Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Парацетамол, Аналгин, Андол..

На innablood му/ѝ се допаѓа ова.
  2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Не знам дали е за тука прашањево, преместете го ако сметате дека треба да оди во друга тема.

Како реакција на алергија на тополите, очите премногу ме чешаат, исто и очните капаци. И се ќе беше ок, ако не станеа крвави, ама вака крвави. Посебно десното око, не ми е левото до толку. Купив вчера капки за очи од Зегин, Tobrex се викаат, пишува да се става по една капка на секои 4 саати. Веќе 4 пати ставив, нема разлика, јас уште сум вампир во очите :devil: Се плашам да не не се намали црвенилото, имам во понеделник интервју во една фирма, не можам да одам ваква :)
    Совет некој? Некои други капки или нешто што ќе го намали црвенилото? И што да правам за да можам да излезам од дома, зашто осеќам дека ако излезам пак ќе се повтори, зашто проклетииве бели уште летаат? :@

3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.505
    Допаѓања:
    251.377
    Ова и баш не е здравствен проблем ама незнам каде да прашам.
    Девојки до колку години растат градите?
    Јас на допир чуствувам болка во градите, кај брадавиците, а повеќе во левата. Осетливи ми се многу. Како на трудница, чиниш.
    Се прегледав сама, не напипав ништо. Нема грутче такви работи. Вака ме болеа додека ми растеа, ама сеуште ли ќе растат?

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.320
    Мене уште ми растат и никако да пораснат :wasntme:
    Во пубертетот бев костурче, само коските на мене , е сега малку малку кога пркнав дел од мевцето и таму се фаќа :lol: .
    Невер сеј невер :emo:

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  5. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Ова се мои симптоми пред добивање. :)

6. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Од пред некој ден ме боли левиот бубрег, реагира на кока кола, кафе, газирани течности па пијам што помалку, речиси воопшто. Утре ќе одам на лекар, но денес почна да ме боли и предниот дел на стомакот, левата половина, па дури и болка во левиот јајник. Има ли некаква поврзаност?? Бубрег-јајник??? Пијам зелен чај, се надевам ќе се смири до утре, да видам што ми е.
    Совет, мислење, би ми помогнале многу! :*

7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    луѓе нешто левата града ме боли, ама над брадавицата кај градниот кош :worried: . Kако да сум вежбала, ко да ми се воспалени мускулите а не сум :worried: од што може да е? веќе 2 дена ме боли

8. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Вејќе 1 недела имам пролиф мн.. Денеска и вчера претерано.. вчера гледав филм и си реков ај на реклами ке појдам во вц.., и на реклами ко имаше одејќи за во вц така ме стегна силно стомакот што неможев да истрпам и у гајќи сум се пострала :swear: Истото ми се случи и денеска нашколо не можев да истрпам и си заминав за дома.. и по пат у гајќички истото ми се десии ....... ШТО ЛИ ЌЕ ДА Е ОВАаааааа ??

9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Една недела имаш пролив и не одиш на доктор!!! Под хитно бре девојче, ќе дехидрираш.
    Земи Линекс, Стрептосезол, може и Ланзул, чај од нане....лекар ќе ти препише соодветна терапија. Можеби е некој стомачен вирус или пак некоја бактерија -недај боже

10. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Бидејќи гинекологот ми е втора смена, дали може да правам пап тест, хпв и брисеви сега??? Или мора од сабајле??? Фала :)

11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Одма на доктор! Што си чекала? Може да имаш бактерија хеликобактер, ќе ти проверат преку крв.

12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Ништо не ти е. Се случува и кај други. Кај мене така може да ме приболува два дена и минува. Или кога си во ПМС или пак при незгодно спиење ... Не му ја мисли. :)

13. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Не мора од сабајле битно да е 13-14 ден од ден на менстурација - тогаш е најдобро за Пап тест

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.796
    Некаква инфекција на уринарните патишта ти е веројатно, а имаш ли проблеми со камчиња во бубрезите? Под итно уринокултура да се направи. Пиј увин чај додека да одиш на лекар.

