Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.207
    Допаѓања:
    78.362
    Може имаш и нова алергија... ? Јас на тие во пролет не сум алергична, а овој период сум со алергија. Почнуваат да цветаат зимзелени дрвја сега. Јас сум со спреј, капки за очи за алергија и апчиња веќе неколку години овој период. Секогаш горе доле исто почнува после 10тина дена од февруари па натака...

2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    12.220
    Јас секако си ја имам астмава, реагирам и мн на загаденото во зима, не секоја год, ама минати год ептен ми сметало и покрај терапија..затоа и алергиска е, зависи во годината на што ќе ми се активира..на некои дрва сум сигурно алергична, знам липа мн ми смета, тревата исто не можам мирисот да го поднесам, пре јак ми е..среќа со терапијава држам се под контрола. Кој спреј и кои апчиња ги користиш ти?

3. Hope 28

Hope 28 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    107
    Здраво на сите. Од преслаба девојка цел живот, после пораѓај, терапија за анксиозност и асентра терапија за анксиозност качив 20 кола и сега дознавам дека имам инсулинска резистенција, со Холмс индекс 3.8 . Денес ми е дадена терапија со глукофаж 500мг, препорака за диета и физичка активност. Сакам втора бременост ама ни тоа не оди .. се плашам од глукофажов, може ли некој да сподели искуство ве молам. Поздрав

4. tuturutuu

tuturutuu Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    5
    Zdravo na site.Mnogu cesto no ne sekogas mi se vrti koga stanyvam od krevet a prethodno sum lezela ili dolgo sum sedela,da nabrojam deka ponekogas imam i ekstrasistoli i si go slusam pulsot na srceto istovremeno sum i anksiozna.
    Imam 20 godini,dali mozi da e anemija

5. december

december Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    70
    Дали ви се случува на крајот од менструацијата да ви е мачно да ве боли глава и малку покачен притисок,денес ми е 5ти ден цел ден ми е матно,ме боли вратот назад и мерев притисок 127 со 87 а секогаш ми е нормален или понизок

6. SaraTrajkova

SaraTrajkova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    22
    Здраво.
    Прв пат за 29 години се разболев и имав температура на Божиќ.
    После тоа почнаа стомачни проблеми, прво игнорирав, мислев празници, прејадување и сл.
    На почеток на фебруари добив запек, не можев никако да одам во вц, нитѕ алкалакс не ми помагаше, па завршив со микроклизма и после тоа почна многу да ме боли прво десно под ребра и желудник и болката се ширеше до долу десно и да ми се воспалува ногата десна.
    Направена лрвна слика, се уредно, немам хеликобактер, на ехо немам ништо, гиниколопки проверено се, немам ништо, добив резултати и од ПАП тест, се ми е уредно.
    Реагенси на државно во мојот град за лактоза и глутен немало...
    За колоноскопија ми реакоа нема потреба немам крв.

Ве молам за совет, дали знаете цени во Скопје во некои, лаборатории, матичниот ми рече дека можеби е лактоза или глутен а можеби и девете а можеби да имам и нркое притискање на нерв па да ми ги прави овие болки.
    Компјутер закажан на крајот Март, нема слободни други термини.

Додека чекам дали некој се соочил со ваква ситуација.

Немам генетика на рак на дебело црево, не сум раѓала, брзо качив килажа последните 3 месеци качив околу 10 кг.
    Не знам дали да инсистирам за колоноскопија, не знам од каде да почнам, дали да одам приварно за КТ.

Дали некој има нешто слично?

7. SaraTrajkova

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    22
    Значи наизменично сега имам запек, дијареа, нормално, имам многу гасови и имам болка пак најмногу долу десно ама не е неиздржлива болка, повеќе би го опишала како имам некои нелагодности во стомакот.

8. SkyStar99

SkyStar99 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    35
    Да ли примаат итни случаи на токсикологија без приоритетен упат ми треба брзо одговор

9. SkyStar99

SkyStar99 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    35
    За државна

10. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    33.768
    Да не пиеше антибиотик кога беше болна?

11. SaraTrajkova

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    22
    Ne, primiv urbazon inekcii samo i edna infuzija.

12. SaraTrajkova

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    22
    I snosti imav nenormalni bolki vo zeludnik, duri mislev deka mi gori zeludnikot.

13. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    33.768
    Бидејќи ехото е уредно ти останува да направиш гастроскопија за желудникот и евентуално колоноскопија по препорака на доктор. Би требало за брзо да има термини на државно.
    Реагенси за глутен/лактоза немаа кога прашував последно така да ти останува или приватно или со метод на елиминација сама да утврдиш која храна ти смета (ако е тоа во прашање).

Пиша дека крвната слика е во ред, ме интересира за серумското железо, хемоглобинот и феритинот какви се резултатите во споредба со претходни крвни слики? Дали се слични или има поголема разлика?
    Тоа што ти е променлива столицата ми е најалармантен знак за колоноскопија, може да има крварење кое не е видливо, па преку железото би се покажало. Во секој случај не оставај да помине само по себе без детални анализи, биди упорна со докторите.

14. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    6.006
    Јас ги имав отприлика истиве симптоми што ги опиша ти, односно горење во желудник, болка кај ребрата, подуеност, гадење и мачнини со тоа што мене не ми се укочувала ногата. Направив ехо на абдомен кај др. Љубица во Гастротоп, на приватно бидејќи на државно едвај се наоѓаат термини и излезе дека имам камчиња во жолчка. Провери си и тоа и види она што ќе те насочи со дадените симптоми затоа што докторката е многу стручна и ако не види ништо на ехо на абдомен ќе те насочи дали да одиш на гастроскопија или што да правиш.

На SaraTrajkova му/ѝ се допаѓа ова.
  15. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    966
    Луѓе дали според вас е нормално пецкањето на јазикот после пушење цигари? Плс кажете ми

16. Paula123

Paula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2020
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    67
    Ако може да ми пише некој во лп што има кила на желудник.

17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.382
    Допаѓања:
    86.781
    Однеси и измет во лабараторија ,ако немаш испитано

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.856
    Допаѓања:
    17.924
    Дали има некој вирус или шо да е?
    Од прееска имам трески, иѕемнав, ништо не ме стоплува

19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.269
    Допаѓања:
    42.330
    Има. Напиј се парацетамол

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    8.352
    Има, има. 20-ти ден со температура сум 8)

На Vodolija89❣️ и GirlLove им се допаѓа ова.