Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.355
    Да испиташ натриум, калиум и шеќер во крвта.

На Pixi5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    20.591
    Не знам каде се испитува, веројатно на клиника, ама би требало и ADH хормон да испиташ. Он е клучен во одржување баланс на вода преку бубрези.

На Pixi5 и fana им се допаѓа ова.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.570
    Допаѓања:
    10.762
    Затоа што тогаш веќе градите се почувствителни, болни, и плус ако помалку бебе цица од таа града уште повеќе станува тешка. Мене 2 недели пред циклус почнуваат, а една недела пред циклус многу ме болат. Ретко да ме одмине месец. Хормони...

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.570
    Допаѓања:
    10.762
    Јас скоро две години пред циклус, после овулација одам често, сега не знам кај тебе колку е често ама кај мене до толку што не можам да стискам ако не одам на време. Исто како кога бев бремена. Што значи две недели трчам во вц и ноќе. Наутро штом станам пак трчам.

5. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    328
    Често е, ама навечер не станувам. Често - после 15 мин осеќам веќе потреба и се стискам веќе :/ болки немам, печење/пецкање немам...

6. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    762
    Дали е загрижувачко горна граница на реф вредност на железо30 а мене ми е 32,пред една година ми беше 23?

7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.607
    Допаѓања:
    39.087
    Ако навечер не стануваш има големи шанси да ти е на психичка база. Не сигурно ама размисли си дали имаш нешто што те вознемирува моментално бидејќи викаш дека трае последниве 2 недели а немаш други симптоми. Направи си и уринокултура ако немаш.

На Pixi5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    328
    Направив, нема ништо се е уредно... сите ми го спомнаа и психичкиов дел, а јас воопшто не се чувствувам вознемирено, сосема обратно дури ситуацијава ме вознемири зошто не можам до никаде да отидам без да пукнам за до тоалет‍♀️

9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.607
    Допаѓања:
    39.087
    Ако си дома пак ли е исто или само кога одиш некаде?

10. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    328
    Денес нешто почесто мокрам, а инаку надвор кога сум е полошо. Буквално да не можам да додржам. Знам дека можеби звучи глупаво, но апсолутно нефункционална ме направи. Веќе не знам што да пробам..

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.607
    Допаѓања:
    39.087
    Ако дома ти е подобро можеби ти е проблем ако идеш на места кај што немаш вц па мислиш на тоа и секое наредно искачање те вознемирува повеќе и повеќе?

12. evinaevina8

evinaevina8 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    59
    Да не си под стрес нешто периодов, да не пиеш нешто? Почекај некое време… ако не направи си цистоскопија ако немаш правено тоа како крајно решение… мислам дека е малце болна процедурата.

Последна измена: 16 октомври 2024
  13. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    328
    Сигурно ми влијае...до душа и на факултет и на работа имам тоалет во супер услови...

Ништо посебно, самава ситуација ми создаде повеќе стрес бидејќи не можам ни до факултет ни до работа да стигнам, не издржувам предавање, излегувам на 15 минути до тоалет. Баш напротив периодов со факултет што почнав многу поубаво се осеќам отколку до сега. Затоа и ми е чудно ова што се случува.

14. evinaevina8

evinaevina8 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    59
    Дали мокриш по многу или малку? Испитај и скриен шеќер … исклучи прво се друго, ако не ќе мораш на цистоскопија.

15. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    328
    Генерално помалку од обично, дека е често, ако случајно издржам повеќе од 1 час тогаш поголема количина. Воопшто и нема некоја боја, како бледо жолта/проѕирна. Инаку имам инсулинска резистенција и пијам глукофаж веќе 6-7 месеци и ова прв пат вака се случува :|

16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.607
    Допаѓања:
    39.087
    Пиши ми

17. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    23.447
    Го имав истиот идентичен проблем, и јас прашував во друга тема. Сите испитувања ми беа уредни, дури ме пратија на компјутерска урографија и се беше океј.

Јас прекинав да пијам кафе, алкохол, газирано + благо прекинав да јадам и се друго што пишува на интернет дека тера на мочање. Исто урологот ми даде апчиња на природна база, се викаат Utidry и се околу 700 денари. Плус пијам мешавина од чај кој го купив од кај биљарка, чај баш за уринарен тракт. Не знам што точно ми помогна, ама сега е подобро, можам да функционирам нормално. Те разбирам скроз, знам дека доведува до лудило. И јас се уште не знам дали ми беше на нервна база или нешто ми навистина помогна.

18. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    328
    Леле, ми даде малку надеж :) Овие Utidry се пијат одредено време или? Од каде го купи чајот? Или пиши ми во ЛП :)

19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.951
    Допаѓања:
    179.565
    Земи Увин чај и де маноза.
    Сличен проблем имав, некој уролошки чај земав и де маноза, од нешто помина. Заладено е времето, бабите викаат и тоа може да има врска.
    Уште за мочање на нервна база немав чуено, ама штом помина ваљда не било нервно :).

На eliesaab и Pixi5 им се допаѓа ова.
  20. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    328
    Пијам и тоа и тоа веќе две недели, уште не проаѓа :( ама ви благодарам на сите за коментарите!

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.