Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    47.695
    Па долго време има. проблем со ушите, може нешто да се има воспалено и средно уво, ќе
    почнам со очно прво зошто мислам дека може и од тоа да е, па да видам синуси итн.
    Кардиолог ме гледаше пред пола год некаде, се беше ок, ама никогаш не се знае.

Тероидната јас сум си со терапија, последно проверка беше ок нема ни 4-5м.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    47.695
    А дали може овие симптоми да се од вратна спондилоза?
    Пошто долго време осеќам и повремени болки во лицето на различни локации, како секундарна болка, а и сензација на ежење на десната страна на главата, исто к проблем со рацете како слабост и трнење, работам наведната, ум к натаму ми оди.
    Има некој со вратна спондилоза да сподели симптоми?

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Најубаф на свет

Најубаф на свет Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2025
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    225
    Спондилоза често оди со вртоглавица. Можеби твоето е дископатија.

На JasBee11 и 1209 им се допаѓа ова.
  4. Julianne89

Julianne89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    71
    Колку се исплати и колку се наплаќа приватен преглед (обичен, психолог, психијатрија)
    Немам здравствено сигурување.

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.385
    Допаѓања:
    206.355
    На лицето не, ама рацете и тоа како може да трнат од вратна спондилоза, да има и болки и тешки движења. Дури и укочување, ама тоа е веќе од приклештени нерви.
    За лицето не верувам дека е од вратот, нешто друго е причината.
    Не е лошо и магнет ако си во можност да направиш.

На H.VAGA, JasBee11, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    4.368
    Ако некој на брза помош однесеш со висока темп и од кога му дадат терапија таму, му се спушти штом не го задржат не е ништо сериозно?
    И колку време со сигурност после инекција нема да качи пак темп?
    И што треба да прави за да не качи, да спие во по ладно, по топло, покриен, откриен?
    Мене прв пат ми е да видам човек со 40 темп и не сум сигурн што треба да правам, пошто без доктор никако не успеа да ја спушти и страв ми е сега ако качи пак..

7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.074
    Допаѓања:
    203.626
    Мм имаше симптоми од врата спондилоза како ежење/трнење на главата (парастезии мислам се викаат), плус и притисок качуваше пошто страшни сензации имаше и не му се веруваше дека од ,,обична спондилоза,, може да му биде. И тинитус имаше. А спондилоза бар со еден ренген се идентификува, ама решавањето на проблемот не е брзински. Со раце немаше проблем. Може зависи и кој пршлен е проблематичен.

@Mr.Limonko ако дале антипиретик (а не знам што друго би дале) требало да ви кажат и кога да се земе антипиретик пак, ако има потреба. Секако дека ќе качи пак температура, штом е вирус или што и да е, организмот се бори така против заболувањето, висока температура не е заболување. Ако антипиретик не помага, туширање со млака вода, без мокрење глава.

На JasBee11, Annath, H.VAGA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.385
    Допаѓања:
    206.355
    Можно е, не сум баш сигурна. Секако дека зависи од локацијата на проблемот. Јас лично имам проблем со рацете, ама со лицето и главата не.

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.225
    Допаѓања:
    78.453
    Јас 3,4 дена страшно се осеќав, како незнам скраја да е како тешко болна да сум. Имам и анемија ептен, ама ова беше друго. Како лицето, кожата да не ја осеќав, главата како во шлем да ми ја стискаше некој 24/7. Станував од спиење отечена чудно, капаците паднати, свлечена во фацата како да сум остарела 5г наеднаш. Се преплашив. Во зборување се кочев, уши ми зуеја, очите крвави... мислев ќе ми експлодира главава. А немав страшна главоболка да речеш... И вчера си викам, чекај да се измасирам.. и имам еден масажер, го вклучив и ставив на врат. Како фати да масира, мислам дека како некој инекција магична да ми ставил... Му викам на маж ми, дури како да прогледав и почнав да слушам поубаво :sweat: Се масирав 15мин... кога станав, дури и говорот ми беше човече подобар. Ни тешко во глава, ни лошо. И еве сабајлево сум конечно подобро и пак се масирав. Изгледа кислород до мозок сум немала убаво, незнам што да кажам... Земи и ти масирај се. Ако е вратот, во минута ќе осетиш подобрување. Мене втор пат ми се случува ова...

На mal.ecka и 1209 им се допаѓа ова.
  10. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    4.368
    Вирус е ваљда така кажаа, ама џабе и покрај апче пак си качува темп од сабајле и пак е исто 40 и пак со ништо не спушта. Ме плаши тоа што сипе постојано и не се буди, мислам тешко се буди и тоа за 2 мин пак заспива. Не знам дали е океј тоа ама мислам не е.. Се надевам ќе биде добро.

11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    47.695
    Да е баш вака како маж ти се осеќам, а сензациите кои ги имам не се само овие, ама поголем дел не знам да ги опишам дури.
    Мене ме фаќа страв дека мм со МС ги има овие симптоми па знаеш страв.
    Ќе видам рентген дефинитивно.

12. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.784
    Допаѓања:
    6.837
    Направете крвна слика со црп и седиментација да видите дали е за антибиотик.

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    1.043
    Како да си помогнам да ја преболам разделбата со мачорот ? Го дадов на други луѓе и многу ми е тешко бидејќи од здравствени причини не смеам да чувам мачка , многу се чуствувам тажно и нерасположено

14. TeddyBear_22

TeddyBear_22 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    347
    Повеќе социјализација, излегување со луѓе, занимавање со некој спорт... Верувам дека е многу тешко, ама си го направила најдоброто за двајцата. За опуштање можеш и б6 со магнезиум да пиеш, капки валеријана, чај од липа.

На Ta-mara му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SaraTrajkova

SaraTrajkova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    22
    Zdravo.
    Dali nekoj imal problem so tapa bolka vo dolen desen kvadrant pri napor, znaci bolkata se javuva samo pri pesacenje i slicno.
    Prvo mi rekoa deka e slepo crevo, no krvna slika mirna, ginekoloski nema nisto, na eho na abdomen ne pokazuva nisto.
    Ako napravam pogolem napor kako vezbanje stanuva ostra kako so noz nekoj da me sece.
    Se soocil nekoj vaka?

16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    44.875
    Прво викаш тапа па остра, кое од тие?
    Инаку можеби е мускулна, слабост на ѕидот или неправилно изведување на вежби доколку ти се јавува само во тие ситуации.

17. SaraTrajkova

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    22
    Pri aktivnosti kako pesacenje, setanje, cistenje po doma e tapa, a pri trcanje, pravenje stomacni stanuva ostra kako so noz.
    A koga kje gi prekinam aktivnostite i sednam, legnam bolkata ja snemuva.

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.888
    Допаѓања:
    17.995
    Исплачи си се, не се стегај ако ти се плаче.
    Посети и психотерапевт.
    Дружење, планина, хоби...

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    44.875
    Да не чувствуваш нешто на допир во тој дел?

20. SaraTrajkova

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    22
    Ne, ne e kila, bev na internist mi rece nema nisro, na izvestaj napisal bolna osetlivost vo dolen desen kvadrant. Po potreba nalgesin. Ako se vlosi konsultacija so digistiven hirurg.