Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    8.896
    Не е лошо да си се напиеш едно б6 пред да одиш, чисто малку нерви да смириш.

Помалку боли вадење на скршен заб од жив заб.
    Секако и за болката има чаре - аналгетици што може да ги пиеш после тоа.

2. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.094
    Допаѓања:
    35.791
    За увото лек чувар куќа, мене пред некој месец ме болеше што беше прв пат и ставив чувар куќа и од течноста истискав, за чудо ми помина и од тогаш не ме боли.

3. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.195
    Јас сум личност што имаше огромен страв од стоматолог. Го надминав.
    Најди си доктор во кој ќе имаш доверба. Ставаат анестезија, боцкањето трае 15 секунди, и тоа е единствената болка во целиот процес на вадењето заб. Кога ќе почнат да ти го вадат забот, релаксирај се зашто нема да осетиш болка ниту 1%. Буквално и со чекан да ти удираат ништо нема да осетиш. Само се чувствува притисок од вадењето, како некој да ти буричка од уста нешто заглавено. :D Можеш да слушнеш и крцкање, слично на она кога ќе згризаш лешник.
    Пробав да ти објаснам на мој начин, за да не си го стресираш телото без потреба, кога воопшто нема болка.
    Со лесно, и пиши како помина. Ќе видиш дека се ќе биде како што ти пишав. (highfive)