Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.186
    Допаѓања:
    3.306
    Апчиња за притисок имам од порано, од матичната.
    Цела недела имам варијации со притисокот и главоболка, воглавно или големиот ми е покачен или малиот.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Skylar

Skylar Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2019
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    502
    Дали знаете некои витамини или апчиња за подобрување на видот?

3. Saraahh

Saraahh Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    2.353
    Здраво, од пред 3 дена кога мокрам осеќам некое пецкање/печење кој што трае се уште. Минатиов викенд се бањав во ладна вода и доста време седев со мокри алишта. Однос имав меѓутоа со истиот партнер веќе долг период.
    Прашањето ми беше дали е некоја уролошка инфекција или вагинални? Гинекологот нема слободен термин оваа недела, што би можела друго да испитам? Урина?

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.194
    Допаѓања:
    12.027
    Урина и брис.
    Додека добиеш термин пиј увин чај или брусница и одмивај се со чај од камилица и сода бикарбона наизменично.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.700
    Допаѓања:
    7.517
    Во Зегин IMG_20250510_131120.jpg

На Skylar му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    1.617
    @Skylar Витамин А ти е добар за очите. Во Германија имаш и во дм комбинации за подобрување на видот пр. на Doppel Herz Augen extra Tag und Nacht или Augen Extra Tag und Nacht na Mivolis.

@Saraahh најверојатно се работи за уринарна инфекција. Печење при мокрење, често мокрење, болка во долен дел на стомах се симптоми за уринарна инфекција. Во било која лабораторија можеш да провериш урина. Дотогаш можеш или увин чај или чај од брусница, многу течности, Д Маноза и ибупрофен за болката.

7. Skylar

Skylar Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2019
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    502
    Ги видов на реклама овие и на план ми беа да ги земам.Па викам ај ќе се распрашам за други.Ги користиш ли ти?Како си задоволна?

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    4.100
    Odi si na endokrinolog za toa. Nekogas e dovolno samo insulinot na gladno da se ispita, nekogas treba i so opteretuvanje so glukoza da se ispita na 60', 120'.

9. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.010
    Допаѓања:
    939
    Огтт тест - мерење на гликоза во крв на гладно и после оптоварување со гликоза (пиење на растворен шеќер) а за најточно и преку инсулин - гликемија со инсулинемија. На приватно огтт чини околу 500-600 а гликемија со инсулинемија 3000мкд, јас во Авицена имам испитувано.

10. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.700
    Допаѓања:
    7.517
    Да, скоро
    Јас и немам некој проблем,мажот ми вика дека се добри

11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.584
    Допаѓања:
    5.922
    ова е 2 пат
    по мензис

тешка миризба,б0лка за време на уринирање, мислам ко да ме тегни нешто на доле,ми се уринира а едвај капка...

дали е можно инфекција и да е од влошките? Како би се лечила како би и било името на инфекцијаа??

12. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    240
    По симптомите, личи на ешерихија, но мора уринокултура да направиш и антибиотик по антибиограм. Во меѓувреме ќесички уриројал.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Liky

Liky Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    50
    Може ли препорака за добар интернист и како се со цени отприлика? И дали спаѓа и ехо на абдомен во прегледот или тоа си е плус?

14. Baby2022

Baby2022 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    205
    Zdravo na site dali nekoja ima praveno operacija na veni tuka kaj nas vo gradska bolnica. Mi treba da prasam nesto jas sum operirana skoro no imam problem post operativno. ;(;(

15. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    1.491
    urina i urino kultura, vo megu vreme mnogu caj od brusnica ili uvin caj, d manoza kesicki

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.598
    Допаѓања:
    10.077
    Спаѓа и ехо на абдомен ако сам си побараш, некои парават и без да побараш, некои не.
    Иначе: Кардио Василеви, Интермед.

На Liky му/ѝ се допаѓа ова.
  17. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    6.525
    Каков беше процесот на вадење? Болен или? Имам ситна во грло од вчера сабајле, ме боцка ама некаде од страна ми е. Пробав со вода, леб, банани, џабе.

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.899
    Допаѓања:
    108.043
    Женски, ми треба совет. Дали некоја од вас имала проблем со болка под пазуви?
    Имам под левата пазува болка , од понеделникот почнав да чувствувам, викав ајде ништо ќе помине. Вчера приметив дека уште ме боли и тоа како отечено е при допир (со голо око не се познава , само при допир) на кожата немам црвенило, гној и сл. Температура немам. Бев денес кај матичната, пипкаше таму и ми рече лемфаденитис изгледа дека е , како воспалено ама најдобро е ехо да направам. Ми закажаа за 21.5.
    Сте имале ли нешто вакво, ептен сум исплашена. :( во понеделникот направив грешка ме болеше и си се бричев и си ставав цело време дезодоранс. Еве денеска ништо не ставав така и докторката ми рече. Ве молам за совет :(

19. Baby2022

Baby2022 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    205
    Mislam deka nedaj boze ako misliš na kancer toa ne boli jas imam topce kaj levata pazuva slučajno na dopir go napipav bev na eho no za srekna ne e maligno. Toa nedaj boze ne boli, da ne si imala nekoja cmicka pa so bricenje si ja potkinala i so dezodoransot da si go vospalila. Sepak pojdi si na lekar vidi so ke ti kaze samo kolku za uteha kolku so znam simptom za kancer ne boli zatoa i kasno go otkrivat. So lesno daj boze da ne e nisto strasno

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    45.914
    Најверојатно е воспалена жлезда, не се стресирај. По описот така ми звучи, ама секако на ехо ќе ти кажат.
    Не сум стручна, но јас сум имала па затоа претпоставувам.
    Можеш да ставаш листови од зелка, па потоа да го измиеш местото. Или облоги ациди борици.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.