Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.827
    Допаѓања:
    23.472
    Пиши ми, јас тебе не можам прва, затворени ти се. :)

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.652
    Допаѓања:
    10.926
    Зарем не ти се десило под стрес кога си :D. Мене малку стрес, и одма мочање и дијареа :D
    Последните испити во Вц ги спремав (facepalm)

3. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    311
    Вчера бев излезена да го прошетам кучето и го осетив показалецот како ми трни ама сосем малце .. гледам отечен малку ама на допир тврд како камен .. се уплашив .. почнав да го масирам се пушти после 4 минути скроз .. од што може да биде ? Уште ми е во мисла .. од нигде никаде ми се стврдна .. :?::sweat:

4. potatoface

potatoface Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2020
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    40
    После 1-2 дена од крајот на минатата менструација, имав болки во градите (не би рекла баш болки, но како чувствителност) и траеше малце повеќе од една недела по цели денови. Сега по неколку дена без болки, сум 11 дена пред менстурација и повторно ми се случува исто, освен што овој пат е позразено на левата страна и околу(или во) пределот на брадавицата. Имам 25 години и се самопрегледувам и не чувстувам никаква грутка и ова ми се случува прв пат. Се плашам дали е нешто опасно. ;(

5. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.229
    Допаѓања:
    7.779
    И јас со истото се соочувам. Пред циклус. Само на едната града. Ама пошто дојам не знам дали ми се запушува некој канал зашто во тие моменти и малата ми ја одбива таа града. А ова се случува се околу циклусот. Јас и на ехо бев докторката рече дека нема ништо ама пошто дојам, најдобро после одбивање да одам пак на контрола.
    Појди си на ехо на гради, имам слушнато дека и цистите болеле пред циклус и овулација.

На potatoface му/ѝ се допаѓа ова.
  6. potatoface

potatoface Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2020
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    40
    Фала многу на одговорот. Јас немам доено, немам деца. Се исплашив бидејќи ме болеше веднаш после циклус, и еве сега пак. Се надевам се ќе е океј.

7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.542
    Допаѓања:
    42.902
    Ми излезе нешто пред некој ден, мислам дека е габично(рингворм) ама не сум сигурна, ме чеша многу и е малце отечено, прво мислев лишај е, ама не. Знае некој што е?
    Не е од тетоважата, не ми е нова.
    1729165100515862.jpeg

8. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.939
    Допаѓања:
    4.824
    Можно е да е рингворм, мачкај крема против габични инфекции

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.229
    Допаѓања:
    7.779
    Закажи си едно ехо да бидеш мирна. Иначе не се плаши лошите нешта не почнуваат со болка, така ми рече докторката.

На potatoface му/ѝ се допаѓа ова.
  10. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.699
    Si imala kontakt so macka? Na sin mi vaka mu se pojavuvaat posle kontakt so macka. Ne go mackam nisto po nekoe vreme sami isceznuvaat.

11. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    109
    Здраво, ако може да споделите што пиете за надуеност во стомакот, како балон ми е, и чувствувам како боцкање од двете страни, горе, проследено со болки во јајници, веќе неколку дена траат болките, издржливи се, како менструални.

12. zasekogas123

zasekogas123 Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2024
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    71
    Штетно ли е да се вежба ако имаш висок пулс? Треба да правам вежби за кифозно држенје на телото но не знам дали смеам ..не знам дали секогаш го имам ама често се случува да ми е висок а јас не го осеќам. Ми дадоа нешто да пијам по потреба само ама јас не го осеќам кога е качен.

Последна измена: 20 октомври 2024
  13. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    342
    Да се надоврзам на последните мои постови, ми најдоа (после неколку негативни резултати) Klebsiella pneumoniae во урина, 50 000 единици. Имала ли некоја искуство со бактеријава?

14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.036
    Допаѓања:
    180.199
    Не, ама супер што конечно се нашол причинител да не биде мочаш на нервна база(facepalm)
    Ваљда има соодветна антибиотска терапија.

На Mumoftwo30 и Pixi5 им се допаѓа ова.
  15. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    342
    Истото си реков, конечно... останав без памет 3 недели:x

На Mumoftwo30 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  16. Kralica.Milica

Kralica.Milica Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2024
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    53
    Малце непријатно ми е да прашам ама имам проблем последниве недела две многу прдам а и ужасно смрди кога ќе прднам. Никогаш сум немала проблем освен додека бев бремена и еве сега пак. Што може да биде и дали има некој лек?

17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.449
    Допаѓања:
    20.918
    Скоро пишав оти понекогаш имам кратки напади на болка горе во средина на стомак и во грб, исто како кога имав напади на жолчка.
    Минатава недела бев со стомачен вирус и само што ми помина, неделата ме фати ептен јака болка на истото место и накај црн дроб, до степен да едвај дишев неколку минути и да не можам да се свиткам, проследено со лесна мачнина. Па се смири ама болеше уште саат време помалку.
    Ехо на стомак направено ама поодамна, во февруари, проверени ензими и билирубин (пред месец) сѐ нормално. Со храна горе доле пазам. Алкохол не пијам воопшто.
    Да не сум гугл пациент ама онака барав и ми дава од истекување жолчка (не верувам) до дисфункционален сфинктер на жолчни канали и такви слични.
    Секој совет е добредојден.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.755
    Хеликобактер имаш ли проверено?

19. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.449
    Допаѓања:
    20.918
    Не...
    Проверував пред да ми откријат камењата, тогаш немав ништо ама ова одамна нели.

20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.755
    Кога имав хелико бактерија такви болки ми се јавуваа во "лажичката" под градната коска и назад во грбот на истото место. Ама јас имав и улкус , тие болки беа ептен страшни и нагло ми се јавуваа како напади