Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. GirlBeauty3

GirlBeauty3 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2025
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    31
    Проблем со грло. Помооош. Незнам што да испитувам веќе, се изморив. Бев на лекар, тоа обавезно. Не се крајниците. Не е бактерија. Негативен брис на грло и нос. Не ме боли желудник, не сум била алергична на нешто. Не е настинка, без кашлање е, само болка и малку бел шлајм гледам, црвено грло и раничка нос и цел бел е јазикот.
    Посебно навечер боли и после спиење. Денски се смирува и пак. Вака е повеќе од два месеци. Пробано со спрејчиња и таблети за шмукање. Не помогнаa баш. Имав паднат имунитет и пиев антибиóтици претходно.
    Домашен лек некој што вас ви помогнал, што да пробам?
    Благодарам многу.

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    12.120
    Спреј од диво оригано од Зегин го земам, нас дома на сите ни помага.

На GirlBeauty3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    368
    Е како да не, пбоеќетп луѓе што ги знам имаат исто и јас имам, ништо посебно само редовно апче како што јадеш и пиеш и ајд

4. Belladona123

Belladona123 Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    10
    Dobar den, prostete sto ne pisuvam kirilica.
    Izvadiv promeneta benka od vratot komplet so okolno zdravo tkivo. Materijalot bese odnesen vo pzu biopsija kaj Dr Petar Cvetkovski po preporaka na Dr Sofija Pejkova koja me operirase. Dermatoloski me sledi Dr Kamberova, denes i go odnesov rezultatot od patohistologija po sto ona preporaca da pobaram vtoro mislenje vo sistina iako posoci deka Dr Petar bil profesionalen vo svojata rabota no bil vozrasen.
    Ne znam sto da pravam, zosto togas od klinika go preporacuvaat. Rezultatite se dobri fala bogu, no ne sum raat koga treba da odam na vtoro treto mislenje. Dali imate iskustvo so pzu biopsija da spodelite. Vi blagodaram

5. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    18.230
    За приватна патохистологија само проф. Љубе Ивковски во ПЗУ Хистолаб, дефинитивно најдобар од својата сфера во државава па и пошироко.

6. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    5.236
    Не знаев каде па ајде тука да прашам,зедов да пијам витамини магнезиум+калциум и цинк и ајде неколку пати дадов шанса но на секое ми доаѓа нагон на повраќање и ми трае долго време тоа чуство кога ќе се напијам , и како стегање во градите осеќам после тоа.. може да не ми одговараат па затоа така?

7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    12.120
    Можно е да, јас таква мака имам со селен. Ги баталив затоа што мислев од нив ќе :puke:
    А секој ден ги пиев, не можев да издржам и ги фрлив.

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    368
    Исто, ми дадоа селен за тироидна и никако не можев, мора да се бара друг начин, штом од витамини така се чуствуваме

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    12.120
    Јас пијам куп други витамини, само од селен можам да исповратам. Еднаш додека пиев атб истовремено и селен пиев, мислам дека едвај преживеав, дијареа, повраќање, додека сконтав дека е од нив.
    Наместо селен по две бразилски секој ден. Така терам.

На Anonimnna5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NatSh

NatSh Нов член

Се зачлени на:
    30 мај 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас сум веќе 5-та недела во ортопедска чизма, дури следната ќе одам на контрола.
    Фала ти многу за споделеното искуство.