Да не си се префорсирала нешто? Не мора да си вежбала, на пример раката да не си ја истегнала малку повеќе - од тоа знае да боли така.

За ПАП тест нема врска во кое време од денот е, најдобро неколку дена откако ќе ти заврши менструација, а за брисеви мора ете од сабајле, пошто лабораториите работат до кај 13:00h, а од денес за утре не може да се земе брис.

15. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Еве купив и пиев млеко без лактоза и супер сум. Значи веројатно е реакција од лактозата.
    Млеково е со помалку од 1% присутност на лактоза има од неколку фирми и само 10тина денари се поскапи од обичните тетрапак млека..
    И одпозади убаво си пишува на млекото упатство и објаснување дека на новороденчиња и на мали деца лактозата им е потребна а со текот на времето нашиот организам се помалку ја поднесува.
    На млекото пишува дека реакции на нашиот организам заради неподнесување на лактозата се подуваност и грчеви во стомакот, она што јас го имав.
    Дури 55% од луѓето во текот на животот престануваат да ја поднесуваат лактозата.
    Денес стомакот и покрај јадење на мусли и млеко ми е топ, среќа постојат млека без лактоза :)
    Еве денес дознав нови работи, ајт за арно за убаво :)

На maca99 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.249
    Допаѓања:
    157.411
    Драга тин шема. Утрово се разбудив со тежок увобол,ставив отол капки,ми се затна,сега ме болуцка по малце,ама не дослушувам. Ме боли и левиот синус,па освен тоа и левото око ми е отечено, јел могуче да е поврзано едно со друго?! Ставам прокулин. Имам и температурче од 37,ќе умрам ли?! Освен тоа крајниците ми се отечени и загноени,сум зинала накај прозор плус лампа,си ги видов,па поучена од претходниот пат од советот на докторката-прај гаргара со кока кола,јас направив гаргара со кока кола и печеше у пизду матер!
    Не сериозно,не одам на лекар,значи не одам,точка! Се убив од антибиотици пиење цела зима и пролет,ме боли желудник,ми уништи цревна флора и цревни и желудочни ресички.
    Дајте некои хомеопатски лекови,домашни лекови.Со задоволство ќе ги применам!

Росоњерка,го имам истиот проблем,освен тоа и други симптоми и реакции од лактозата.Ама ете веќе си открила,сто посто ти е од неа.

17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.766
    Лилит за крајниците ако имаш јади ореви, многу помагаат, јас постојано имам проблеми со крајниците. Убаво е и чај од оние лушпите меѓу јатките што се да си направиш.

Да се надоврзам на Артемишн, ракија со бибер врзана на грло, помага многу.
    Тетка ми кога ја боли глава топи крпа со ракија, ја става на глава и наредниот ден гајле нема.

Лилит може си седела на промаја затоа само едната страна те боли.

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    ^ Ракија! :D
    Бабево мое пред некој ден беше кај мене и се жалеше на слични маки, ми вика: "земав ракија, си ја намачкав цела глава, си ставив капа (тука ти можеш и шалче), отспав и се беше добро". :rofl:
    Душичка како ме насмеала со муабетов ама важно и поминало.

19. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Не знам дали ми е за тука прашањево, ама како и да е.
    Ми се појавија 2 мали точки како бемки во црвена боја, на различен дел од телото, што се и од што настануваат? Имам видено кај други луѓе вакви ама кај мене прв пат.

20. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Драга Лилит,
    Ќе си земеш домашен правен прополис и по 1 лаж (јас практикувам супена, не бројам капки :) ) ќе си ја лапнеш наутро и навечер. Па после ќе си купиш капки-спреј е уствари, проанги и 3 пати на ден ќе си шприцаш на крајници. Ќе те освежат и препородат ;)
    Крајниците се поврзни со уво, од сигурни извори. Најверојатно имаш некоја инфекциа а убаво би било да си испиташ и брис од грло. Не, нема да умреш, ако го примениш овој бапски лек и ги средиш крајниците. Јас така се спасив од чести гнојни ангини и имав храброст сама да си ги чистам краниците и премачкувам со гарамицин ампула. Ако можеш, прави и тоа.