Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    1.551
    9 месеци постпартум сум. Пред 3-4 дена бев на гинеколог ми правеше ехо и ми рече дека бешиката ми е задебелена, најверојатно е цистит, да се направи крвна слика, да се види колкаво е црп. Јас не направив крвна слика зошто знам дека црп ќе искочи високо заради воспалението на жолчката бидејќи имам камења и треба да се оперирам. Оставив мокрача, резултатите се добри, нема бактерија. Крвна слика правев пред 6 месеци, црп искочи високо и ми кажа матичната докторка дека е поради жолчката. Исто така докторот на ехо виде слободна течност во абдомен, ми рече дека не е страшно. Породена сум со царски. Некој совет, искуства…?

2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    27.035
    Последниве 3- 4 месеци на една иста точка на лицето неколку пати ми излегува акна, ама баш на истата и не поминуваше. И уште пред месец ипол, ја стиснав, се направи како раничка и ајде викам ќе помине. Ама еве месец дена стои буквално исто. Значи баш е како мала отворена раничка, не крвари, ама не е ни коагулум да речеш ќе падне со тек на време. Неќам да ми иде паметот на лошо ама дали вакво нешто бара преглед од дерматолог?

Акни ми минувале увек за 2 недели максимум, ова стварно ме секира.