Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Незнаев каде да го поставам прашањето, ама ужасно ме мачи... Нозете ги депилирав со апаратче(постојано така ги депилирам) во петокот, вчера вечерта и сеуште УЖАСНО ме чешаат мислам можам да се откорнам од чешање, вчера до 5 часот неможев да заспијам па станав со ракија да ги намачкам и некако одвај 2 часа поспав... Ве молам некој совет ако му се има случено нешто слично.. Фала однапред :)

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.639
    Допаѓања:
    106.673
    И јас би сакала да прашам нешто. Од понеделникот почна да ме боли јазикот ( предниот дел). Немам ништо - мислејки на афта , кога ке го допрам тој дел , ме боли. :| Пред 2 дена си купив прополис кога ке се испрскам не ме боли но потоа пак истото. Скоро цел прополис веке го истрошив , а не ми поминува. Можно ли е да е некоја инфекција? :?: :hai:

3. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Девојки, што да се напијам за да си го доведам стомаков во ред?
    Многу ми е тешко после секое јадење, имам како грчеви, а малку јадам и пак се осеќам како да сум изела цел леб.
    Прва смена на сабајле имам грчеви, после кога ќе дојдам пак, и навечер не можам да спијам...Не ме боли, ама имам некои тешкотии, и не можам да легнам на стомак. :worried:
    Редовна столица имам, не знам што ми е...

Чај, апче, витамин, тревка...помош! :sweat:

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Чај од жалфија пробај мислам дека ќе го смири , уствари овој чај и за вакви проблеми е :)

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Vodolija20

Vodolija20 Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo sakam da ve prasam nesto
    Dali znae nekoj nesto za popravanja mn sum slaba i sakam da se popram
    Fala odnapred :)

6. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Сува ти е кожата, мачкај се со млеко за тело а пред легнување можеш и со павловиќева да ги намачкаш (можеби е и иритација од сапун или бањање со многу топла вода). Имаш ли некој осип,црвенило или само така те чеша?

Пробај со проафтол спреј, тој е за такви работи и прави испирање со чај од жалфија

7. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Јади редовно, немој да гладуваш и избегнувај јадења кои тешко се варат.
    Можеш да земеш апчиња Ланзул, не се многу јаки и се издаваат без рецепт, а мислам дека и чајот од жалфија помага.

Јас имав исти симптоми и ми дијагностицираа Helicobacter pylori. Mногу честа бактерија, ништо страшно, скоро сите луѓе ја имаат. Со терапијата и диетата што ми ја дадоа многу ми е подобро.

Што и да е, би ти препорачала да одиш до лекар, гледај на време среди си го желудникот зошто ако еднаш го расипеш после тешко ќе го вратиш во нормала :|

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Гледам дека темата има многу мислења па неможам сите наназад да ги читам да проверам дали има одговор за моето прашање.
    Вака, сакам да прашам дали како последици од некој рак може да дојде до побелување на косата на 30 годишна возраст?

9. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    незнам што е работава дали ви се случило да имате болки во долкнит дел од стомакот после сексуален однос веќе цел ден денес и при мокрње имам некое чуство смотано. Ај ве молам да ми кажете што мислите дека е

10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    И јас имам едно прашање. Значи во последно време многу ми се спие, и 10 часа да спијам пак сум ненаспана, мамурна... Првпат ми се случува ова, порано па имав проблем со несоница, и многу ми е чудно. Да ме остават и по цел ден би спиела. Почнав да се плашам, има некој идеја од што може да ми биде вака? :sweat:

11. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571

Види притисокот да не ти е паднат, ако ти е во ред тогаш провери крвна слика можно е железото да ти паднало, мене така ми беше кога ми беше железото паднато по цели денови ми се спиеше и бев малаксана цело време.

На Divinebutterfly и crazyinlove19 им се допаѓа ова.
  12. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    ^Да, заборавив да кажам дека притисокот ми е нормален, и крвната слика е ок... Стварно незнам што е проблемот. :|

13. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Немора да значи дека е железото, но сепак нека се провери... можи да е само недостаток на некое витаминче или малку повеќе обврски имала претходниот период. И јас го имам истиот проблем кога сум во болница спијам 4-5 сати а дома по 12 сати и пак пишман станувам, се мислам да приостанам во кревет...

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Може да е некоја фаза на депресија? Затоа што те читав последно време разочарана беше и немаше волја за ништо ... Тоа може да е на психичка база, некоја блага депресија се манифестита покрај др симптоми и со спиење повеќе од нормалното и дури кога ќе станеш некако креветот те влече пак да продолжиш. Може да ти е тоа штом крвната слика и др ти е во ред.

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Последниве два дена ми се благо кажано пеколни.
    Срцево во секој момент ми се чини дека ќе ми летне и отчукувањата таман му се само кога ќе легнам да спијам. Имам и некоја чудна болка или стегање во градиве.. односно тој предел и никако не сум смирена, ниту расположена.
    Ако некој имал сличен ваков проблем нека сподели како го надминал.
    За кардиолог или болници не можам, зошто немам сини картончиња, а приватно не сум во можност да лупнам пари освен ако навистина не постане сериозно.

16. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Ај вака најди го пулсот на раката и мери колку отчукувања има за 15 секунди.
    Пушач си?

17. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    и мене ми се слуцува истото рана нозете си ги правам од чешанје ама мислам дека на една братуцетка кога ја дадов да се издепилира и од тогас почна сама сум си крива ум за друг пат немозев да ја одбијам таква сум си јас ти ја имас давано на некој да ја користи?

18. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Ashling, ако си метеопат може да од времето, да ти прави проблеми со притисоците. Јас сум, пред некое време како никогаш до сега почнав да имам тахикардии 3-4 пати. Чим не е толку чест проблем пробај прво со Б6 витаминчиња, мене ме смируваат сега за сега. Можеш до 5 на ден да испиеш, т.е. најмногу 100 грама. Пиј обавезно пред спиење, ако едно не те смирува пробај со 2, ако и тоа не те смирува значи ти треба нешто појако. Но како и да е обиди се, витамини се гарантирам никако не штетат. И мене после тие тахикардии ме болеа градите и грбот на иста висина кај градите едно 2 дена, но после си помина, најверојатно е од силните контракции на градните мускули, бидејќи колку побрзо лупа срцето толку побрзо мораш да дишиш, а со тоа и мускулите се контрахираат мн повеќе. Најверојатно не е страшно, пробај прво со наједноставното, па ако мораш посети лекар.

На Ashling му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Сум метеопат веќе две години.
    Така да ако има можност да е од времето, ништо нема да ми помогне освен да се успијам со апчиња :)
    Фала <3

20. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185

во ваков случај јас си земам Б6 витамин !плус аспирин неколку дена и се се средува освен недај боже нешто повеке да е !