Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.701
    Допаѓања:
    7.517
    Да не влагаш во климакс?

На Vodolija89❣️ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.530
    Допаѓања:
    28.714
    Викендов завршив во болница,поради камен во бубрегот кој беше многу мал и слезен ниско во каналите.
    Се удавив во болки,ама успеав да го исфрлам после три дена.
    Ме пуштија дома,ама јас уште добивам болки одвреме-навреме во долниот лев дел од стомакот и позади,повторно се вратив и пак ми направија снимка,наводно се е чисто нема никаков проблем,можно било да е воспалено местото мо дадоа таблети да пијам еднс недела.
    Ама јас пак осејќам болка…не е толку страшна како првиот пат,ама пак ме убива.
    Дали некој имал слично искуство?

3. Vodolija89❣️

Vodolija89❣️ Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    59
    Не не рано е за тоа млада сум :D ама пред добивање сум да

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Minnyy

Minnyy Нов член

Се зачлени на:
    11 март 2025
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Здраво дали некој може да ми даде мислење каде можам да се обратам за поплака на доктор . Многу сум револтирана , неможам да се смирам и сеуште не ми е јасно како може ова да се случува во нашево здравство . Да не должам конкретно се работи за др . Даниела Донева ендокринолог во осми септември . Денеска ја носев мајка ми на преглед со приоритен упат , бидејќи термини за кај докторката немаше . Чекавме точно три часа , сите пациенти поминаа , поминаа и тие што беа дојдени со врски бидејќи и биле колешки . На крај не остави нас со приоритетен упат , искочи еден млад дечко специјализант по име Илија од кај докторката и дрско ми се обрати вие за што чекате имате термин , реков немаме термин имаме само приоритен упат бидејќи термини нема . Ми рече тешко дека ќе може да бидете прегледани немате термин , кога го прашав зашто тогаш постојат приоритетни и одговори дека матичните давале приоритетни упати и ги злоупотребувале . Зашто би извадила јас приоритетен доколку не е хитно , мајка ми има дијагноза хипертериоза и веќе година дека прима тирозол , во прилог можам да ги објавам и сите резултати колку и беа лоши и високо на почетокот пиеше три пати на ден по 20 мг тирозол , во аптека се чудеа колку јака доза и е препишана несакаа и да ми даваат толку многу кутии тирозол . Ехо само еднаш и наптавија по моја инцијатива и денеска докторката не избрка несакаше да не прими . Ве молам некој да ми помогне каде можам да се упатам . Во прилог ке оставам и слика од резултати да видите колку беа високи и каков пациент она не сакаше да прегледа

Прикачени фајлови:

• IMG_2862.jpeg
      IMG_2862.jpeg
      Големина на фајлот:
      317,4 KB
      Прегледи:
      25
    На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.701
    Допаѓања:
    7.517
    Здравство ни е катастрофа.
    Јас имав потреба од една мала хируршка интервенција,термин никако немаше,приоритетен упат,матичната ми вика не ти помага
    Отидов на приватно,операцијата од 3-4минути ме кошташе 500е.

6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.031
    Допаѓања:
    117.547
    @Minnyy многу лоши резултати. Да пробате на клиника на ендокринологија или на патофиза?

7. ThrinaMist

ThrinaMist Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2025
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    165
    Дали некоја користела влошки за уринарна инконтиненција?
    Ако користела нека ми пише во порака