1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.715
    Допаѓања:
    17.691
    До колку часот земаат крв во Јане Сандански?

2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.530
    Допаѓања:
    25.653
    Кажувајте нешто за иминитет, 2 недели пиев и амоксиклав и флажил, страв ми е дека си го зезнав имунитетот.
    И нешто за црева, пиев пробиотик, ама скроз ми се пореметија.

3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.368
    Допаѓања:
    198.067
    Кефир. И кефир. Најдобро домашен.

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Maelina

Maelina Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2025
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    371
    Дали некоја има искуство со шилци во пета? Како настанува?
    Веќе 2 недели чувствувам болка во една одредена точка од левата пета, не сум стапнала ништо па да ми е од повреда. Чудно болно чувство е, внатрешно. Ме загрижува тоа што е само во една точка и знам дека има нешто. Вака ја фаќам, стискам ама не можам ништо да осетам. Дали е можно да е шилец? :(

5. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    17.505
    Zdravo da ne znae nekoj cena za opsta krvna slika bez urina i so crp so upat od maticen vo avicena?

6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.794
    Допаѓања:
    13.844
    Дали има некој вирус со температура и со некој осип како полазано од пајак, не по цело тело, на 2,3 места само. Со сируп за алергија се повлекува. Што вирус ќе беше 4 дена температура :(

7. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    6.508
    Не мн често но знае да ми се случи како матно да гледам,болка во главата и како вртоглавица што ми е страв да станам во моментот и како раката да ми трпне..што може да е притисок? После одредено време ќе ми се среди но во моментот ми е прелошо дури како да не гледам ,матно све...

8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.794
    Допаѓања:
    13.844
    Кај вас што се јавила уртикарија, црвенилата што се јавуваат и повлекуваат за колку време се средува ситуацијата? И покрај лоратадин пак се јавува денес, се појавува и повлекува :(. Дали треба неколку дена да поминат?

Последна измена: 22 ноември 2025
  9. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    17.505
    Zemi cetirizin ama kako letizen na krka, beloderm mast stavaj tenok sloj so lesno

На Dinalinaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.794
    Допаѓања:
    13.844
    На различни места се појавува, се појави 15-20 мин стои и се повлече. После еден час пак.. Прв пат со ова се соочувам, за дете се работи. Ич немам искуство со ова.

11. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    17.505
    Vo ponedelnik zemete prioriten upat od maticen i odete kaj Doktor Irena Dimitrovska Vojna bolnica so prioriten upat od maticen koj trae 7 dena doktorka e vo bolnica sekoj den ako ne e dole vo ambulanta baraj te ja gore na 7 sprat, se boram 9 meseci odev kaj doktor Vesna Trajkova isto vo Vojna bolnica ali nisto mnogu slab pomak dr Vesna Trajkova e totalno nezainteresirana, ali zatoa pocnav kaj doktor Irena so drug pristap na terapija so krvni ispituvanja odma od prvi denovi se gleda ogromna razlika.Doktorka Irena ima dosta pacienti se ceka red ama vredi, mnogu e smirena i saka navistina da pomogne , glavno se bazira na toa problemot da go resi odvnatre , bidejki generalno poveketo kozni bolesti doagaat od imunoloskiot sistem, a ne samo kako drugite so davaat kremi i gelovi za mackanje i gledat da te otkacat so lesno pozz

На Dinalinaa и anggell им се допаѓа ова.
  12. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.354
    Допаѓања:
    1.614
    То е акутна мигрена со аура. Започнува како благо заматување на едното око од десна страна и се гледа како секајца,громчина мали поправо кажано како некое светло да ни светело во очите. Одкако ќе помини таја аура која трај 10-15 мин почнува главоболката на една страна. Кај некој лица се големи јаки болки а кај некој се слаби. Можи да се дешава кога зборуваме или ти зборува некој можи да се чуствува како збунетост,како неразбирливо и да смета светлина или бучава. Сето ова се дешава поради тесни вени или тетиви и има слаба циркулаија шо предизвикува мигренска болка со аура. Тоа трнење на рака е поради слаба циркулација.
    Не е болест,не е опасно по живот.
    Внесувај повеќе солена храна,пијај повеќе течност,намали кофеини и алкохол (доколку користиш) земиси магнезан неуро или обичен магнезиум,омега 3. Ќе ти се намалат нападите.
    Ја имам и јас само кај мене е окуларна со аура.

На eliesaab, JasBee11 и lovely91 им се допаѓа ова.
  13. 123mmm123

123mmm123 Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    здраво, ме интересира треба да правам гастроскопија но неможам да ди го замислам тоа па ме интересира до целосна анестезија дали некој имс правено и како е процедурата и будењето. мислам да правам во Штип кај др Ацо Николов

14. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    780
    Има некој хирург тука? Средата се потсеков на палецов додека сецкав кромид. Го испрскав со јод и го затворив. Следниот ден го истадов фластерот за да ми се исуши и пак со јод го прскав. Ама на истот место повторно се допресеков додека сечев кашкавал. Денес во недела вака ми изгледа. Дали може да се залепи без конец или да одам сепак ? 20251123_121120.jpg

15. tuturutuu

tuturutuu Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Zdravo imam 19 godini imam anksioznost i pregolema cuvstvitelnost na srceto,znaci si go slusam celo vreme kaj sto mi cuka,i ponekogas 2 3 pati vo denot mi praj silno tupkanje koe go cuvstvuvam,kako ekstrasistola.Sto mozi da bidi nesto seriozno li?

16. katerina.femina

katerina.femina Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    25
    Здраво. Терапијава ми е препишана од кожен лекар и ме интересира дали можам да ја пијам во комбинација со Елицеа и Заласта? Повремено пијам и Аклонил затоа што имам стресна ситуација дома. Јас ја прашав и докторката ама некако сум скептик....се плашам да не има некаква контраиндикација.

Прикачени фајлови:

17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.789
    Допаѓања:
    15.394
    Дали болка во една точка позади увото, и кога правам појаки загризи болка од двете страни во вилицата скроз доле на крај, имаат некаква врска со искривена вилица или нешто со уста и заби поврзано? Да знам на кој доктор да се упатам, преку глава ми е од болкава и ме иритира веќе.

На Најубаф на свет му/ѝ се допаѓа ова.
  18. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.859
    Допаѓања:
    5.645
    Најчесто со зглобот на вилицата е проблемот. Ако имаш неизлезени 8мици на стоматолог да видиш да не е од нив. Или стоматологот да ти даде упат да направиш панорама снимка на вилиците. Друг докор за оваа проблематика е максилофацијален, може матичен да ти даде упат. Ама јас би прво кај стоматолог.

19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.789
    Допаѓања:
    15.394
    Имам 8ци, оддамна, сите 4.
    Ќе одам кај стоматолог, ме советуваат дека и нервот може да воспален позади увото, како и некој муслил околу него.
    Ама морам да видам, зошто ова не се трпи.

20. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.709
    Допаѓања:
    9.548
    Топло или ладно кога пиеш боли ли? Ако да, тогаш може да е воспален нерв. Закажи се на стоматолог најубо ќе видат тие.

На AAKG и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.