Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    115
    Луѓе хитно!!!!! Маж ми веќе 7 дена има кашлица нападна, вчера кога се искашла, тркна до вц да го исплука шлајмот, и имаше буквално една точка крв(со шлајм), ајде океј, потоа после некое време пак, али пак малце, добро после тоа му помина немаше ништо, денес пак така малку имаше точка, појдовме до итната затоа што и двајцата сме паничарои па неможевме да почекаме до утре, таму му рекоа дека е сигурно пукнат капилар или крвни садови, затоа што не искашлува константно и во голема количина него малку и го препратија утре да оди на лекар, е сега за повеќе ќе видиме утре, се надевам дека не е ништо страшно, дај тешите ме малку затоа што мислам дека ќе умрам, отприлика знам дека кога имаш нападна кашлица ти се иритира се па и грлото па може да е крвта и од тоа, од друга страна пак нема толку место за паника затоа што е буквално точка една и не е нонстоп него еднаш два пати ама пак немир имам не знам како ќе заспијам вечерва

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.825
    И мајка ми така еднаш при разболување, од многу кашлање плукаше крв... а мене ми се има случено и од многу повраќање (во бременост), да повратам и крв. Пукнати капилари се... Чим е малку, светла крв, не се грижи. Утре ќе направат подетално се што треба. Пие нешто за смирување на кашлицата?
    Природен лек кој мн помага е кромид со мед..

3. Jora

Jora Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Moze da mi e kazis ovoj lekot so med i luk te molam