1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.126
    Оди си секако на биопсија, штом била таква колпоскопијата јас секако би проверила и би направила биопсија.
    ХПВ типизација правеше?

2. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    1.316
    Баба ми има скоро 78 г.
    Скоро сега почувствувала дека крвари ...и зема крв и матичната ја прати на гинеколог ...тој ја гледал на ехо и кажал можно било рак на матка ...поново и земале нешто крв и кажал др.покажува нешто како на рак ...ама да оди во скопје да се направиле некој други испитувања и да видат дали треба операција или не.
    Ве молам за совети колкави се шансите да преживее или пак нема ниту да преживее .

3. Mami93

Mami93 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    43
    Da mi zemaa cekam rezultati , pred edna godina imav visoko rizicen 33 i od togas nemam provereno sto predpostavuvam deka seuste e tuka.
    Doktorot mi spomna deka moze ke se pravi biopsija zavisni od rezultatite od pap i hpv.Neznam dali na site visokorizicni se pravi biopsija vo ovoj slucaj ili samo ako iskoci 16

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    6.601
    Зависи во која фаза е и колку е напреднат. Дополнително кај неа во однос на третманот ќе игра улога и возраста.

5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.126
    Не примаше ништо за ХПВ? Суплементи и зајакнување на имунитет се клучни за ХПВ. Не се прави биопсија на сите високоризични ХПВ, ако на лапароскопија нешто се сомневаат, те праќаат и на биопсија, во Државна се чекаат резултати и до 30 дена од биопсијата. Направи си биосија за да ти е раат глава.

6. Mami93

Mami93 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    43
    Primav nesto vitamini i my rekoa kontrola po edna godina t.e eve sega e godina I napraviv, da ee somnevaat na kolposkopijata deka ne e vo red deka ima nekoi promeni na matkata u rekoa stom dobieme rezultati od hpv i pao togas ke vidime dali ke treba da se pravi biopsija. Me fakja strav u od biopsija i od rezultatite i od sve.ama na kolposkopijata golem del id matkata se oboi posle premackuvanjeto so tie rastvori taka da nezbam so da kazam

7. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    1.316
    Како мислиш.

8. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.126
    Дека е постара, ќе се внимава колку може да издржи и какви терапии може да издржи, тешки и агресивни се хемотерапиите.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    1.316
    А операција да и ја извадат матката дали би издржала ...таа не сака да се оперира.

10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.126
    Тоа мора да се види со доктор, зависи од големината на тумурот и местото каде што се наоѓа.

11. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    1.316
    Дали може без операција да се излечи .
    Кажал гинекологот треба во Скопје да иде да видат дали е потребно операција или не.

12. CherryLady1

CherryLady1 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    На резултатот од уринокултура ми пишува дека ја имам бактеријата Enterococcus fecalis.
    Исто така број нa живи организми во ypина во ml имам 500 000 CFU/mL.
    Ми дадоа да пиам Амоксиклав 5 дена по 2 таблети. Дали некој имал ваков проблем и дали му поминало само со пиење антибиотик?

13. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    12.345
    Ве молам за препорака за добар ортопед за возрасни? Може во било која приватна клиника.

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Дечки искуство со Др Неда Трајковска од Систина?
    @нина122 ќе ти кажам ја
    Да ми вратат

На нина122 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    https://www.ortoped.mk/mk/home/employee/8635

На нина122 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bella* Izabella*

Bella* Izabella* Нов член

Се зачлени на:
    22 ноември 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo. Dali nekoj znae sto znaci ova ili istoto go doziveal. Nekolku pati eden moj blizok se soocil so macnina bo stomakot znaci ne povrakanje,kako nekoja tezina da ima pa osekaj kako da mu ide nagore se do glavata kako nekoj pritisok. Potoa odednas omalaksanost na celoto telo,bukvalno bez sila da nemoze ni da se dvizi, ladna pot po liceto i promena na bojata na liceto vo bledo bela. Pritisokot normalen. E sega ednas imam padnato i vo nesvest bas od ovaa pricina. Toj den mnogu poloso mu bilo mu se temnelo j pred oci i pagjal vo nesvest nekolku pati na kratko vreme. Odeno na doktor togas kazano dehidracija. Kazano i na uste 2 doktori koj vikaat nema nisto nisto seriozno. Eden doktor mu vika da zeme upat za na psihijatar poradi taa sostojba. Sto mislite vie?

17. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    1.952
    Дали можеби знае некоја од што може сопругот од никаде некаде, со никакви симптоми болки или чешање, пецкање да при мокрење на крај да му излезе крв и моментална голема болка?

18. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    740
    Јас ја имав вагинално и цервикално. Оваа бактерија ја има во фецес и поради женската анатомија (анус блиску до вагинален отвор) од тука доаѓа контаминација. Антибиотикот треба да ти помогне, и како превенција одржувај максимална хигиена. Јас земам и пробиотик вагинален, се одмивам после секое идење во вц по голема, менувам долна облека најмалку два пати во ден и пак знае да ми ја покаже на брис откако еднаш сум ја излечила.
    Бидејќи ја имаш во урина, треба да пиеш и многу течности, чај од брусница особено.

На CherryLady1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.126
    Да провери првично уринокултура, па ехо на бубрези и простата. Консултирајте доктор обавезно.

20. Vodolija89❣️

Vodolija89❣️ Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    38
    Здраво ајде едно глупаво прашање ама дали горната граница на притисокот е нервен притисок а долната е срцевиот притисок дали некоја знае да ми објасни?
    Фала