Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.151
    За кој оддел ти треба? :)

Едит : http://www.sistina.com.mk/index.php/mk/ ... hones.html еве види си тука има за секој оддел посебно број :)

На IvanaMkd му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Adda

Adda Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    За време на туширање ми се појавува црвенило (како пликче и околу него црвено) од лактите нагоре на рацете и од половината до вратот напред и назад. Веќе три години можеби уназад ми се случува ова но во последно време ми се појавуваат толку многу што не можам да издржам додека се туширам од што ме чешаат. Кога излезам од бањата се мачкам со павличева маст и поминат. Со сите сапуни и шампони ми прави вака се трудам водата да не ми е мн топла а моментално користам Dove сапун. Бев и на доктор но не се сеќавам што ми рече пошто беше одамна. Му се случило и на некој друг ова да ме посоветува нешто?

3. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Овие денови насабајле кога станам, чувствувам некоја тапа болка од левата страна, во пределот кај срцето. Не е многу интензивна, на моменти ми се појавува, ама насабајле е поизразена. Од што може да биде?

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    девојки мојата другарка има дланки потемни од кожата,,како да кажам како портокалови и сите забележуват..од што може да е..??..слаба крв или???

5. Jasnaaa

Jasnaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Ве молам помогнете ми во паника сум ! Добив, но кога видов на улошката имаше вагинални глисти !!! Цела сум во паника ве молам да ми одговорите дали е серизно и дали некој имал искуство со вагиналните глисти ? Се надевам ке ми одговорите... Поздрав :(

6. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Направив диференцијална слика на крвта. Добри се резултатите, само гранулоцитите се на горната граница и имам намалени тромбоцити. Хемоглобинот е океј.
    Докторката ме испопраша кога сум имала добиено, дали сум имала некое крварење деновиве, ама кога и кажав дека за недела дена треба да добијам вика значи не е од тоа.
    Па ме интересира од што друго може да се намалат тромбоцитите? :?:

7. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Без паника ке се среди, еве штонајдов на нетов
    , али во секој случај посети си доктор.

Вагинални глисти

Од вагиналните глисти ќе се ослободите ако седите во наполнета када во која сте ставиле шолја и половина горка сол (epsomitе) на нешто помалку од 4 литри вода. Тоа треба да го повторувате 3 дена по 2 пати на ден, а влезот во вагината, анусот и делот меѓу нив мачкајте го со крем од цинк оксид.

Крем со цинк оксид имаш на Бекутан и на Беколинко , ги има во сите подбро снабдени маркети и апеки околу 100 денари.

На Jasnaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jasnaaa

Jasnaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1

И јас само тоа успеав да го најдам на нетов, се убив од барање... како и да е Благодарам. Денес ке одам на гениколог....

9. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Слаба крв нема шанси да е, ако е слаба крвта дланката е бела брз црвенило, бледа е.
    Јас мислам дека е недостаток на некој пигмент или некоја кожна болест.

10. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.005
    Девојки ми треба ваш совет...
    Настината сум, и грлото ми е катастрофа ! Ептен е вцрвенето, а гласните жици се уште полоши. Не можам да зборувам имам засипнат глас.
    Бев и на доктор тој ми даде да пијам амоксиклав, ама ова никако да помине.
    Ви се молам кажете ми како да си го вратам грлото а и гласните жици во старата состојба, имам настап во петокот и мора да бидам здрава до тогаш !!!
    Однапред ви благодарам :)

11. Daniella

Daniella Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    44
    Да не знае некој каква е процедурата при добивање на нов матичен лекар, т.е дали има врска тоа што плавите картони ги примам од друг град а матичниот да ми е од Скопје?
    Пробав да исконтактирам дна поликлиника да ми објасни ама ми немаат одговорено сеуште...
    Anyone?

12. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571

Мед! Секој ден пиј чаj со мед :) прави гаргара на грлото со чај од жалфија и збори колку што можеш помалце :D (штеди го гласот :) )

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    да ова и лимон колку мозес јади или цеди на грлото тоа го пече..

14. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Штом ти дале амоксиклав, претпоставувам дека ти се воспалени крајниците. Имаш крајници? Ако имаш, доколку ти се само воспалени и црвени добро е, гледај да не фатиш гној (гнојни кеси). Ти препорачувам да пиеш топло и да правиш гаргара со бетадин или чај. :)

15. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Девојки само што излегов од купатило и многу сум исплашена!!! ;( ;(

Десната града ми е поотечена, поголема од левата. Ова порано го забележував само јас, но еве сега и мајка ми го забележа и жената многу се загрижи. Што ми е!!?? ;( ;(

16. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    6.005
    Девојки ви благодарам многу за советите многу ми помогнаа ! Денес малку ми се опуштија гласните жици и можам да зборувам по малку (за разлика од вчера кога воопшто не можев).
    Се надевам дека до петок целосно ќе заздравам :)
    Уште еднаш ви благодарам многу :bow:

17. bella.honey

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Ве молам помош ;(

18. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Колку години имаш?? Инаку градите никогаш нема да ти бидат исти, кај некои повеќе се приметува, кај некои помалку. Најприметливо е додека растат, ама кај некои останува разликата и понатаму повоочлива.

19. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Белла, те боли ли ? Ако те боли што побрзо оди на доктор .

20. bella.honey

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    15..
    Инаку ме боли ама ептен јако ако стиснам, инаку не... :worried:
    А десната града ми е некако „опуштена,клапната“ надоле, а левата е крената. Разликата не е многу воочлива, освен ептен ако не се загледаш...

А нешто сериозно ли е ве молам кажете ми... ;(