1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Skylar

Skylar Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2019
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    476
    Имам крв при мокрење.Бев на гинеколог се е во ред.Направив уринокултура за да немам некоја бактерија испадна дека немам.Правев и анализа за хеликобактери и тоа немам.А денес пак крв имав.Циклусот накај 10 ти декември ке ми иде.До што може да е?Какви испитувања да направам.Инаку имам и болки во стомакот повеќе накај десната страна во горниот дел.

2. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.309
    Ехо и рентген, можно е камче\камчиња да имаш

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.201
    Допаѓања:
    111.840
    Омнитус :)

На Skylar му/ѝ се допаѓа ова.
  4. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    3.804
    Urinaren status napravi? Odi edno eho napravi moze nekoe kamce, pesok da imas.

На Skylar му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Искуство со Др Благоја Ѓорѓиевски, специјалист физијатар? Со што поточно се бави?

6. Skylar

Skylar Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2019
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    476
    Ќе правам и ехо на бубрези.Денес бев за упат кај матична.Уште тоа треба да направам.

7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    12.345
    Бев на лекар поради болка во кичма, а матичната ми рече да направам крвна слика, која е поентата на крвна слика ако мене ме боли кичмата?

8. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.426
    Допаѓања:
    24.818
    Дајте совет што да праам за синусиве, секоја зима иста песна.

Ме голицка во фацата, почнува од синусите, па низ очите. Најчесто кивам, ама многу пати и не, само ми се насолзуваат очите и ми се растекува носот. Вака сув ми е носот, ама со чувство како да е полн, ама ништо не излегува кога дувам (освен кога ќе ме заголицка за кивање). Ме боли и главата напред меѓу очите, и ми смета сè на очите, тешко ми е да ги држам отворени. Навечер кога ќе легнам таман да заспијам почнува грло да ме голицка, па ми доаѓа да кашлам.

Сè си мислам дека ми е од загадениот воздух.

Вечерва 3та вечер ќе пијам Лоратадин, пијам по 4-5 чаеви, лижам бонбони со еукалиптус, јадам супа со тон ѓумбир.

Дајте совет, многу ми е отежнато секојдневието.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Palepale113

Palepale113 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите. Ве молам за ваше мислење затоа шо више полудувам! :(
    Значи вака, пред 7-8 недели случајно приметив отечена лимфна жлезда на вратот (со големина на едно поголемо зрно грозје да речеме). Штом ја приметив, како и сите, така и јас веднаш отворив на Google што може тоа да биде и во главно пишуваше дека може да биде од инфекција, вирус итн, и дека поминува само од себе после 2-3 недели. Јас навистина почекав 3 недели мислејќи дека ке помине само од себе, но не, сеуште е тука.
    Се јавив кај матичен и ми закажа дури после 10 дена, пошо имале одмор (живеам во Германија). Додека чекав да дојде денот кога треба да идам на преглед, нон-стоп читав по интернет што тоа може да биде и се преплашив (дека ми стои многу долго време). Да напоменам дека стварно во скоро време не сум била настината, ниту пак нешто друго. И така додека си чекав за преглед. ми се појави и симптом на треска. Луѓе немам температура, но секој ден ми се случува по 5-6 пати на ден да се наежам, како да ми студи, ладни морници, се надевам ме разбирате, но температура НЕМАМ. Еден ден се разбудив со болки во зглобовите, но тоа ми помина и веќе немам болки. Ми се појавија и благи болки во грлото.
    Отидов на доктор и докторот ја напипа отечената лимфна жлезда, ми кажа дека е подвижна и да не се секирам, сигурно било инфекција. Му кажав дека две недели секој ден чувствувам студ и треска, ми рече треба повеке да јадиш и буквално ме откачи. Менструацијата ми доцни, често се потам во текот на денот, често ми студи а докторот ништо не сакаше детално да ме прегледа. Луѓе, јас умирам од страв, да не имам рак, леукемија и нема што да направам. Дали дека се преплашив, па е се тоа само анксиозност или не знам. Инаку заборавив да напоменам дека не чувствувам замор, нормално си функционирам, но пак по цел ден мислам само на тоа, по цел ден разгледувам да не имам добиено модринки по телото, ептен сум за никаде психички. :(
    Ги прочитав 100x симптомите на леукемија и рак на лимфна жлезда и се ептен слични. :(
    Само се тешам дека замор не чувствувам, по цел ден си функционирам нормално.
    Дали некој имал можеби слично нешто да ме утеши?
    Дали е до психата, кој ли знае што е.
    А за крвна слика не сакаше да ми земе крв, демек немало потреба.

Последна измена: 18 ноември 2024
  10. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    12.345
    Дали може со упат за Авицена Карпош да одам во Авицена Аеродром?

11. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    1.360
    Дали имаш пиено капсули Серапептазе?

12. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.556
    Допаѓања:
    7.473
    Осеќам како грлото почнува да ме наболува, мислам до сабајле дека едвај ќе голтам. Што е вака добро да пресечам настинка? Нешо ако има на природна база мед, прополис, некоја тинктура? Што е добро да земам?

13. Skylar

Skylar Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2019
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    476
    За грло најбрзо поминува од Септолете Тотал спреј.За настинка витамини пиј.Овошје ,чаеви но не ги пиј топли лошо е за болно грло.Кафетин колд прашок за настинка исто можеш.

На Puellapulchra му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.770
    Допаѓања:
    34.437
    Мислам на сите упатот така гласи за Карпош.
    Така им го дава.
    Јас им нагласив за која населба, таа сестрата ми кажа така им го давал системот и си бев во друга населба.

На нина122 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    12.345
    Го прочитав ова и не знам колку е точно, дека ќе треба да платам приватно ако не одам во Авицена во Тафталиџе т.е Карпош, затоа што е глупост, како може во Карпош да соработуваат со фонд, а во Аеродром не.
    Screenshot_20241118_204237_Chrome.jpg

16. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.770
    Допаѓања:
    34.437
    Не знаев дека во Аеродром не соработуваат со Фондот.
    Мислев истото важи за сите.
    Јас кога прашував за скриен шеќер ми кажаа само во Тафталиџе испитувале.
    Ама за крвна слика чудно ми е да не соработуваат сите со Фондот.
    К. Вода ако ти е поблиску соработуваат.

17. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.187
    Допаѓања:
    7.744
    Што е најефикасно протов сува кашлица?
    Се рушив веќе од кашлање.

18. Jas Elena

Jas Elena Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    24
    Ај тука да прашам,поактивна е темава.Што значи да имаш густа крв?Денес бев за крвна слика и таа што ме боцкаше вика сум имала многу густа крв,па дали сум имала течности пиено од сабајле

19. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.087
    Допаѓања:
    26.917
    Омнитус.

20. Mami93

Mami93 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    43
    Devojki
    Sto dokolku kolposkopija ne e dobra se ceka rezultati od hpv i pap na prethoden hpv imase visokorizicen 33 , dr mi rece dokolku pat iskoci hpv visoko rizicen oosebno 16 ke treba biopsija.
    Dali vi se slucilo na kolposkopija Pri premackuvanje so jod i taa kiselina da vi se oboi crna matkata a rezultati da vi bile dobri ?

На Wideperpetual му/ѝ се допаѓа ова.