Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. Katie90

Katie90 Популарен член

Откривање на причината на внатрешниот немир. Од кога се смени, што се смени ?
    Лековите само ќе го третираат симптомот ама додека не ја најдеш причината и работиш на тоа нема да го решиш проблемот.

2. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Moj blizok jade pepel od cigari. I toa po mnogu..
    Prv pat vidov no on veli deka ne moze da prekine, kako zavist mu stanalo..
    Pika sindrom, se plasam vekje.. Kakvi posledici moze da ima?

3. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Дали некој има искуство со ласерско отстранување на масно ткиво? Хируршки остануваат лузни, а имам многу за вадење

4. lovely91

lovely91 Популарен член

Од што може да е болка баш над веѓите и вртоглавици?

5. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Цела зима имам нешто проблеми со нос или синуси. Затнат ми е носот секој втор ден, да не речам секојдневно, се убив од прскање септаназал да можам да дишам. И тоа кога легнувам, често и спреј не помага, ептен осеќам како затнато и притисок во синуси и глава. Спијам на повисока перница ама пак знам и сред ноќ да се разбудам да не можам да дишам.
    На брис е проверено, нема ништо. Крвна слика исто ок. До денес алергии не сум имала. Дома менувам и навлака и перници и постелнина, ама секаде ми е исто, кај и да спијам.
    Више не можам да спијам нормално без да се разбудам цела затната и со главоболки.
    Чаре?

6. anggell

anggell Форумски идол

Мене синусите ми се активират на ладно време и на вакво врнежливо. Овие денови пукнав, глава од синусите ќе ми пукне, плус и забите од нив ме болат. Ништо не ми помага само чекам времето да се смени. Во спиење од нигде никаде се разбудам со болка во забите од нив. Утре ќе правам инхалација ама додека е времето вакво имам само минимално подобрување. Имам едно за мирисање од ментол за синуси и тоа малку од малку помага сма сеуште не ми се поминати. Едвај чекам сонце, или барем да се изнаврне а не вака мачно и тешко за дишење.

7. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Здраво на сите. Пред две недели ми земаа крв од вена. Изгледа не ми зедоа ко шо треба и чувствував болка неколку дена па и ми беше модро, но сето тоа ми помина. Е сега, после две недели денес осеќам јака болка на истото место. Што може да биде ова? Ве молам за брз одговор

8. Lisandra

Lisandra Популарен член

Дечки шо да се напијам за алергија имам лоратадин друго не, од шо лепев цвеќиња и од поленот и се фатив во очи не можам да прекинам да кивам, ме чешаат очите, се миев не прекинува, колку се пие лоратадин за возрасни имам сирупче за деца.

9. Orhideja7593

Orhideja7593 Истакнат член

Дали најдовте решение за проблемот? :)

10. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Да, ова се вика пика и е посебен вид на растројство во исхраната. Компулзивно јадење на нешто што не е храна, во случајов пепел од цигари.
    Физички пепелот од цигарите има многу токсични и штетни материи. Во неа има тешки метали како олово и може да дојде до труење од олово и со време да има проблеми со бубрезите , црниот дроб или нервниот систем. Истотака има во пепелта и канцерогени материи што со тек на време може да предизвикаат рак. Самиот пепел прави дигестивни проблеми и може да му предизвика сериозни хронични болести.
    Ова е проблем што мора да се решава со психолог, психијатар и ако веќе има некои физички последици и со соодветен специјалист.
    Пиката е обично кај децата ама некогаш и кај возрасните се јавува и треба да се открие зошто.

11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Дали смее Серапептазе 250.000 iu да се земе на своја рака неколку дена за воспаление на синуси?

Пред месец дена пиев тоа

12. anggell

anggell Форумски идол

Само со консултација ги земај не на своја рака. Тие се пијат 7 дена најдолго и после одиш на контрола дали има потреба.

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Седум зедов ама само денес се напив.... Чекам док

anggell likes this.
  14. Lisandra

Lisandra Популарен член

А го виде каде вистински го јаде тоа?
    Мене тро малце во кафе ми има залетано се имам отепано од повраќање, шо не верувам дека организмот ќе го поднесе.

15. Lisandra

Lisandra Популарен член

Знаеш нешто повеќе за ова, дали е за плашење оти детево се пика во уста, не е повеќе мал да речам 4 и пол години и му велам за ова, некогаш и не му велам ништо чекам самиот да прекине, но ништо не се менува, многу ми е чудно шо пика се во уста, дали е некој сериозен проблем или ќе помине ако сакаш да ми објасниш, најчесто се глупости шо ќе ги најде низ дома, пластични работи играчки секакви работи.

16. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Да и тоа многу јаде, ја познавам особата веќе по јазикот оти цел и е црн..

17. Desolat

Desolat Истакнат член

И најде решение за проблемот ?

18. Trexane

Trexane Истакнат член

Се осеќам изморено и без концентрација откако ми помина цревна инфекција што траше 2,3 дена. Константно имав блага температура, ама на крај се симна. Главата уште ме боли иако не толку многу и нејќам пак да земам апчиња за главоболка. Некој да каже дали брзо поминува и дали земавте нешто на природна база?

19. Anie93

Anie93 Популарен член

ми се случува на моменти ама не е константно. Се беше ок по прегледи кога одев :D

Desolat likes this.
  20. Desolat

Desolat Истакнат член

После колку време се реши ?