Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    6,7 ми беше, во фамилијата немало никој проблем до сега, а не бев јадена од вчера од ручек, а денес сабајле на гладно ми проверваја, и многу ретко пијам газирани сокови и јадам благо, ама ете како што кажа блонд не знаев дека од нервози можи да се крева, па најверојатно од тоа ќе да е.

2. Candice.S

Candice.S Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    286
    Да си прашам нешто.
    Никогаш не сум имала проблеми со забите ама сега заприметив дека на последните заби и на горната и на долната вилица почнало да ми се појавува кариес.
    Е сеа ме интересира дали може да ми ги стругнат тие заби колку само да испадне кариесот?
    Незнам дали ме разбирате :lol:

3. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.035
    Допаѓања:
    11.815
    Па тоа е и суштината на поправањето на забите. Се чисти до каде што има кариес. Здравото не се пипка.

4. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Нормално дека може и паметно што одиш веднаш откако ќе забележиш, некои од страв чекаат со месеци па после ем забот е порасипан, ем повеќе боли. Само да знаеш ќе ти стават и малце пломба, не може само да го стругнат без пломбичка одозгора. Барем јас имав такво искуство, мислев дека само одозгора еднаш ќе поминат со тоа апаратчето и нема да пломбираат, ама ми рекоа мора. Или само ми собраа пари :^)

На Candice.S му/ѝ се допаѓа ова.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Ок не е многу, можно е да ти е од стрес, нервоза ... Провери за некој ден пак само тоа исто на гладно.

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  6. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Нареден пат кога ќе проверуваш пробај 12 часа пред тоа ништо да не јадеш и пиј само вода, гледај да бидеш посмирена па би требало да се покаже точниот резултат.

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  7. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Пред некој ден имав болки ме бодеше срцето, многу се исплашив не можев длабоко да земам воздух ме пецкаше. :worried:
    Потоа исто така денес додека усисивав ,кога се наведнував исто ме пецкаше... :sweat:
    Многу сум исплашена бидејќи ова е се почесто.
    Имав стресен период па можеби е резултат на тоа.
    Ве молам за совет, да одам деновиве на доктор да не чекам да се прегледам.. мислам дека така е најдобро.

8. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Дали си пушач? Најчесто кај пушачите се јавува вакво пецкање.
    А можеби и поради стресниот период ти е. Најдобро сепак, ако се сомневаш на било што, посети си доктор.

На savana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Тоа секако е од стресот,не е од друго и кога ти се случува така,седни,одмори,смири се,можиш и да земиш нешто за смирување,дијазепам пример ќе помогни тогаш ко ќе те боцка (ама не мора јак,туку послаб,или на пола ќе кршиш,а можи и лексилиум,исто послаб) и убаво е и притисокот да си го измериш кога ќе те боди така.

10. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Фала ти на советот, ќе се напијам дијазепам, се немам напиено никакво апче. А инаку имам многу низок притисок.

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  11. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Не сум активен пушач, не пушам секојдневно, се случува да испушам 1 до 2 цигари на ден, некогаш дури и после 2 недели ќе запалам.

12. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Колку што знам јас срцето пецка позади на грбот, а не напред кај градите. Барем така ми имаат кажано.
    Најверојатно ти е од умор и стрес. Релаксирај се и не се оптоварувај многу физички.

13. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Со мајка ми бевме на гости и си поделивме по пола парче торта (и си мислам од неа е). Бевме пред некои си 5-6саати и сега и двете в кревет со повраќање, болки во желудникот, надуеност, пролив, треска, ладна пот. Неможам на нозе да стапнам ми се тресат премногу сум малаксана и забрзано дишам. Дали тоа се симптоми на труење ме фаќа паника, чаре некое ама во домашни услови пошо на лекар не ми се оди :x

14. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    За домашни услови најдобро е таблети медицински јаглен, ако имате или ако имате да пратите некој да ви купи. Тие всушност и се наменети за прочистување на организмот од труење. Делуваат прилично брзо, ефикасни се.

На Petrana и ana-banana им се допаѓа ова.
  15. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Савана па добро,напиј се ако сакаш,а за притисокот повеќе течности,кафе ако пиеш го крева исто,можиш солени работи повеќе,тие ќе ти го кренат.

Ана-банана освен јаглен пијте многу течности,2-3 литра,без јадење тврди храни,можите за диареата да земите некаков лек,ама ако продолжат повеќе од еден ден симптомите,подобро да одите на лекар,а иначе можи да ги има во текот на денот.

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sasha123

sasha123 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Pred 2 godini prelezav svinski grip so bronhopnevmonija od togas telesnata temperatura konstantno mi e 37.3-37.5 bev na doktor i mi ispitaa krv i urina leukocitite mi bea mn visoki mi pravea i drugi ispituvanja ne mi pronajdoa nisto pa mi kazaa navodno od stresovi mi e pokacena temperaturata.postojano se cuvstvuvam omalaksano i nemam energija, mnogu cesto imam promeni na raspolozenie ponekogas i vrtoglavici apetitot mi e mn namalen ednas na den jadam mi prepisaa lekarstva za imunitet, no nemaat nekoj pozitiven efekt.Mnogu mi e tesko.Ve molam za pomos.Dali nekoj go ima istiot problem i kako da postapam?

17. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Јас мислам да си побараш мислење и од други доктори, сепак ~исто консултативно нека ка`ат што мислат мо`да има некое слично искуство со некој друг пациент. Чудно е температура да трае цело време само од нервози, мене ми е малку нелогично тоа ама добро јас не сум компетентна да кажувам па затоа мој совет да си побараш друго мислење од други доктори. Порано имав и јас бронхопневмонија но без температура и слично, но мислам дека температурата можно е да е од бронхопневмонијата, можеби сеуште не е целосно искоренета. :^)

18. feminagirl25

feminagirl25 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    15
    ако веќе имаш многу нервози земи си некој апчиња на природна база.имаше едни апчиња,јас ги пиев ама заборајв како му беше името :) и јас го имав истиот проблем,не е ништо страшно.малку повеќе шетај,слушај музика и се ке помини ;)

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    Викендот враќајќи се од излегување,се сопнав и за малку ќе се струполев по скали :tmi: ,среќа мм ме фати за раката ама толку силно ме стисна што ми излегле модринки,а сабота сум на свадба што да ставам за да ми поминат побрзо :(

20. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982

Eli тоа требало одма да се стави мраз,ама сега веќе пробај со кремче од оние што се за вени,како лиотонот,имам читано дека помагале,ако можиш да си купиш или ако имаш,а домашно имам слушнато дека помагало кромид со сол,врзано на местото :wasntme: и вистина упива некако од тоа,се повлекува малце,ама со крем можи е подобро,а и да не ти мириса цело време.
    А ако знаат другите некој друг домашен рецепт нека кажат :) :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.