Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Bube15

Bube15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    32
    Здраво. Алт и аст покачени дупло, отидовме на ехо на абдомен црниот дроб нема никакви промени. Пиев одреден период суплементи се намалија потоа повторно се покачија. Алкохол не консумирам од кога ја добив дијагнозата. Што би требало да испитам следнп и дали некој имал сличен проблем

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.088
    Допаѓања:
    11.852
    Смени ја исхраната од корен, инаку се качуваат и од стрес.

На Mumoftwo30 и Bube15 им се допаѓа ова.
  3. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    1.462
    Дали има и стомачен вирус ? Денес ми е 5ти ден каде што имам пролив,по 20 пати на ден ме тера. Денес зедов линех форте а предходните дена пиев карболајн и диа стоп прашак. 2 часа немам гајле и после пак почнува да ме тера за во wc. Од храна од вчера до денес немам воопшто ништо јадено,пијам само чај од лист од смоква и вода голтка по голтка. Неможам ништо ни да јадам.

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.088
    Допаѓања:
    11.852
    Со кора од калинка пробај направи чај, и тој е ефикасен. Исто така јади чоколадо за готвење, оризова вода, кока кола без шеќер голтка по голтка. Вирусите не стивнуваат, постојано вртат :|

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.088
    Допаѓања:
    11.852
    Што да користам за исфрлање на секрет, ми се слева во грло, не можам ни да спијам на раат. Посебно кога легнам е ужас. Малку поткашлувам, и вчера малку грло ме болеше ама ова што ми се слева е ужас,ептен непријатно..

6. AtaraxGirl

AtaraxGirl Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, nokeska primetiv deka pozadi uvoto imam kako nekoe meko topche ili otok so mala golemina. Se soochil nekoj so neshto slichno? Utre ke idam kaj matichen ama me fati malku strav...

7. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    1.599
    Лимфни јазли се тоа. Најчесто се јавуваат како резултат на инфекција. Може да биде мастоидитис, воспаление на коската после инфекција на уво, расипан заб. Се лекува со антибиотици. Посети лекар за терапија.

Земи си електролити. Најопасно кај овие вируси е да дехидрираш. Супа од петел, двопек, банана, ориз, варен компир.
    Продолжи со пробиотиците. 5 дена не е малку па ако уште ти трае посети лекар.

@anggell чистење на нос, капки за нос, пареа во бања, инхалација со физиолошки.

На anggell и AAKG им се допаѓа ова.
  8. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383
    Како се решивте од чудовиштево вирус, денес петти ден сум катастрофа, со тт, кашлица, затнат нос..: кога ќе кренам тт (кревам 37,5) ми доаѓа да си излезам од кожа ;(

Последна измена: 10 март 2025
  9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.088
    Допаѓања:
    11.852
    Никако, чекам да помине само од себе, се пробувам, и пред да фатам се сум со овошје, мед, маџун, витамини, ама не можеме да останеме имуни, кој на школо, кој на работа и од некаде мора да се фати :|

На Mumoftwo30 и lejlla им се допаѓа ова.
  10. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    1.052
    Бев кај интернист Љубица Новевска, сѐ е уредно, сите органи се супер, екг одлично, јетрата не ми е замастена, рече дека покаченото ЦРП можеби било од вишокот кг (ми објаснуваше медицински, ама не сфатив:))))). Правев крвна слика и хормони и плус некои нејзини работи што побара- сѐ е во ред. Останува уште вагинални брисеви и пнеумослајд, инаку сега седиментацијата и леукоцитите биле мирни, само црп 18

11. Пале 345

Пале 345 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    5.415
    Здраво, пиев серапептазе сабајле на гладно поради отечена уста од неколку херпеси (резултат на внатрешна температура). Дали смеам денес да се напијам уште едно или мора само по едно на ден?

12. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.121
    Допаѓања:
    3.464
    По едно на ден.

На Пале 345 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    1.732
    Имам чести слаби вротглавици...демек спондилоза ама ортопедот рече да одам да направам доплер на вратот на крвните садови...некој со искуство

14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.760
    Допаѓања:
    40.465
    Гугл е бесплатен, можеш да искуцаш генеричко име и за 15 секунди да дознаеш што е. Ем не си во право ем се инаетиш.

15. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.367
    Сега кај мажот ми на увото приметив како црна дамка која на допир е тврда. Се наоѓа долу на увото обично кај што ни е дупнато увото за обетка, значи во тој дел. Што може да биде? Се загрижив.

16. popins

popins Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    253
    Дали овој стомачен вирус што кружи е толку гаден ко никад. Ме боли стомак до онесвестување. Некој вакви симптоми да имал?

17. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    1.462
    6 дена ме држеше ме поремети. Вода или сок да се напиев и по 5мин одма во wc. Едино ќе ти поможи чај од нане и линех форте. Од храна само компир варен,печени лепчиња,ориз...

18. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    448
    Што е со кивањево, никогаш во живот не сум кивала волку, чувствувам од носот ми е нешто ама не знам, можно ли е алергија на 20+ години да добијам, до сега не сум имала проблеми со тоа...

19. Minnyy

Minnyy Нов член

Се зачлени на:
    11 март 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Zdravo
    Me intresira dali nekoj moze da mi dade mislenje vo vrska vo serumskoto zelezo , bidejki mi e mnogu visokoto i vekje so godini se macam da go namalam , nemozam da daruvam krv bidejki mi rekoa deka nemam dovolna kilaza za da bidam krvodaritel .

Прикачени фајлови:

• IMG_0490.jpeg
      IMG_0490.jpeg
      Големина на фајлот:
      171,8 KB
      Прегледи:
      30
  20. ♡☆♡

♡☆♡ Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    47
    Можно е да е алергија, земи лоратидин или цетиризин види дали ќе се смири.