1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.537
    Допаѓања:
    10.165
    Витамини и суплементи со антиоксидативно дејство - АЦЕ + цинк, селен, Д, омега.
    Ама најдобро е да појачаш и со храната- почесто овошје, свежи салати, лиснат и зелен зеленчук, јатки (во нив има антиоксиданси), што помалку шеќер и процесирана храна, а почесто јогурт и храна со пробиотици и пребиотици.
    Ако си имала дигестивни проблеми пред да се разболиш од други нешто , да знаеш дека тоа е често зошто цревата се првата заштита од надворешни вируси и бактерии. Кога е нарушена микрофлората во нив не можат ефикасно да не штитат од болести. И треба време да се врати во рамнотежа. Со правилна исхрана може да помогнеш во тој процес.

2. idontwannabeyou

idontwannabeyou Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    171
    Баш размислував за маџун и алое вера.Ти благодарам

3. Paula123

Paula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    74
    Здраво, дали Владимир Серафимовски сеуште работи?

4. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    1.191
    Дали знаете некој ортопед што доаѓа дома за да стави инекција во колено? Скопје

5. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.911
    Допаѓања:
    27.646
    Околу 6 ипол се разбудив зошто цело време ми мрдкаше нешто во градниот кош, срцето ми затропуваше и ме проаѓаше бран на адреналин. Така со саати, до кај 9 ипол-10, цело време на секои 10ина секунди. Од тогаш навака ко да се разредчи, на некои 20-30 мин, ама константно ме прати чудно чувство во градите, дури и накај грлото, како да можам да го искашлам.
    Што е работата и што да правам?
    Комплет сум смирена, не паничарам, не се потресувам, само станува бајаги незгодно чувствово, дури како да ми се изморија малце градите.
    Што предлагате, дајте совет?

Едит: држев со прст пулсот на врат да видам кое темпо тера, и секој пат кога ќе ми мрднеше во градите, буквално застануваше пулсот, па продолжуваше нормално. Wtf?!

Последна измена: 8 септември 2026
  6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.838
    Допаѓања:
    16.299
    Јас пред циклус не секој, ама имам така тропање, пулсирање на срцето. Малце језивко. Напиј се нешто како магнезиум, б6, б комплекс и б12 а можеш и сите :D
    Јас сите ги користам, за да не ми смета додека тропа (lalala)

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.911
    Допаѓања:
    27.646
    Ми пројде после 6 саати, до сега вака не ми се случило, на секои 10ина секунди, со саати. Еднаш, два пати да мрдне, некој пат, да. Ама ова вака цело време без престан со саати... не језиво, ужасно. :sweat:

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    7.393
    Допаѓања:
    18.567
    Ако си комплет смирена и не паничариш, немаше да прашуваш..
    Прашај си го гинекологот.

9. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.911
    Допаѓања:
    27.646
    Гинеколог? :^)

На Mumoftwo30, Medea. и Angie1432 им се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.663
    Допаѓања:
    47.235
    Можно е да си имала екстрасистоли или некој друг вид аритмија. Не е лошо едно екг да направиш.

На Katie90 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.911
    Допаѓања:
    27.646
    Направив. Имав, и тоа прескокнувања на неколку секунди. Добив Масидо за пиење.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. december

december Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    88
    Dali ima nekoj virus so povrakanje ,denes mnogu loso omalksana mi se gadese 1 povrativ i samo mi se gadi,mi se mati seto odvaj ja zavrsiv smenata na rabota..

13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.650
    Допаѓања:
    43.740
    Луѓе, лето е, нормално дека има стомачни вируси. Значи секое второ прашање е дали има стомачни вируси во лето

На christinnn, Angie1432 и lovely91 им се допаѓа ова.
  14. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    5.497
    Да. Секој трет е со вакви симптоми.

На december му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    2.606
    имав нешто слично шред неколку години. Правев екг и ехо на срце. Таму беше ок на стетоскоп се слушаше некој вид на аритмија. Ми даде магнезан б6 предложи да носам холтер. Ми помина од магнезиумот

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  16. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.083
    Допаѓања:
    1.462
    Вчера попладне не касна оса но помина повеќе од половина час и немам никакви симптоми бидејќи и порано ме касале и несум имала алергија.
    Чистев по дома малку повеќе бев заморена дента ме болеше и главата и одеднаш ми стана многу топло црвена во лице жар и пот, белките на очите крвави почнаа да стануваат ми трнат раце нозе почнав тешко да дишам и осеќам дека ќе се онесвестам, одма испив лоратадин 10мг се јавив на докторот рече одма на брза помош. Ми ставија инекции, кислород околу 40 мин едвај дишев ,инфузија и дури после 3 часа малку се смирив. Екг добро, сатурација 92 беше притисок 130 80 и трнење на рацете од дланки до лакти.
    Викаат ако било алергија ќе покажало многу побрзо и ќе помине од инекциите ,три пати ставаа во вена и еднаш во колк ме боцнаа и инфузија.
    Незнам што ми се случи, сега имам тежина во главата и ми трнат пак одвреме навреме рацете

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.838
    Допаѓања:
    16.299
    Да не си се испаничила?
    Од паничен напад вака може да ти биде.
    Следен пат одма лоратадин ако не дај Боже те касне нешто.
    Јас од уплав дека алергијата се менува во текот на животот одма Лоратадин на сите давам.
    Мајка ми 50 год не беше на мед алергична, после 50 та еден ден касна пола лажичка мед и цела во лице, па по тело црвенило почна да и се шири. Не знаеме кога сме секогаш алергични, и ако не сме дали за цел живот така ќе остане.

18. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.083
    Допаѓања:
    1.462
    Не, искрено воопшто не паничев од осата, ме боцна доле на нога на сред ја згазнав случајно ја фрлив и си продолжив со чистење најнормално, но отпосле ми беше многу многу лошо мислам дека ќе изгубев свест секој момент, тешко дишење, трнење и тресење на цело тело, температура немав а ми беше ладно и прстите на рацете лед

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.838
    Допаѓања:
    16.299
    Ако пак ти е лошо оди пак на доктор да си мирна

20. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    44.881
    Алергиската реакција не мора да настане одма, може да се јави и по одреден временски период.
    Трпнењето и некои симптоми може да се објаснат со хипервентилација, тешко си дишела, и трпнењето исто.
    Дел оди во прилог на паничен напад, но не би исклучила друго.
    Посебно што сатурацијата е падната, што не се случува при напад.
    Види алерголог/имунолог, почни од некаде со одговори, јас не би оставила вака.
    @srce-9