, гребе, одвај голтам, ко камења да голтам..верувам знаете како е.. :(
    И малку се осеќам омалаксано изгледа имунитетот ми опаднал у последно време..

Пиев чај, и мед земав за грлото, и трахисан лижам исто.. нешто друго што можам да превземам, што ке помогне? Несмеам да се разболам сега, едноставно несмеам!! :worried:

14. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Витамини и многу течности. За грлото направи си прегорен шеќер. Можеш да си купиш и Стрепсилс или Септолете, многу помагаат.

15. Adi888

Adi888 Форумски идол

Во вторникот ја примив последната вакцина за тетанус, раката веќе неколку дена има мал оток и ме боли, шо значи то? :worried:

16. marama

marama Форумски идол

Можеш и на крпа да ставиш ракија и бибер и да ја врзеш на грлото. Мене ова најмногу ми помага. Знам лошо мириса ама за здравје е.

lolyta777 likes this.
  17. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Ништо не значи, почекај за некој ден ќе помине, нормално си е е тоа, телото си реагира. Не се секирај... и мене исто ми отече и ме болеше на допир, не само со последната 3-та доза, туку и со втората ревакцинација, за два-три дена го снема отокот. :)

Adi888 likes this.
  18. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Нагло ти паѓа шеќерот. Мене ова ми се случува од 5то одд, од кога ме мавнаа бубачките па држев диети и си направив проблеми! Секогаш носи си нешто благо во ташна, ако не ти провериле шеќер оди нека ти проверат и тоа. Некој посебен третман нема.. тоа е тоа. Да имаш секогаш нешто благо и чим приметиш дека ти се слошува одма да каснеш, да не дојде до тоа пресекување нозе, црно пред очи и сл.
    Сега видов и дека имаш низок притисок исто, може и од тоа да е. Кафе немој да пиеш, кафето ти прави само бетер за притисокот. Пиј доволно течност, ако осетиш дека ти паднал притисокот место кафе испи две чаши вода одеднаш. Притисокот паѓа кога се шират крвните садови, кафето ги собира ама после 2-3 саати нагло одеднаш повторно се шират.

wolf4e likes this.
  19. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Последниве неколку дека имам бел кремав секрет. Погуст е од обично, инаку нема непријатна миризба, чешање или печење. Само количеството и густината се сменети, па ми дојде чудно. Планирам во најскоро време да посетам гинеколог, ама би сакала да слушнам и некое мислење од вас, од што може да ми е вака. Многу ме нервира и ми пречи. :doh:

20. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

Да не си пред добивање? Многу често и од тоа може да се појача секретот