1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    7.846
    За модрици Хепатромбин гел, ако има оток капсули Серапептазе и ладни облоги, за болки што обично си пиеш (Налгесин, Наклофен, Блокмакс).

На Cosmic Girl и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  2. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    527
    Државно

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    517
    Здраво два дена со диареа и болки во долен дел абдомен, конзумирам пробиотик нема подобрување. Што би можело да помогне во оваа ситуација?

4. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.778
    Допаѓања:
    7.599
    Зема линекс и ќумурче?

На Didajo му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    9.440
    Ладни облоги мене најмногу ми помагаат за вакви болки и отоци. Во аптека има кесички со различни димензии во кои има гел. Се чува неколку часа во фрижидер и се замрзнува и се става на местото преку крпа (да не ти направи замрзнатини ако е директно на кожата). Подобро е од кеса со мраз или смрзнат зеленчук зошто не се растекуваат. (Може и да се користат како топли облоги за други потреби)
    Подобро да инвестираш во две или три вакви кесички и да ги менуваш за да имаш во секое време една смрзната, наместо во некоја скапа крема (500-1000 денари) која има само пет минути дејство. Овие држат ладно до кај 20-30 минути.

На dromka и KiT им се допаѓа ова.
  6. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    9.440
    Мене Линекс ми е многу слаб пробиотик. Оној на провен со авиончето ми е најдобар а има еден и поскап од истата марка ама со појак состав во Зегин.
    Ако ова не ти помага побарај Буларди. Многу е ефикасен за болки во долен дел од стомакот, не знам што точно содржи, не е ист состав како другите пробиотици,...дали беа нешто ко корисни бактерии...ама знам дека ја обновува цревната флора во дебелото црево и стварно му помогна на синот со јаките болки во долниот дел од стомакот.

7. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    7.846
    Така, ги препорачуваме на пациентите.

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    7.846
    Незнам кој пробиотик земаш, ама Провен е многу ефикасен. Плус, треба да земеш и Ентерофурил за дијареата. Со лесно.

На dromka и Didajo им се допаѓа ова.
  9. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    2.074
    Спрема симптомите личи на вирусна инфекција. Најчесто овие симптоми траат до 3 дена и само од себе поминува. Внесувај доволно течности, внимавај на исхраната (јади двопек, компир, ориз и банани, бистри супи) и ќе помине. Се избегнува кафе, благи работи, алкохол и храна со многу растителни влакна, брза храна, зачинета храна и млечни производи. Мора често миење на раце. Земи си и електролити.
    За грчевите во стомахот можеш бускопан да земеш. Пробиотикот користи го и по завршување на диареата барем 1 недела.

Ако трае повеќе од 3 дена имаш крв во столицата, болките се неиздржливи или имаш висока температура оди на лекар.

Ентерофурил е антибиотик не помага кај стомачен вирус!

Ако се работи за дијареа предизвикана од бактерија тогаш се прави испитување на столицата копрокултура и се дава антибиотик кој ќе делува на бактеријата која ја предизвикала дијареата.

На Annath и Didajo им се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.851
    Допаѓања:
    40.534
    Prolife суспензии

11. Кејти

Кејти Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    5
    Може да ми кажете дали помага и во орасположување враќање на сила бидејќи и таке се чуствувам и за колку време се дејствуваат

12. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    527
    Искрено не приметив никаква разлика во тој дел ама па и ги немав тие проблеми за да забележувам дали некако влијаат на тоа

13. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    85.376
    Дали имаш слика од пробиотикот ,дали е тој бело кутиче со портокалови букви или другиот

14. Buttermilk

Buttermilk Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    31
    Здраво, можеби темата не е за тука, меѓутоа другата е помалку активна и затоа овде пишав. Братучет ми постојано се нешто го боли, се е омалаксан, без сила, без енергија, ќе појде на доктор се е добро,меѓутоа нешто не е. Сакавме да се провери на ендокринологија, меѓутоа не знаеме што од прилика. Некој да имал слично искуство, да сподели што испитувања можат таму да се направат?

15. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    1.482
    На одмор сме и вториот ден веќе мажот ми имаше пролив, ама мислам не беше вирусно оти не нема префатено. Со смекта му се смири но не внимаваше на храната и пак го надразни стомакот и пак му се врати проливот. Не знам што да дадам за да се смири. Имам и ентерофурил, дали да почни со тоа?

16. Ravenn

Ravenn Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2024
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    341
    Нека направи крвна слика комплетна со тироидни хормони. Ако е дефицит на одредени витамини може исто да влијае, нека провери витамин д, Б12.
    Ако баш е се во ред, може и да е нешто автоимуно - консултирајте се и во таа насока.

17. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.116
    Допаѓања:
    2.211
    Препорака за добар приватен дерматолог во близина на Битола,Охрид,Прилеп? Конкретно за бенка се работи

18. Emi.123

Emi.123 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2025
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    32
    На мајка ми веќе подолг период и се јавува некоја болка под увото а над вратот. Не знам како да објаснам точно на 6-7cm над вратот. И има како некоја испакнатина кога ќе напипаш. Многу сум испаничена што може да е? На десната страна и е а и има циста на тероидата. Можно е од тоа да е ?

19. kokodaki

kokodaki Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    533
    Може да биде и лимфна жлезда, дека во вратот ги има прилично.

20. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    1.126
    @kokodaki истото го помислив. Недај Боже Хочкин. @Emi.123 да си отидете на преглед.