Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    171
    Mene me interesira isto, tie sto in kasni poveke vreme, 2 3 meseci celo vreme se so PMS

2. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Минатата недела имав гнојна ангина, пиев коалмацин, ми помина еве денес повторно ме боли грло, немам бели наслаги, имам болки во мускулите и кожата, зедов Оспен од матичната дали да почекам некој ден и да се напијам ако фатам ангина, температура немам, дали е вирус или недолечено од минатата недела.. грлото е само црвено и болно, но се трпи.

3. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.902
    Допаѓања:
    7.073
    Од што можи да ми се појавуваат акни на телото, особено на грб, раце и нозе. Исто како во пубертет а не сум.

Не јадам junk food, благо, ниту пијам сокови и алкохол. Јадам највеќе риба, месо, путер од кикирики и сложени јаглехидрати скроб, млеко, млечни производи (кашкавал и сирење), протеин и секако вода итоа пијам по 2-4кг.. Физички сум активен, вежбам во теретана.

Ова го забележав од пред 2-3 недели вака. Прво на грб забележав сега и по екстремитети т.е нозе и раце. Не се многу. Крвна слика правена пред 5-6 месеци се беше океј.

Последна измена: 7 септември 2024
  4. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    171
    Mi dojde saat vreme posle muabetot. Ama ja denes 4ti den , nemam nisti. A Mene po 6 mi traese Cudna menstruacija

5. angela>>>red25

angela>>>red25 Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    20
    Здраво,дали имал некој слично искуство? Веќе неколку дена осеќам болки под пазувите, и на допир кога ќе се допрам осеќам како топчиња од зрно грашок на неколку места,дали е можно да се поткожни акни,вака не гледам врвче ама болката на добир е како големи акни внатрешни.Дали да посетам доктор или ќе помине само од себе...

На Millenan му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Millenan

Millenan Нов член

Се зачлени на:
    8 септември 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Обично тоа се жлезди, посети доктор @angela>>>red25

На angela>>>red25 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. marija24

marija24 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Болки во половина, а посебно нагоре кон грбот, веќе 3 дена имам, неможан ни да мрднам. Можно ли е да имам проблеми со бубрезите или е само мускулна болка

8. Happywoman

Happywoman Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2023
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    44
    Zdravooo..
    Dali e vistina deka denovive vladee stomacen virus,gledam se zalat mnogumina.
    Sakam da ve prasam sto vi pomogna od hrana i pijaloci i na primer Elektroliti li i koi,nekoj caj mozebi?

На AAKG и eliesaab им се допаѓа ова.
  9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.941
    Допаѓања:
    35.022
    Си провери хормони?
    Да не пиеш некаква терапија?

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.758
    Одиш во теретана? Ако одиш, земи брис од акните. Од прашината и некористењето крпи на справите знаат да се шират кожни болести.

11. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.902
    Допаѓања:
    7.073
    Во ред се, никогаш сум имал проблеми со тоа. Иначе не пијам никаква терапија.

Одам во теретана да. Користам редовно крпа на секоја справа, без неа не вежбам, а и теретанава е на добро ниво од хигиена.

Прочитав по нетов е сега не знам колку е веродостојно, се јавувале наводно од многу јадење морска храна заради јодот што го содржела а јас јадам туна и сардина многу, во денот 300-400гр. Ама не знам колку е точно ова.

@Anyshka Дали можеби е поврзано со машкиот хормон тестостерон? Пошто овај хормон е клучен за мускулатурата кај машките а јас пошто вежбам да нее поврзано со тоа? Сурутка (Веј) протеинот не верувам да го предизвикува ова, тоа е додаток во исхрана, млечна сурутка, не сум имал проблем со ова еве 10кг иам испиено па ништо, ова пред 2-3 недели го забележав. Имав и предтоа али по некоја, нормално, ама на грбот на левата плешка ми се штекнаа доста и по рацеве. Некогаш во денот внесувам и до 160гр+ протеин од храна + веј. Друга суплементација не земам.

12. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.365
    Дали интернист може да издаде упат за комплетен хормонален статус и инсулин? На ендокринологија нема термини.

13. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.941
    Допаѓања:
    35.022
    Може.
    Ама за на интернист дава упат општ матичен, барем кај мене беше така, и потоа интернистот ми даде упат за на Клиничка биохемија.

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  14. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    3.882
    moze, moze i maticen ginekolog da ti dade.

15. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.365
    Да знам еднаш бев на интернист ми даде упат за тсх да проверам па ме интересираше дали може и за хормони да издаде упат,ти благодарам на информација:)

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    3.882
    stomacen virus ima celo leto, jas pred mesec dena go prelezav. Prtobiotik, elektroliti, caj nane, i koka kola goltki , i medicinski jaglen , za 3 dena projde.

17. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.365
    Матичен гинеколог ми даде ама само за хормони мене и инсулин ми треба да испитам,пцос имам.

18. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.941
    Допаѓања:
    35.022
    Може, за тсх може и општ матичен и гинеколог, ама јас испитував повеќе и интернист ми даде упат.
    За тсх и полови хормони не мора интернист.
    И јас испитував инсулин.
    Негде прочитав дека им дал општ матичен упат, мене ми кажаа и општиот и гинекологот само интернист може упат.

19. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.365
    Ти благодарам.

20. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    3.882
    i jas sum so pcos i znam deka maticen moze da dade i za insulin, bezbroj pati mi ima davano za na klinicka biohemija. Za klinicka biohemija treeba LU2 upat koj go dava specijalist megu koi i maticniot ginekolog.