Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.100
    Допаѓања:
    14.794

Ти благодарам. Не не губи крв воопшто. Ќе побараме а ако не ќе одиме приватно

Ти благодарам ќе разговарам за сите можни проверки да и се направат

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.210
    Имам нередовна менструација, немам проблем хормонален, освен со Тсх, ама со години примам терапија за него, гинеколошки на ехо и на Пап тест, се е уредно. Ама јас пак не добивам без да пијам Примолут нор, сега гинекологот ми вели да пијам контрацептиви некои околу 6 месеци, ама ми вели дека ќе се здебелам а јас ионака мака мачам со килограмите.....
    Е сега сакав да прашам дали имате некои искуства со пиење чај од Црвена детелина? Читав дека помагал за менструални проблеми, конкретно ме интересира дали помага за добивање менструација?

3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.518
    Допаѓања:
    38.731
    Пролактинот како ти е?

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.210
    Во ред ми е секогаш, пред неколку години ми беше тродупло висок, ја снимив хипофизата не покажа ништо, од тогаш ми е во ред.

5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.424
    Допаѓања:
    37.008
    Има, ама треба консултација со доктор.

6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.518
    Допаѓања:
    38.731
    Јас од висок пролактин имав таков проблем со циклусот, ама штом е во ред нешто друго е. Контрацептивите само ќе го маскираат проблемот, и мене така една година ми даваа ама штом престанав да пијам пак немав циклус по 5-6 месеци. Мој совет да бараш и друго мислење кај специјалист, да се испита подетално.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.769
    Допаѓања:
    202.663
    Др.Елена Виларова во Жан Митрев.

8. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.121
    Допаѓања:
    3.464
    Денес скрши чаша стаклена со заби, прв пат вака, Космик дај некој совет како да не го прави ова повеќе. И зборував и се долго време му кажував дека не се клава нешто шо не е за јадење во уста за по некое време седнал и масата ја гризеше со заби шо и се познава гризано.
    Моливи играчки се става во уста, немам приметено и не е бидејќи е вознемирен повеќе ко од досада да прави вака, не знам.

9. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    442
    Извини што се вмешувам во разговорот, на Тикток ми излегува едно девојче со таков проблем, па мајка ѝ и дава различни грицки и храна со слична текстура на работите што не треба да ги јаде. Ви оставам линк, но секако вие проценете си дали ќе ви е од корист. Профилот е: @rajanatharp

На Lisandra му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lana_del_gej

lana_del_gej Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2020
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    17
    zdravo feminki, na anusot zabelezav nekoj izrastok ista boja kako kozata, ne e tvrd meko e kako razvleceno, bev na doktor ne bile kondilomi kako sa go tretiram da se povlece? osekam cesanje povremeno i ponekogas nekolku tocki krv posle odenje vo toalet

11. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    1.599
    Нели ти кажа докторот дијагноза или да те упати некаде?
    Ова по описот можно е да се работи за хемороиди. Ако матичен не знае барај си упат за пролктолог. Таму ќе добиеш дијагноза и терапија.

12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.733
    Допаѓања:
    22.471
    Препорака за гастролог (евентуално интернист) на приватно кај што прават повеќе од ехо?

13. Vodolija89❣️

Vodolija89❣️ Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2023
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    58
    Здраво почнав да пијам капсули од ашваганда дали има некој пиено да ми каже кога ке почне веќе нивниот ефект и искуства од вас кој пиел и придобивки од ашвагандата
    Фала

На Tammm му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.088
    Допаѓања:
    11.852
    Јас имам пиено, јас веднаш по капсулата осеќав промена, некое опуштање, иначе сум анксиозна, ги пиев 1 месец, многу сум задоволна. Ќе ги пиев уште ама читав дека не се препорачува зс тие на кои им се покачуваат антителата и ТСХ и ги прекинав. Јас ги пиев на Нау, многу зависи и која фирма се. На др. Витон се жива катастрофа. Поефтини се ама од оваа фирма се ми е шкарт.

На Vodolija89❣️ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ne znam koj

Ne znam koj Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2023
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    272
    Здраво жени
    Јас годинава здравстевено сум лудило.Овој месец ми доцнеше менструацијата(не сум бремена,немав односи).Ми дојде.На 3 ден имам матна мокрача-како за Ешерихија но не беше Ешерихија.Пиев антибиотик.
    Пред 3 недели со температури бев и омалаксана.Повторно антибиотик.
    Јануари ме фати вирусот-крш бев,3 дена од кревет не станав.
    Давајте совет како да кренам имунитет под 0 е отиден дифинитивно.

16. K1k0SK

K1k0SK Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Каде да одам за проверка на изместени ребра?

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.088
    Допаѓања:
    11.852
    Вит Ц 1000,Д вит 1000,маџун,мед,матичен млеч посебно ова е бомба за имунитет малку е поскапо ама вреди, алое гел жолта туба. Ова што ти набројав се искуства за нас дома. Плус нешто од витамини користам ама ова ми е најбитно.
    И плус цедени сокови.

На Ne znam koj му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GirlBeauty3

GirlBeauty3 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2025
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    17
    Исто јас, незнам што се случи оваа година се чудам... ништо немав ич а сега по прегледи... прво од храна: овошје, салати, јаткасти, разновидна и од се по малку, спанаќ, леќа, јогурт, овес, мед, витамин Ц, вода повеќе, пешачење на воздух и пред се намалување стресот и фокус на позитивно.

На Ne znam koj му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    5.139
    Не знам што е превод на македонски за hayfever, ама се низс симптоми поврзани со алергиска реакција ( во мојот случај на полен ). Луѓе ова не се издржува, на антихистамини сум што одат преку рецепта, ајде што се мачам со секрет од нос, потечени очи, ама оваа исцрпеност не знам како да ја надминам. Спијам по 10 часа и секој ден сум како зомби, не функционирам, неам енергија рака да кренам. Како да си помогнам?

20. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    4.073
    Во тинејџерските години, имав установено алергија на полен, имаше (ваљДа уште има :D) спреј Flixonase, за нос. Го користев некое време, се додека не го откажав, сам. :rofl:
    Како си помогнав? Сам, мислам дека немам проблеми. :)