1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Manako2

Manako2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    14.361
    Пиши ми пп.

На dromka и MiloMalo им се допаѓа ова.
  2. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    268
    ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ!!!!!!
    Имам тинитус веќе 2 месеци ми се појави по настинка.Имав и претходно,немаше вакво зуење.Пред две недели на работа имав паничен напад и кренав притисок.Имам филм во главата дека имам висок притисок и страв да проверам од пуста анксиозност.Последно што мерев беше добар.Бев кај матичен и ОРЛ.Матичниот ми даде капки дексаметазон и химорал с.Нема подобрување.ОРЛ терапија за алергија јас во живот сум немала алергија.Ми даваат дијагноза од гледање на увото.МНОГУ СЕ ПЛАШАМ ОД ОВА. Ме вознемирува не можам да функционирам.Слушам отчукување на срце и бранови.Кога сум во тишина слушам инаку да има галама не слушам.КАЖЕТЕ НЕКОЕ РЕШЕНИЕ ЌЕ ПОЛУДАМ.

3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.435
    Допаѓања:
    87.497
    Цинк за тоа да пиеш ,одма прекинува зуењето од него

4. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    268
    Кој е најдобар цинк да ми препорачаш ? Фала ти многу.

5. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.435
    Допаѓања:
    87.497
    Solgar или Now одлични се и двете фирми

На FlowerMarija му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Eli_98

Eli_98 Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Пред 3 недели настинав. Имав болки во грло, кашлица интензивна, ми течеше нос. Потоа за 3-4 дена се оправив скроз. Но пред 4 дена се разбудив и грлото оток значи страшни болки при голтање. Неможев да голтам како некој да ми го стега грлото, осеќав болка баш кај крајниците. Дури и стегање некое кај градите на моменти се исповадив од памет. Ме однесоа на дежурен. Ми препиша амоксиклав, о.р.с, пастили и Ангал спреј. Сега ми е подобро малку, една лента амоксиклав испив ама пак некако не е тоа тоа. Кашлицата и шлајмот се смирија ама болката во едниот крајник уште ја има. Ве молам за мислење и од што може вака да биде

7. Annakrembanana

Annakrembanana Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    90
    Проверете да не е мононуклеоза.

8. Hrita

Hrita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    101
    Здраво на сите.
    Во вторникот бев на гаѓање и носев антифони, но во текот на пукањето ми падна антифонот од левото уво. Во тој момент имаше повеќе истрели и оттогаш имам постојано зуење во левото уво, како некаков висок сигнал што не престанува. Освен тоа, слухот на тоа уво ми е значително намален, би рекла отприлика за половина во споредба со десното. Исто така имам чудно чувство околу увото, како да е малку отрпнато или под анестезија.
    Поминаа 2 дена а симптомите се уште не се повлекуваат. Немам вртоглавица, ниту болка, но зуењето е постојано и слухот не ми се подобрува. Дали некој имал слично искуство и колку време му требало да се подобри?

9. Zikos

Zikos Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2026
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    45
    Здраво. Некој со хроничен бронхитис? Решение за поминување на состојбата и целосно оздравување? Јас сум полусвесен дека би поминал целосно, а несвесен дека цел живот ќе си го носам, но ако има некој слична дијагноза, би сакал да знам што му помогнало и било од корист при болеста.

10. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    4.490
    Дали некој пиел артичока капки за замастен дроб? Освен што треба да се смени исхрана тоа , сменив ослабев колку што требаше 10кг за 3 месеца (успеав :D) пошто нема доктори кој да се праша , дали да земам да растварам капки од ова или? Некој што имал замастен како го одмастил освен горенаведеното што променив ?

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.367
    Допаѓања:
    15.189
    Таблети Силимарин помагаат

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  12. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    4.490
    Д-р ги препишува тие или на своја рака се зимаат.Мслце ми е страв така , затоа барам нешто полесно ко капки и сл

13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.443
    Допаѓања:
    42.967
    Можеш на своја рака,

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.367
    Допаѓања:
    15.189
    Можеш на своја рака

15. Eli_98

Eli_98 Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Овие 2 недели после односи имам крв кога се бришам. Мензис ми доцни месец ипол. Имам пцос и нормално е кај мене). Ама не ми се случувало вака.. значи минимално имам кога ќе сњ избришам некоја темно розе боја. Преглед имав на гинеколог пред 15 дена рече супер се, и отпосле тоа почна да ми се случува.

16. Eli96

Eli96 Нов член

Се зачлени на:
    10 март 2026
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    И мене ми се појави сукрвица по однос, на пап излезе ASC-H, не исклучува HSIL. Правев ХПВ типизација изелзе уредна. Рекоа цервицитис. Да не ти е воспалено грлото?

17. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.487
    Допаѓања:
    5.461
    Дека ќе најдеш решение тешко не апчиња не прегледи не витамини сопругот со години пиеше и си го има чаре нема само ќе се навикнуваш да живееш со тоа мирни места тивко за релаксација ( а тоа тешко, земајќи го начинот на живот кај сите ) и тоа е некогаш по изразено некогаш не јас викам само он си знае

18. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    268
    Како мислиш мирни места?Мене тишината ми пречи во галама немам проблем.Чудно кај мене е кога сум излезена не ми е ништо.Се враќам дома и почнува.Дали може глава позади да боли од ова исто и ушите да се затнати? Зошто само ме тера да ги крцкам.

19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    7.118
    Допаѓања:
    18.215
    Screenshot_20260612_224551.jpg

Искуства?
    Choline/Inositol?

20. anggell