Форумџика на годината

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Anastasia579

Anastasia579 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    70
    Ти благодарам (y)

2. _Cotton_Candy_

_Cotton_Candy_ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2022
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    46
    Знам дека прашањево не е погодно за тука но не знаев каде да го поставам.
    Имам мала фиброма под окото, дали некој знае како можам сама дома да ја отстранам?

3. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    907
    Допаѓања:
    535
    Ве молам некоја членка од Чаир?
    Барам една женичка , по име Афродита. Живеела во Чаир кај семафорите , во зградите на врори кат. Правела некаков лек за липоми (течност некаква) и маст . Возрасна е. Мажот и бил од Русија.
    Не верувам да е жива , ама рекоа дека некој нејзин внук ја наследил .

4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.243
    Допаѓања:
    14.329
    Postara ti e objavava. Dali najde reshenie? Puknav jas, mi ide da gi otkornam os cheshanje.
    I jas gi imam sega istite simptomi.

5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.323
    Допаѓања:
    47.332
    Ми препишаа синодерм со неомицин маст два пати на ден седум дена. Да многу имам олекнување, ама кортико е и не треба стално да се користи.

6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.323
    Допаѓања:
    47.332
    Надвор од муабет, каде имаш липом?
    Јас имам на нога се спремам за биопсија да прават, а после мислм да го вадам.

7. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    168
    Здраво на сите, не знам баш за каде е прашањето, па затоа тука пишувам, можеби ќе се најде некој со искуство.
    Цел еден ден имав страшни болки кај задникот, односно долниот дел од половината (почетокот на задникот, не знам како да опишам).
    Ако седев, се влечев за да успеам некако да станам, кога стојам само некоја тапа болка. Значи многу беше страшно, а денеска магично исчезна, ептен некоја мала болка. Каде можам да се обратам за овој проблем, кај кој треба да одам?

8. Vodolija89❣️

Vodolija89❣️ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2023
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    157
    Здраво на сите дали некој во моментов го врви овај грип што го кажуваат а односно е бетер од корона кажете што пиете и што симптоми имате не се трпи веќе потешко незнам дали ми било некогаш не само мене туку и цела фамилија ја префати со трмпература,трески,главоболка,повраќање,омалаксаност болки во тело едноставно не можам дс функционирам една цела недела и никако да помине покрај еден куп витамини,течности сокови чаеви и на крај инекции и пак исто....

9. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    283
    Имам замастен црн дроб, искрено се зачудев малце од каде ова , бев на проверка сите органи ми се ок ,освен ова со дробов, не сум имала проблеми со црн дроб до сега во животот , имено , се здебелив па се се мислам од тоа да не ми е ? Не ми дадоа терапија ама пак ќе кажам ова беше само преглед , секако планирам да ослабам , поточно прашањето ми е, дали од тоа што се здебелив ми е овој проблем ? Дали е опасно ? Не пијам алкохол, не пушам цигари, се трудам здраво да се хранам , не јадам мрсно , тесто јадам ама и тоа гледам да намалам сепак онака се чуствувам гладна ама сакам да кажам не претерувам со тесто ,само доручек и ручек полесно нешто ...

10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.246
    Допаѓања:
    44.214
    Двајца доктори ти рекле дека нема потреба да паничиш, а КТ не се прави без потреба затоа што сепак е зрачење. Само следи го во однос на тоа дали ќе има некаква промена, па ако има ќе одиш пак на лекар.

11. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    5.566
    Масни наслаги кај стомакот ако имаш од тоа ти е , не е страшно на почеток ама не треба да се игнорира , промени исхрана и вежбај , човекот е машина мора да се движиме да сме активни , ослаби и провери се повторно .

На Tih-ana и JasBee11 им се допаѓа ова.
  12. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    544
    Здраво дали успеавте да најдете одговор за состојбата и дс го регулирате притисокот?

13. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    544
    Дали може ако има некој од вас искуство со добар ендокринолог за дијабетичар во Скопје да споделе.

14. december

december Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    68
    Дали некој знае од што може многу често да чуствувам гадење?мн ми се случува без причина во текот на денот да ми се гади..незнам што би испитала од што може и што би пиела..

15. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.876
    Допаѓања:
    7.682
    Бубрези испитај

16. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.654
    Допаѓања:
    12.504
    Дебелина е еден од главните фактори за замастен црн дроб. Точно од што ти е, може само доктор да утврди, ама чим викаш од кога си качила отпосле ти го откриле, многу веројатно е од тоа.
    Како ти се на крвна слика АСТ/АЛТ ензимите и холестеролот?
    Бтв, мене ми имаа препорачано суплементи од црвен ориз и артичока и со + неколку месеци на режим на исхрана се средија параметрите.

17. MDMD

MDMD Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2023
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    26
    Имам родено пред 2 години и скоро воопшто доено, а последниве неколку месеци имам болка при притисок на едната дојка само, подлабоко внатре се осеќа како под брадавицата и при стискање излегува по некоја капка млеко на двете страни. Имал ли некој слично искуство? Два пати е правено ехо, се е чисто, пролактинот е нормален.

18. Paula123

Paula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2020
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    56
    Здраво, дали на државно испитуваат глутен? Матичниот ми рече дека нема, само не го разбрав дали нема термин воопшто.. и дали знаете колку е на приватно?

19. Ecaecushka

Ecaecushka Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2025
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Испитуваат на имунологија на клиника ама како што читам често нема реагенси. На приватно не знам дали се испитува само интолеранција на глутен обично оди во комплет со други интолеранции на храна. Јас кога правев пред неколку години беше околу 10.000.
    За почеток оди на гастро , таму спрема симптомите ќе те насочат што точно да испиташ. Оти има и целијакија и интоелранција на глутен.

На Paula123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Paula123

Paula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2020
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    56
    Па и јас како што читам сега, сите приватно испитуваат. Нема термини за гастро..Ништо ќе видам во Авицена ќе се распрашам, колку и да е, морам да направам.