Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. AnimeHQ

AnimeHQ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    246
    Веке недела дена немам апетит и храната што ке ја земам за да ја јадам не ми е убава и одкако ке јадам не се чуствувам убаво, др ме боли стомак , Одвај по 2 пати јадам на ден по малку, активна сум, работам физичка работа - викав дека е период се случува ама одкако почнав да повракам незнам што да мислам. често ме болеше глава али не ме загрижуваше се додека пред малку не повратив :puke: а после 3-4 плунки исплукав крв од уста. Ова задњето највеке почна да ме загрижува, па и празници фатија, тек во Вторник можам да одам на лекар. :(

2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Да одиш на лекар. Може да нагаѓаме тука само.

3. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Можеш да отидеш и утре на дежурен. Може да се работи за бактерија во желудникот која прави проблеми, па слузницата е разранета и од таму е крвта. Бидејќи имаш проблеми за недела дена не верувам дека е нешто посериозно како чир. Може да е и некој вирус, можеби крвта е некоја раничка при повраќањето. Колку крв имаше количински?
    Како и да е, не мора да чекаш до вторник туку уште утре отиди на дежурен, па тие најдобро ќе ти кажат дали е сериозно и одма да се преземат мерки, или да почекаш до вторник па тогаш да си почнеш со испитувања. Пред се обавезно ќе ти земат крв и ќе проверат хелокобактер, за понатаму не знам. Јади полесна храна, во помали количини, супа, ориз (водичката од оризот обавезно), некои кашести храни. Ако не ти се јаде не мораш со сила да јадеш, но внесувај многу течности, барем деновиве.

4. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    земи си БЕЛОГЕНТ МАСТ и ке помине

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    а и проколин капки за очите и белогент маст за лицето од искуство казано

6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.749
    Допаѓања:
    11.161
    Девојки ова времето како ви се одразува вам на спихичката состојба мене страшно, дури и во најаксиозните денови не бев ваква :worried: , дали е нормално ? и обично како се чуствувате кога психички ви влијае промената на времето , :x

7. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Мене Аниме ми личи ова на чир на желудникот(или на дванаесетпалечно црево,не сум сигурна),така да одма да одиш да те прегледаат,можи и ренген да ти направат и други испитувања.Е сега јади потечна храна,избегнувај зачинета и тешка храна,алкохол и кафе исто,можиш да земиш Ранитидин,Ранитал или Омепразол ако имаш или ако најдиш,ќе прашаш во аптеката ќе ти кажат точно.И свари си чај од камилица малце,да се смири стомакот.И одма кога можиш оди на преглед.

8. AnimeHQ

AnimeHQ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    246
    Ви благодарам за одговорите, на сите. Ке одам во вторник на лекар па ке видам што ке ми кажат.

9. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    На голема мака сум денес. :sweat:

Ај што ми дојде и цело време ме боли стомакот, ама ме болат и нозете, над колената. Си седев на компјутер и почнаа да ме болат, од нигде-никаде. Сега едвај се движам. И завчера вечерта така ама легнав да спијам и поминаа. А сега веќе 1 сат се мачам да заспијам, ама од болкава во стомаков не можам.

Се намачкав кинеска маст, а пред 2 сати се напив парацетамол но не поминува болката.
    Чаре некое? :?:

10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Ништо ќе помине. Мене ме болат ама и на променливово време, а имам менс. и имам повремено болки и ккао тешки ми се. Не е страшно, затоа што губиме железо се јавуваат болките. Ќе се среди.

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Во право си била Џули, ми помина болката, готово.
    Јас се грижев бидејќи некогаш се случува и неколку дена да ме болат, а јас покрај стомаков, немам баш многу живци за да трпам и друга болка. :D

12. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Во ординација Д-р Анчевски колку е за преглед?

13. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Местото кај окото, баш под веѓата ми е црвено и отечено. Прво си мислев да не ме каснало нешто, ама се сеќавам дека не го допрев ниту еднаш местото, ни го чешкав, ни ништо. Не знам што може да биде, ама морам некако да го намалам отокот. Што да му правам? Не сакам да ставам се' и сешто, сепак око е. Идеја? Anyone?

14. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710

пробај стави лед и крем со смирувачки ефект. :) од депилација да не ти е?

На FortuneTeller.xD му/ѝ се допаѓа ова.
  15. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Општи прашања

^ Не, не е од депилација Црешичке, воопшто не го допирав местото. Не знам од што може да биде.

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Ми треба информација, дали знаете како се нарекува табелана со бројки и букви,што ја има кај очните лекари.Се надевам ме свативте за што прашувам? :)

17. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    178
    Девојки ај ве молам помогнете многу испаничив.Овој месец добив на 9-ти ми траеше некаде до 14-ти и после тоа немав ништо.Денес од сабајле ме боли стомак како за добивање и дури сега ми протече ама не бас циста крв него како розево.Што мислите што може да е ?

18. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Како е можно да ме болат крајници кога ги немам? Или грлото ме боли? Изгледа се разболувам... :worried:

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    badem4e, така розевко знае да се појави во плодни денови, а ако си добила на 9ти месецов, има шанси да ти доаѓаат плодните денови во овие 2-3 дена

На badem4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Дали некој знае друг број на Систина освен 02/3099500 ?
    2 недели барам и зафатено е... побрзо ќе добијам во Наса него таму....